zwi±zek bez mi³o¶ci - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-10-16, 14:06   #1
eweerra
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

zwi±zek bez mi³o¶ci

Witam
Mam powa¿ny dylemat co do mojego zwi±zku ... potrzebujê rady, zrozumienia, lub po prostu czujê ze powinnam komu¶ o tym powiedzieæ...
zacznê od pocz±tku...
A pozna³am w maju od razu przypadli¶my sobie do gustu zaczêli¶my siê spotykaæ na zasadzie "bez zobowi±zañ", a raczej bez wiêkszego zaanga¿owania. Powodem takiej decyzji by³o to, ¿e wyje¿dza³am na 3 miesi±ce i wiedzia³am, ¿e zwi±zek moze nie przetrwaæ. przed moim wyjazdem spotykali¶my siê codziennie by³o fantastycznie. Podczas naszej roz³aki stara³am siê codziennie dzwoniæ, pisaæ maile
. Mogli¶my rozmawiaæ godzinami, czekali¶my z niecierpliwo¶ci± na tak± mo¿liwo¶æ, to chyba wtedy zacze³±m siê anga¿owaæ. Po powrocie zdecydowali¶my byæ razem. Wszytsko bylo jak w bajce... przynajmenij mi siê tak wydawa³o... czu³am sie przy nim bezpiecznie
, zawsze siê o mnie martwi³, by³ przy mnie jak by³o mi ¼le, przytula³ mnie ... zakocha³am siê ... i chcia³am wiedzieæ co do mnie czuje...

A powiedzia³ mi ¿e chcial sie zakochaæ ale nie potrafi, ¿e uwielbia mnie, lubi ze mna spedzac czas, i chce nadal to robic. Chce sprobowac ... ale nie chce mnie tez ranic bo nie wie co bedzie...rozmawialismy szczerze ... zapytal czy potrafie byc z kims wiedz±c ¿e on mnie nie kocha ... <nadal zachowuje siê jak dawniej ... jest kochany >

Nie wiem co mam zrobiæ ... czujê jakbym by³a w jakim¶ koszmarze ...
eweerra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-16, 14:22   #2
lala2506
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 726
Dot.: zwi±zek bez mi³o¶ci

Kwestia tego czy Ty chcesz i bêdziesz potrafi³a byæ w takim zwi±zku? Ty go kochasz i w ogóle, a on Ci tego nie odwzajemni. Powiedzia³ Ci to wprost. Je¿eli jeste¶ w stanie byæ szczê¶liwa w takim zwi±zku próbuj, mo¿e pokocha, ale je¿eli nie to powiedz mu "do widzenia" i siê nie ogl±daj. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e zwi±zek bez mi³o¶ci jest bez sensu. Mia³am podobn± sytuacjê. By³am zakochana i powiedzia³am otwarcie o swoich uczuciach, ale on kocha³ inn±. Min±³ jaki¶ czas i znowu to wróci³o. Wtedy powiedzia³, ze jak dla niego to mo¿emy byæ razem. Zapyta³am czy mnie kocha. Nie pamiêtam ju¿ czy odpowiedzia³, ze nie czy w ogóle nie odpowiedzia³. Je¿eli nie odpowiedzia³ to potraktowa³am to widocznie jako zaprzeczenie. Podjê³am decyzjê, ze nie chce byæ w takim zwi±zku. By³o ¼le, ale nied³ugo potem pozna³am mojego obecnego T¯-ta. Jestem z nim ju¿ ponad 3 lata. Razem spêdzamy dobre i z³e chwile, ja kocham jego, on kocha mnie i razem jeste¶my szczê¶liwi.
lala2506 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-16, 14:32   #3
eweerra
Przyczajenie

obecnie nie wyobra¿am sobie, tego ¿e Jego nie bêdzie obok mnie... mêczê siê ju¿ z t± my¶l± d³ugo, chcia³am zobaczyæ czy przygotowuje mnie na zerwanie czy to jaka¶ gra ¿e nadal zachowuje siê tak jak przed rozmow± ... zapyta³am ... mówi ze nic nie udaje...
Nie wiem czy potrafie byæ z kim¶ kto mnie nie kocha... ja juz nic nie wiem, nic nie rozumiem ...

Dlaczego On chce ze mna byæ skoro mnie nie kocha ?? jak to mozliwe, ¿e potrafi codziennie sie ze mna spotykac, przytulac mnie, a pozniej mowiæ mi ,¿e mnie nie kocha??
Zapyta³am czy brakuje mu moich telefonow, spotkan ... odpowiedzia³ ¿e tak ... czy gdyby¶my skoñczyli czy by³oby mu ¼le... odpowiedzia³ ¿e brakowaloby ale poradzi³by sobie ...
O co w tym wszytskim chodzi ??
Dlaczego nie powie koniec ... skoro nie kocha tylko chce to ci±gln±æ i dlaczego ja wolê cierpieæ ...
Stary 2010-10-16, 14:38   #4
lala2506
Zakorzenienie

Zróbcie sobie przerwê od jakiegokolwiek kontaktu. Mo¿e wtedy zobaczy jak bardzo mu tego brakuje i ¿e czuje do Ciebie co¶ wiêcej? ¯e nie jeste¶ dla niego kole¿ank± czy przyjació³k±?
Stary 2010-10-16, 14:55   #5
eweerra
Przyczajenie

faktycznie to rozwi±zanie by³oby chyba najrozs±dniejsze... staralam siê to zrobiæ chcia³am sobie odpocz±æ kilka dni ... wszytsko przemy¶leæ... wyjecha³am ... ale nie potrafi³am nie odzywaæ siê do Niego ... smsy telefony ... jak jetsem z nim czujê siê szczê¶liwa... ale jak tylko zostaje sama ogarnia mnie panika, strach i smutek ... i znów rozterki czy jetsem w stanie byæ w takim zwi±zku ...
Stary 2010-10-16, 14:59   #6
lala2506
Zakorzenienie

Ale strach przed czym? Przed byciem sam±? Uwierz mi lepiej byæ sam± ni¿ z kolesiem, który Ciê nie kocha. ¯ycie przecieka Ci przez palce, a Ty nie zauwa¿ysz jak kto¶ z kim mog³aby¶ byæ szczê¶liwa przejdzie obok.
Stary 2010-10-16, 15:05   #7
Malla
Nie depcze krokusów

Wiadomo¶ci: 53 233

Cytat:
Napisane przez eweerra Poka¿ wiadomo¶æ
Dlaczego On chce ze mna byæ skoro mnie nie kocha ?? jak to mozliwe, ¿e potrafi codziennie sie ze mna spotykac, przytulac mnie, a pozniej mowiæ mi ,¿e mnie nie kocha??
Zapyta³am czy brakuje mu moich telefonow, spotkan ... odpowiedzia³ ¿e tak ... czy gdyby¶my skoñczyli czy by³oby mu ¼le... odpowiedzia³ ¿e brakowaloby ale poradzi³by sobie ...
O co w tym wszytskim chodzi ??
Dlaczego nie powie koniec ... skoro nie kocha tylko chce to ci±gln±æ i dlaczego ja wolê cierpieæ ...
Chcia³a¶ niezobowi±zuj±cego zwi±zku, to w³a¶nie taki masz. Nie mo¿esz mieæ do niego pretensji, ¿e to kontynuuje, nie czuj±c niczego wiêcej.

Zastanów siê, czy jeste¶ w stanie byæ z kim¶, kto Ciê nie kocha? Widzê, ¿e siê bardzo mêczysz. Obawiam siê, ¿e najlepsze bêdzie urwanie kontaktu na pewien czas. Nie potrafisz do niego nie pisaæ, ale on potrafi nie pisaæ do Ciebie. Czas jest wspania³ym, choæ nie do koñca skutecznym uzdrowicielem, wiêc musisz wzi±æ siê w gar¶æ i zaprzestaæ kontaktu ze swojej strony.

Mo¿e u³atwisz sobie sprawê i powiesz mu, ¿e poczu³a¶ co¶ wiêcej. Mo¿e wtedy sam odejdzie, bo skoñczy siê zabawa.
Stary 2010-10-16, 15:10   #8
eweerra
Przyczajenie

Strach nie jest przed tym ¿e bêde sama... przed zwi±zkiem z A. bylam szczê¶liw± singielk± bawi³am siê przy tym fantastycznie ...nie chcialam z nikim siê wi±zaæ chcialam odpocz±c od zobowi±zañ od zwi±zkow ...
Bojê siê tego ¿e Go stracê... ¿e juz nie bedziemy razem spedzac czasu, ze juz nie bede mogla Go przytulic... ¿e bedzie gdzie¶ ... ale nie ze mna... bardzo mi na Nim zale¿y ...

Czy to w ogole ma sens??
Stary 2010-10-16, 15:17   #9
Malla
Nie depcze krokusów

eweerra - ale to obawy ka¿dej zakochanej... Tylko ¿e nie ma sensu tkwiæ w zwi±zku z osob±, która tych uczuæ nie podziela. Zakochanie jest chorob± uleczaln±.
Stary 2010-10-16, 15:18   #10
eweerra
Przyczajenie

Malla ... On wie co ja czujê ... i powiedzieli¶my sobie ze po moim powrocie to juz nie bêdzie zwi±zek bez zobowi±zañ... teraz jeste¶my para ...
powiedzialam ze Go kocham ... rozp³aka³ siê... stwierdzi³ ze tez chcialby to poczuæ bardzo... bo na to zasluguje... probowal ale nie wysz³o...
A. pisze, dzwoni... martwi siê jak wracam do domu ... jets tak jakby naszej szczezrej rozmowy o uczuciach w ogole nie bylo...
Mêczê sie i to bardzo ... nigdy wcze¶neij nie bylam w takiej rozterce...;(
Stary 2010-10-16, 15:20   #11
lala2506
Zakorzenienie

Dziewczyno zrozum, ¿e nie da siê zakochaæ, bo ja chcê Chcê i siê zakocham? Nie ma czego¶ takiego.
Stary 2010-10-16, 15:23   #12
Malla
Nie depcze krokusów

eweerra - czyli wszystko w Twoich rêkach. Zwi±zek z osob± niekochaj±c± jest trochê poni¿aj±cy... Przecie¿ to o to w tym chodzi, aby 2 osoby siê kocha³y.
Stary 2010-10-16, 15:24   #13
Maxiorrrrr
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 347

Cytat:
Ma darmowy sex bez zobowi±zañ, zawsze ma wymówkê "ej nic ci nie obiecywa³em, mówi³em ¿e ciê nie kocham" i poleci do innej.
Maxiorrrrr jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-16, 15:24   #14
eweerra
Przyczajenie

Wiem ze sie nie da... Przez caly czas mialam nadzieje ze moze jeszcze troche czasu ... nie rozumiem tylko jednego ... skoro mnie nie kocha dlaczego On ze mna nie zerwie nie powie "okey koniec nie kocham Cie ... " a mowi ze jets Mu ze mna dobrze , ze chce dlaej sie ze mna spotykac ... ze chce sprobowac ... ?? Dlaczego??
Stary 2010-10-16, 15:27   #15
Malla
Nie depcze krokusów

eweerra - jak pisze Maxior. Dobrze mu, ma darmowy seks.
Stary 2010-10-16, 15:32   #16
lala2506
Zakorzenienie

Ten facet kiedy chce, ma w jednej kobiecie kumpelê na piwo, przyjació³kê do pogadania i kobietê do ³ó¿ka. To jest OK w zwi±zkach, gdzie mi³o¶æ jest obustronna, ale nie w takich gdzie jedna strona siê emocjonalnie anga¿uje.
Stary 2010-10-16, 15:37   #17
eweerra
Przyczajenie

Czy ja jestem az tak naiwna ?? to dlaczego te wszytskie czulosci?? po co ta gra??
Byl bardzo dlugo w zwiazku z jedna dziewczyna ... moze... ehh nie ma sensu tego usprawiedliwiac , koloryzowac wiem ze tak nie powinno byc ... ale co ja mam teraz zrobic ?? jak sobie z tym poradzic ??
Skonczyc ten zwiazek czy poczekac?? wiem ze decyzje podejmuje ja i konsekwencje tego tez bede odczuwac ja ... Wiem ze mozecie mi tylko podsunaæ Wasze opinie ...
Stary 2010-10-16, 15:47   #18
lala2506
Zakorzenienie

Ja bym zakoñczy³a. Ale to Twoja decyzja i Twoje ¿ycie
Stary 2010-10-16, 15:50   #19
Malla
Nie depcze krokusów

Ja te¿ bym zakoñczy³a. Mo¿liwe, ¿e on sobie u¶wiadomi, ¿e jednak co¶ czuje, gdy to straci.
Stary 2010-10-16, 15:53   #20
lala2506
Zakorzenienie

A jak ju¿ sobie to u¶wiadomi to zacznijcie od nowa. Nie wskakujcie od razu do ³ó¿ka, bo mo¿e siê okazaæ, ze fa³szywa skrucha tylko dla seksu ( czego Ci nie ¿yczê )
Stary 2010-10-16, 15:55   #21
triolka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 418

podpisuje siê pod wiêkszo¶cia. Zakoñczy³abym ten zwi±zek.
Ty siê mêczysz, robisz sobie nadzieje, któe wcale nie musz± mieæ pozytywnego finiszu..
By³am kiedy¶ w podobnej sytuacji, mo¿e nie kocha³am go jeszcze, ale by³am zauroczona i to bardzo. Nagle on z dnia na dziêñ powiedzia³ ¿e zauroczenie mu przesz³o a na dzieñ dzisiejszy nie potrafi mnie pokochaæ.
Na szczê¶cie by³ na tyle rozs±dny ¿e powiedzia³ ¿e mam odej¶æ, bo nie chce ¿ebym poczu³a do niego co¶ wiecej..

Edytowane przez triolka
Czas edycji: 2010-10-16 o 15:58
triolka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-16, 15:59   #22
eweerra
Przyczajenie

wiem ... tylko dlaczego to takie trudne? musze to wszystko jeszcze raz przemyslec... dam sobie jeszcze jakis czas ... mam teraz napiêty grafik zajeæ moze to mi pomo¿e nauczyæ sie bez Niego prze¿yæ chocia¿ jedne dzieñ ...

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Triolka ... bylabym mu wdzieczna gdyby nie trzymal mnie w takiej niepewno¶ci ... ale najgosze sa mysli a jezeli udaloby sie ... jezeli byloby nam dobrze ... ??
Stary 2010-10-16, 16:01   #23
Malla
Nie depcze krokusów

eweerra - ale on Ciê nie trzyma w ¿adnej niepewno¶ci, wg mnie jasno postawi³ sprawê - chcia³by siê zakochaæ, ale nie jest zakochany, nie czuje tego.
Stary 2010-10-16, 16:05   #24
eweerra
Przyczajenie

zawsze utwierdza³ mnie w przekonaniu ¿e seks dla niego jest czyms magicznym tylko z osoba na ktorej Mu zalezy ... i tweirdzi ze nie jest ze mna dla seksu ...

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

To dlaczego nie powie ze to koniec ?? ze nie chce ze mna byc... dlaczego mowi ze chce sprobowac?? dlaczego ciagle pyta czy dam rade byc z Nim ??
Stary 2010-10-16, 16:08   #25
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
zawsze utwierdza³ mnie w przekonaniu ¿e seks dla niego jest czyms magicznym tylko z osoba na ktorej Mu zalezy ... i tweirdzi ze nie jest ze mna dla seksu
Mo¿e z Tob± nie jest magiczny
Mo¿e ograniczenie kontaktu zaczniesz od niechodzenia z nim do ³ó¿ka?
Cytat:
To dlaczego nie powie ze to koniec ?? ze nie chce ze mna byc... dlaczego mowi ze chce sprobowac?? dlaczego ciagle pyta czy dam rade byc z Nim ??
Dlaczego? Bo jemu to pasuje, znalaz³ sobie naiwn±.
Stary 2010-10-16, 16:12   #26
eweerra
Przyczajenie

dlaczego codziennie pisze, dzwoni, dlaczego chce s³uchaæ mojego marudzenia, dlaczego codziennie chce sie spotykac ??

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

czuje sie jak idiotka;(
Stary 2010-10-16, 16:13   #27
Malla
Nie depcze krokusów

Nie bêdziemy Ciê przekonywaæ, ¿e Ciê kocha, choæ mówi, ¿e nie.

Mo¿e nie ma nic lepszego do roboty ca³ymi dniami.

Postaw na swoim, nie b±d¼ klucha
Stary 2010-10-16, 16:15   #28
oasiss
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 81

Ja na Twoim miejscu te¿ bym zakoñczy³a, nie ma na co czekaæ. Uwierz mi, lepiej nie bêdzie mo¿esz powiedzieæ mu, ¿e nie potrafisz byæ z kim¶ kto nie czuje tego co Ty i ¿e powinni¶cie na jaki¶ czas zerwaæ ze sob± kontakty... Mo¿e w tym czasie zrozumie,¿e jeste¶ dla niego wa¿na. Je¶li nie- có¿, po prostu nie by³ wart Twojego po¶wiêcenia, zaanga¿owania.. Bo jak inaczej go sprawdzisz? Nie mówi Ci to osoba która po prostu chce Ci doradziæ, ale osoba, która prze¿y³a co¶ podobnego. Te¿ by³am z ch³opakiem, który mnie nie kocha³. By³ ze mn±.. i nie chodzi³o o seks bo seksu nie by³o. Nie wiem dlaczego by³ ze mn±, mo¿e by³am tylko namiastka by³ej dziewczyny, tak jak Ty teraz...

Na zakoñczenie: ZWI¡ZEK BEZ MI£O¦CI NIE PRZETRWA ! im prêdzej to zrozumiesz tym lepiej. I nie ³ud¼ siê. Nic nie zmienisz na si³e.
Stary 2010-10-16, 16:16   #29
eweerra
Przyczajenie

Chyba tego mi bylo potrzeba ... chlodnego spojrzenia na cala sytuacje ...beznadziejna sytuacje ...
Malymi kroczkami do celu... moze w koncu bede na tyle silna aby to zakonczyc... chcialabym juz nie cierpiec...
Stary 2010-10-16, 16:17   #30
triolka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 418

Cytat:
dlaczego codziennie pisze, dzwoni, dlaczego chce s³uchaæ mojego marudzenia, dlaczego codziennie chce sie spotykac ??

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

czuje sie jak idiotka;(
dlatego bo fajnie mieæ tak± dziewczyne bez zobowi±zañ.
On Cie omota³, ty siê temu podda³a¶, co jest zrozumia³e - po prostu siê zakocha³a¶.
Wiem ¿e trudno zachowaæ tu zdrowy rozs±dek i ci±gle sobie mówisz "skoro siê chce ze mna dalej spotykaæ, to mo¿e jednak co¶ czuje"
Niestety, ja facet mówi A to jest A, a nie B.
Odetnij siê od niego, trudne to chlornie, i wierze ¿e boli...ale nie pozwalaj siê traktowaæ jako zapchaj dziury

g³owa do góry
triolka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.