|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zwykłe oczyszczanie czy peeling kawitacyjny
moja skóra potrzebuje regularnego oczyszczania (wągry, zaskórniki), powinnam zdecydować się na tradycyjne oczyszczanie manualne czy lepszy będzie peeling kawitacyjny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zwykłe oczyszczanie czy peeling kawitacyjny
Wiem, z na pewno regularne, manualne oczyszcanie skory daje dobre efekty.
Dziki niemu mam gladką skórę i tylko czaaasm wyskoczy mi jakieś jedno, małę coś. Peeling kawitacyjny miałam kiedys robiony, ale o jego efekt spytaj się kogoś innego gdyż, Pani do ktorej poszlam powiedziala "eee taka ładna buzia to tego nie potrzebuje" i mialam wrazenie, z zrobila mnie "na odwal sie". Nie widzialam zadnych efektow.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
domowy peeling korundem kosmetycznym ??
witam co sadzicie o domowym peelingu korundem (zakupionym na allegro ) taka mini mikrodermabrazja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Dot.: domowy peeling korundem kosmetycznym ??
Cytat:
jeśli chodzi Ci o takie drobniutkie, białe kryształki korundu, to ja miałam ![]() mam cerę trądzikową i u mnie się nie sprawdził. Zabiegi u kosmetyczki dawały świetne efekty, natomiast takie "tarcie" skóry w domu tylko ją podrażniło. Próbowałam także dodawać do kremu, aby złagodzić działanie, ale też nie byłam zbyt zadowolona. Może na innej skórze się sprawdzi ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Używałam korundu (również zakupiłam na allegro). Nie daje efektów takich, jak prawdziwa mikrodermabrazja
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
a co powiecie na zielona glinke z mikrodermabrazja ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: zwykłe oczyszczanie czy peeling kawitacyjny
Witam serdecznie,
dosc trudno jest mi sie wypowiedziec,gdyz zbyt malo informacji Pani napisala odnosnie swoej cery i problemow z nia. Jestem za peelingiem kawitacyjnym; jest to zabieg o wielokierunkowym dzialaniu;nie tylko oczyszcza skore-(usuwajac warstwe rogowa naskorka odslania jego "nowa " warstwe , dzieki czemu absorbcja wszelkich substancji zawatych w kosmetykach staje sie duzo bardziej skuteczna , a takze stymuluje skore ) ale rowniez "odswieza ";staje sie ona bardziej promienna, roznica jest dostrzegalna "golym okiem". Co ważne jest to metoda powiedzialabym -bardzo higieniczna- oczyszczanie wykonuje sie szpatulka - zabieg mozna urozmaicic poprzez zastosowanie ampulek,masek etc. Powoli obserwuje sie tendencje do "odchodzenia" od tradycyjnej metody oczyszczania manualnego.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.