|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
w czym prac ubranka noworodka?
Wiem ,ze dostepnych środkow piorących na rynku jest sporo,ale ktore naprawde piora ubranka nie pozostawiajac plam,a przy tym nie powodujac podraznień? Juz najwyzsza pora wyprac wyprawki dla Dzidziusia,ktory pojawi sie za kilka tygodni,a nie wiem co wybrac: Jelp,Lovela ,płatki mydlane? Baaardzo prosze doświadczone Mamy o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: w czym prac ubranka noworodka?
Lovela ja prałam w tym proszku jak były ciężkie plamy to uzywałam jakiegośśrodka np vanish i pralam to ubranko dwa razy lub nastaiałam w pralce dwa płukania zeby się to dobrze wyprało.Mała ma zaburzenie rogowacenia skóry i ten proszek nie powodował jakiś podrażnień na jej skórce Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja piore w jelpie ,jakos mi pasuje i zapachem i skutecznoscią nawet teraz gdy córka ma 5 lat piore w tym proszku ,do tego uzywam płynu do płukania białego silan ale obecnie sa na rynku płyny loveli i jelpa chyba tez.
odradzam płatki cholerstwo trudno wypłukac. fakt proszki te sa drogie ale chyba nie warto ryzykowac ,po ok. roku mozna pomieszac np. jelp z normlanym proszkiem i sprawdzic czy nie ma reakcji uczuleniowej i tak po troche zwiększac ilosc normalnego proszku. chociaz osobiscie znam dzieci któe ubranka maja pranw normalnej dosi i nie maja problemu z uczuleniemi itp. wiem ,że niektóre mamy odzielają ubranka dziecka od dorosłych i piora osobno ,ja tak nie robilam ,szkoda mi bylo czasu i pieniedzy. dziecko zdrowe ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja używałam Loveli i byłam zadowolona - nic złego się nie działo, a nawet dość dobrze wypierała nawet plamy z kupki (czasem zdarzył się wyciek z pampersa
![]() Jak mała miała chyba 2 miesiące przeszłam na pranie w normalnym proszku tylko płukałam podwójnie i nic się złego nie dzieje. Oczywiście zależy to też od dziecka - moja córa jest pancerna i nic jej nie uczula ale wiele dzieci ma z tym problem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja tylko całkiem na początku prałam ciuszki małej osobno ale dość szybko zaczęłam je łączyć z naszymi i prałam wszystko razem w Loveli - a później szybko przeszłam na zwykły proszek. Nic nigdy złego ze skórką się nie działo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: w czym prac ubranka noworodka?
hej,
chciałam polecić proszek Dzidziuś - bardzo ładnie pachnie, spiera pobrudzenia kupą i jedzeniem, no i nie uczula (aczkolwiek jest to sprawdzone na jednym dziecku - więc być może jest to zbieg okoliczności ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Prałam w proszku Jelp , na inne mały miał uczulenie.
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Też prałam w Jelpie - moje dzieci nie miały po nim uczulenia, fajnie wszystko dopierał i ładnie pachnie.Inne proszki żółciły ubranka lub nie dopierały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Polecam Jelpa, zdecydowanie najlepszy i najczystszy. Mam dwoje dzieci, na początku prałam ich ubranka w Jelpie, ale bardzo szybko zaczynałam łączyć z innym proszkiem. Efekt był taki, że już po miesiącu mogłam prać ich ubranka w normalnym proszku i nie miały żadnych uczuleń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja pralam ubranka malutkiej do 4 miesiaca w lovelli a teraz przeszlam na persil sensitive i nic sie nie dzieje - żadnych reakcji uczuleniowych. Lovella pięknie pachnie ale trochę słabo pierze. Pozdrawiam
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Polecam JELP!! moim zdaniem jest najlepszy,mój synek jest alergikiem i tylko ten proszek nie powoduje uczulenia!!!Cena ok.8zł.,nie jest żle!!Pozdrawiam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Do 5miesiąca używałam proszku Dzidziuś i był dobry,nie narzekałam.A teraz piore z naszymi.Maluch miał skłonności do alergii i próbowałam kilku proszków.Teraz jest wszystko ok.A mam zdanie na temat Lovelli jest przereklamowana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
![]()
Ja piore rzeczy naszej pociechy w tym proszku co i nasze rzeczy czyli Ariel zielony ten do bialych rzeczy i Ariel fioletowy ten do kolorow. Do plukania uzywam Lenora Sensitiv.
Nie ma co panikowac, wypierz wszystko w normalnym proszku, a jak malenstwo przyjdzie na swiat i okaze sie alergik ,o wtedy poszukasz innego proszku. Bez paniki wszystko bedzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Mi też się wydaje, że Lovela słabo dopiera. Moja córka ma 3 miesiące i w poniedziałek do prania dosypałam 1/3 Persila, oczywiście podwójne plukanie. Dwa dni i nic się nie dzieje, z czasem zwiększę proporcje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dot.: w czym prac ubranka noworodka?
Ja musiałam prać w płatkach mydlanych, bo na wszystkie proszki i płyny mały miał alergie. płatki pachną szarym mydłem czyli jak glinka
![]()
![]() |
#17 |
Gang Iren
|
Na początku prałam w lovelli i płatkach mydlanych,ale moje dziecko nigdy nie miało uczuleń na nic i po około pół roku przeszłam na zwykły proszek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
ja ubranka mojego dzidziuśka prałam na początku w płatkach mydlanych nie powodują zadnych uczuleń a to bylo dla nas wazne
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.