|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
patrysina
|
Życie na dukanie - Nowy start
Za radą dziewczyn z forum
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=439844&page=89 rozpoczynam wątek dla rozpoczynających dietę dr dukana jak i dla obecnych dukanek ![]() Zapraszam serdecznie Na początek kilka podstaw Dieta oparta na podstawie książki "Metoda dr. Dukana" autorstwa dr Pierre Dukana (jest to rozwinięta wersja książki "Nie potrafię schudnąć") Dieta składa się z 4 faz 1 faza tzw uderzeniowa - Proteiny 2 faza o równomiernym rytmie - Proteiny +Warzywa 3 faza utrwalenie wagi 4 faza ostatecznej stabilizacji ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Początkowo dieta wydaje się trudna, ale to tylko pozornie. Potrzeba tylko trochę wytrwałości i odrobiny czasu by na niej wytrwać, no ale w końcu te dodatkowe kg które mamy nie wzięły się tak z powietrza czym jest ten czas poświęcony na dietę w obliczu lat magazynowania kolejnych kg. Kto z was jest chętny by razem ze mną wspólnie powalczyć o lepsze samopoczucie i wymarzoną figurę? Edytowane przez patrysina Czas edycji: 2010-10-17 o 22:38 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Życie na dukanie - Nowy start
Hej, ja zaczęłam wprawdzie w czwartek, ale z chęcią się dołączę do wątku
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przyłączam się z wielką chęcią!
![]() ja zaczynam dukac od jutra.
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
ja dietke zaczynam od jutra i chetnei sie przylacze do wspolnego odchudzania .Mam nadzieje ze utrata neichcianych kilogramow pojdzie nam sprawnie ![]() ![]() .
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Wiem ze to glupio zabrzmi
ale diete Dukana chce zaczac, nawet teraz, ale teraz to nie ma sensu. Bo na weekend 1 listopada wyjezdzam na 3 dni. I to nie do swojej rodziny tylko do rodziny TŻ. ZNaczy prawdopodobnie jade. I nie bedzie mozliwosci tam zeby stosowac diete. Po prsotu bede tam starala sie jesc tylko to co wiem ze powinnam. Mam nadzeje ze nie bedzie tam niewiadomo jakiego jedzenia... A poki co to przez najblizsze niecale 2 tyg bede jadac tak:Sniadanie: 1 lub 2 kromki razowego lub zytniego z wedlina lub serkiem kanapkowym odtluszczonym II sniadanie: serek wiejski z pomidorem/ jogurt nat. z platkami owsianymi, ewntualnie jablko do tego Obiad: Ryba/ piers/ udko bez skory duszone, gotowane/ z warzywami duszonymi lub z salatka bez sosow zadnych/ czasami ryz brazowy ok 1/4 woreczka Podwieczorek: serek wiejski lub jakis jogurt nat. z rodzynkami, Kolacja : pol makreli i ze 2 jajka/ salatka z tunczyka cebuli jajek i ogorka. W kazdym razie bede sie starac jesc duzo bialka ; ) Tak jak przez ostatni tydzien. A od wtorku 2.11 planuję zaczac 5dniową I faze A bardzo mi zalezy zeby schudnac do Sylwka... i do urodzin. Mam w styczniu, ale wyprawiac chyba bede w polowie lutego. Wiec musze schudnac jak najwiecej ;o Bede skakac tez na skakance co 2 dni i jesli czas mi pozwoli jezdzic na rowerku. Jesli sie naucze krecic hulahopem to tez ;D Bardzo mi zalezy na zrzuceniu ud i tylka przede wszystkim Boczki mi sie juz chyba zmniejszyly, brzuch jest troche bardziej plaski niz byl - stracilam w obwoodzie jakies 5 cm Ale nie w ciagu ost. tygodnia, tylko wczesniej juz sie ograniczalam przez 2 tyg i staralam sie jesc dietetycznie Ale od 2 listopada no po prostu musze ;o bo musze schudnac! I juz sie przyzwyczailam ze nie moge jesc tego co reszta domownikow i musze ciagle sobie osobne jedzenie przygotowywac ;D także do uslyszenia, czy przeczytania za jakis czas; ) Mam nadzieje ze tu wrócę.
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
hej ((;
Od dawna się przymierzam do tej dietki, ale do tej pory jakoś mi to średnio wychodziło ;< Mogę się przyłączyć do Was? Obiecuje dzielnie walczyć z tłuszczykiem
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Zaczynam od jutra
Znowu znowu znowu :P Do sylwestra będę piękna
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
znowu?
opowiedz o poprzednich razach, jeśli możesz
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
to i Ja się przyłączę o ile można ![]() zaczęłam 17/10/2010 2 dni na mięsie a dzisiaj kochane warzywka |
|
|
|
|
#10 |
|
patrysina
|
hej witam wszystkich tak się złożyło że wraz z jedną znajomą z forum o diecie dukana założyłyśmy równocześnie nowy wątek dlatego wszystkie was zapraszam do tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475951 gdyż ten wątek już wcześniej zgłosiłam do moderatora do usunięcia
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Hej.Mam pytanie!Po co zakładasz taki wątek skoro juz jest?Możesz się przyłączyć ale po co od razu zakładać drugi taki sam tylko pod inna nazwą.Nie kumam.
|
|
#12 |
|
patrysina
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcesz swój wątek to masz![]() Gratuluję Ci spadków
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Witam , chętnie się przyłączę , ja dukam od 05.10.10 , razem zawsze raźniej
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Czesc ja tez chetnie sie przylacze
![]() jestem na diecie od 11/10. wlasnie skonczylam I etap |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
czy robiłyście test Dukana? ja nie miałam o nim pojęcia i wyszło mi, że mam zrobić I fazę 2dni a ja mam 3 dzień już za sobą
co mam robić? stosować się do tego? chciałam zrobić 10 dni teraz to już się pogubiłam....wszystko dlatego, że nie miałam czasu poczytać książki Dukana...help
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, dziewczyny na innym wątku zjechały mnie za to i pewnie mają rację , także przechodź do II fazy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

co mam robić? stosować się do tego? chciałam zrobić 10 dni teraz to już się pogubiłam....wszystko dlatego, że nie miałam czasu poczytać książki Dukana...help