|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jaki specifik na twarz
mmmmm
mikawk ![]() Edytowane przez mikawk Czas edycji: 2012-01-12 o 21:30 Powód: stare |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki specifik na twarz
Witaj mikawk,
powiem na moim przykładzie. Specyfików: - Retin A - PanOxyl - Skinoren nie próbowałam, natomiast Acne Derm jest mi dobrze znany. Kiedyś stosowalam go jakiś czas, a że jestem w gorącej wodzie kąpana jak to się mówi ,chciałam efektów "tu i teraz", ale wiadomo -nie da się tak ![]() Ja miała problem właśnie z czerwonymi plamkami po trądziku. Acne sobie z nimi radzi, powoli ale radzi ![]() Pozdrawiam i wytrwałości życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuj serię Effaclar, szczególnie Effaclar K. I peeling y St. Ives. Skoro mieszkasz w UK, to zapewne masz dostęp do LUSH'a. Rozszerzone pory sprowadzi Ci do parteru Mask of Magnaminty od nich ![]() Pozdrawiam Edytowane przez justkax3 Czas edycji: 2010-10-19 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skinoren i Acnederm to są takie same specyfiki, tyle że Acnederm jest tańszym odpowiednikiem Skinorenu. Oba zawierają kwas azealinowy i super radzą sobie z przebarwieniami pozapalnymi. Ważna jest jednak systematyczność w ich stosowaniu, bo efekty widać najwcześniej po miesiącu. Z krostami także powinny sobie poradzić. A co do wysuszania to większość leków przeciwtrądzikowych wysusza. Dlatego tak ważne jest nawilżanie twarzy. Effaclar w porównaniu z tymi lekami, które wymieniła mikawk to po prostu delikatny kosmetyk, a nie lek przeciwtrądzikowy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co okreslasz mianem "herezji", bo opinia która wydałam temu specyfikowi jest poparta wlasnym doswiadczeniem i zuzyciem przynajmniej 2 opakowań. Wiem, ze wiekszosc wysusza, ale po co to jeszcze potegować? Ogólnie jest tak, że trzeba coś wypróbować na sobie, żeby się przekonać, a znalezenie idealnego sposobu na pielęgnację cery wymaga czasu i prób. I tylko pod takim względem mogę się zgodzić, że jednym pasuje, a innym nie. Co do tych które wymieniła autorka wątku, fakt, w porównaniu do Effaclaru to rzeczywiście są poważniejsze leki, natomiast opis jej stanu skóry nie wskazuje na poważny trądzik z podskórnym stanem zapalnym, więc nie widzę sensu używania takich srodków. Specyfiki typu Effaclar, Diacneal itd. natomiast pocieniają naskórek, mają działanie lekko złuszczające, zatem pozwalają na "odrastanie" zdrowego naskórka. Co za tym idzie, spłycają blizny i rozjaśniają, ale też pomogą wydobyć na wierzch to, co siedzi pod skórą, czyli "kaszkę", którą opisuje mikawk. Edytowane przez justkax3 Czas edycji: 2010-10-19 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a noscar? tez przeciez powinnas miec do niego dostep, naprawde sobie chwale... zaden krem nie unormowal mi tak cery
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.