jaki specifik na twarz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 05:12   #1
mikawk
Raczkowanie

GG do mikawk

jaki specifik na twarz

mmmmm

Edytowane przez mikawk
Czas edycji: 2012-01-12 o 21:30 Powód: stare
mikawk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 10:33   #2
eveline_s
Raczkowanie

Dot.: jaki specifik na twarz

Witaj mikawk,

powiem na moim przykładzie.
Specyfików:
- Retin A
- PanOxyl
- Skinoren
nie próbowałam, natomiast Acne Derm jest mi dobrze znany. Kiedyś stosowalam go jakiś czas, a że jestem w gorącej wodzie kąpana jak to się mówi ,chciałam efektów "tu i teraz", ale wiadomo -nie da się takOdstawiłam Acne.Po jakimś czasie wróciłam, stosuje do teraz i jestem zadowolona, potrzeba cierpliwości. Z pewnością nie zaszkodzi Ci kochana, więc spróbuj.
Ja miała problem właśnie z czerwonymi plamkami po trądziku. Acne sobie z nimi radzi, powoli ale radzi Nawet jak się zdarzy, że coś wyskoczy to też dobrze łagodzi i niespodzianka szybciej znika.

Pozdrawiam i wytrwałości życzę!
eveline_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 14:59   #3
justkax3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mikawk Pokaż wiadomość
Witam!
Bardzo prosze o rade w wyborze specyfiku.
Mam problemy ze skóra twarzy - rozszerzone pory, duzo przebarwien i blizn.
Duzo zaskóników, pryszczy takich "normalnych" raczej mało - przed okresem - jeden czasami dwa. W okolicy warg i na brodzie duzo małych podskórnych krostek, nie sa widoczne jednak gdy dotke dłonia to sama kaszka.
Prosze mi doradzić, który z podanych nizej preparatów polecacie:
- Retin A
- PanOxyl
- Skinoren
- AcneDerm
Dodam, iż mieszkam w UK i własnie te maści/żele sa dla mnie najbardziej dostepne

Pozdrawiam i dziekuje
Z tych - żaden. Skinoren masakrycznie wysuszy Ci twarz, wiem bo zapisal mi go kilkakrotnie dermatolog. Ten krem/maść nic nie robi, moze jedynie przysusza ropne pryszcze. Na pewno nie usunie przebarwień.
Spróbuj serię Effaclar, szczególnie Effaclar K. I peeling y St. Ives.
Skoro mieszkasz w UK, to zapewne masz dostęp do LUSH'a. Rozszerzone pory sprowadzi Ci do parteru Mask of Magnaminty od nich
Pozdrawiam

Edytowane przez justkax3
Czas edycji: 2010-10-19 o 15:02
justkax3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:39   #4
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkax3 Pokaż wiadomość
Z tych - żaden. Skinoren masakrycznie wysuszy Ci twarz, wiem bo zapisal mi go kilkakrotnie dermatolog. Ten krem/maść nic nie robi, moze jedynie przysusza ropne pryszcze. Na pewno nie usunie przebarwień.
Spróbuj serię Effaclar, szczególnie Effaclar K. I peeling y St. Ives.
Skoro mieszkasz w UK, to zapewne masz dostęp do LUSH'a. Rozszerzone pory sprowadzi Ci do parteru Mask of Magnaminty od nich
Pozdrawiam
to, że Tobie coś przesuszyło twarz nie znaczy, że wszystkim innym też przesuszy więc nie wypisuj jakiś herezji...
Skinoren i Acnederm to są takie same specyfiki, tyle że Acnederm jest tańszym odpowiednikiem Skinorenu. Oba zawierają kwas azealinowy i super radzą sobie z przebarwieniami pozapalnymi. Ważna jest jednak systematyczność w ich stosowaniu, bo efekty widać najwcześniej po miesiącu. Z krostami także powinny sobie poradzić.
A co do wysuszania to większość leków przeciwtrądzikowych wysusza. Dlatego tak ważne jest nawilżanie twarzy.
Effaclar w porównaniu z tymi lekami, które wymieniła mikawk to po prostu delikatny kosmetyk, a nie lek przeciwtrądzikowy...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:57   #5
justkax3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
to, że Tobie coś przesuszyło twarz nie znaczy, że wszystkim innym też przesuszy więc nie wypisuj jakiś herezji...
Skinoren i Acnederm to są takie same specyfiki, tyle że Acnederm jest tańszym odpowiednikiem Skinorenu. Oba zawierają kwas azealinowy i super radzą sobie z przebarwieniami pozapalnymi. Ważna jest jednak systematyczność w ich stosowaniu, bo efekty widać najwcześniej po miesiącu. Z krostami także powinny sobie poradzić.
A co do wysuszania to większość leków przeciwtrądzikowych wysusza. Dlatego tak ważne jest nawilżanie twarzy.
Effaclar w porównaniu z tymi lekami, które wymieniła mikawk to po prostu delikatny kosmetyk, a nie lek przeciwtrądzikowy...
Okej, wiec zaczne od tego, ze lecze tradzik od 7 lat, wiec jakies doswiadczenie juz mam.
Nie wiem co okreslasz mianem "herezji", bo opinia która wydałam temu specyfikowi jest poparta wlasnym doswiadczeniem i zuzyciem przynajmniej 2 opakowań.
Wiem, ze wiekszosc wysusza, ale po co to jeszcze potegować?
Ogólnie jest tak, że trzeba coś wypróbować na sobie, żeby się przekonać, a znalezenie idealnego sposobu na pielęgnację cery wymaga czasu i prób. I tylko pod takim względem mogę się zgodzić, że jednym pasuje, a innym nie.
Co do tych które wymieniła autorka wątku, fakt, w porównaniu do Effaclaru to rzeczywiście są poważniejsze leki, natomiast opis jej stanu skóry nie wskazuje na poważny trądzik z podskórnym stanem zapalnym, więc nie widzę sensu używania takich srodków.
Specyfiki typu Effaclar, Diacneal itd. natomiast pocieniają naskórek, mają działanie lekko złuszczające, zatem pozwalają na "odrastanie" zdrowego naskórka. Co za tym idzie, spłycają blizny i rozjaśniają, ale też pomogą wydobyć na wierzch to, co siedzi pod skórą, czyli "kaszkę", którą opisuje mikawk.

Edytowane przez justkax3
Czas edycji: 2010-10-19 o 16:01
justkax3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 19:42   #6
Fisiasia
Rozeznanie

a noscar? tez przeciez powinnas miec do niego dostep, naprawde sobie chwale... zaden krem nie unormowal mi tak cery w sensie... no jest on na przebarwienia i przeciw bliznom... nawilza, i naturalny acne derm tez polecam, ale uzywania go z glowa, za duzo nalozysz, to wysusza i szczypie twarz, czasami krosktki wychodza takie jakies ala dziwne podraznienie :/ ale jest lepszy na przebarwienia ten acne wlasnie...
Fisiasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości