|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pastelowo na poprawę humoru:)
Dawno mnie nie było. Dopadły mnie ostatnio jesienne chandry, trochę problemów
![]() ![]() ![]() Jak ja w ogóle przy dużych brazowych (piwnych???nie wiem) oczach powinnam się malować??? KOLOR? Sprosób? Z kreską czy bez? Czarna w około całego oka czy nie??? lista: -jako baza podkład superstay 24h maybellina -róż z podwójnej paletki (nowa wersja) Essence kolor:sweetheart -metal glam eyelinier Essence nr 03 pretty cool -maskara pogrubiająca Deni Carte -kredka automat. czarna Verona Ingrid -
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pastelowo na poprawę humoru:)
Zdjęcia są jakieś takie niewyraźne, jak dla mnie makijaż nijaki niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hmm... Dobrze Twoje oczy wyglądają w tych kolorach. Ale wyreguluj brwi i kreskę pociągnij troszkę dalej
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mnie tam się nie bardzo to podoba. Zielona kreseczka powinna być wyciągnięta na końcu ku górze, to nada oczku ładnego kształtu, sama tak robię. Poza tym brak rozświetlenia w wewnętrznym kąciku oka i ten róż na powiekach nie bardzo mi pasuje
![]() Kochana, ja mam brązowe, duże oczy i to jest najlepszy kolor jeżeli chodzi o kombinacje z makijażem, bo praktycznie każdy kolor do nich pasuje tylko należy wybrać odpowiedni odcień, ciepły/chłodny do swojej karnacji, np. ja się czuję lepiej w chłodnych odcieniach. Co do codziennego makijażu to czarna kreska wyciągnięta ku górze na końcu + jakiś delikatny kolorek na dolną powiekę, można kombinować do woli. Google pomogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, zielpny ok, ale też róż moim zdaniem w ogóle Ci nie pasuje... No i kreska dłuższa i wywinięta - tak jak piszą dziewczyny. I brwi...
To nie prawda, że nie można dużych oczu jasnymi kolorami malować - ja też mam duże i nawet nie przeszło mi to przez myśl. Ale wszystko zależy od odcienia. A, i jeszcze tak mnie naszło ostatnio - że perłowe cienie chyba wymagają nieskazitelnej cery...
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Niestety makijaż całkowicie psuje oczka.Po pierwsze brwi,po drugie kreski powinny być dłuższe i zaczynać się od końcika oka-bo u Ciebie wydaje mi się ,że zmniejszyły oko.Do tego np. ciemnobrązowa,czarna kredka,np fioletowe i zielone cienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za opinie
![]() ![]() ja dotychczas przez wiele lat tylko i wyłącznie cieniowałam oko: wew. kącik rozświetlony etc. Ale potem zaczęłam czytać w necie i książkach, a tam że duże oczy to jednolicie ciemnym cieniem trzeba...I że brązowe oczy nie wolno brązowymi cieniami...nawet ostatnio coś takiego chyba w oliwii było? ![]() ![]() Z kreską poćwiczę ![]() Myślałam też o tych zielonych cieniach ,tak jak pisze madelaine_16, muszę za czymś się rozejrzeć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.