|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
blizny po tradziku
Udało mi się usunąć dzięki peelingom glikolowym (stężenie 50 i 70 procent) przebarwienia po tradziku. Obecnie jenak na policzkach pozostały jeszcze blizny i ubytki sóry. Jest ona nierówna i jak zauważyłam po ostatnim peelingu staciła ona zupełnie sprężysość, jest zwiotczała. Proszę mi poradzić, w jaki sposób mogę radykalnie zmienić ten stan i ile taki zabieg kosztuje.Czy powinnam używać teraz kremy z kolagenem?Mam 35 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
blizny po tradziku
Udało mi się usunąć dzięki peelingom glikolowym (stężenie 50 i 70 procent) przebarwienia po tradziku. Obecnie jenak na policzkach pozostały jeszcze blizny i ubytki sóry. Jest ona nierówna i jak zauważyłam po ostatnim peelingu staciła ona zupełnie sprężysość, jest zwiotczała. Proszę mi poradzić, w jaki sposób mogę radykalnie zmienić ten stan i ile taki zabieg kosztuje.Czy powinnam używać teraz kremy z kolagenem?Mam 35 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Re: blizny po tradziku
Witam Pania.
Zanim zacznie pani stosowac jakiekolwiek preparaty nalezy poczekac na pelne zregenerowanie sie naskorka. Poniewaz pisze Pani o ubytkach skory to nalezy na obecnym etapie stosowac masci przyspieszajace gojenie oraz lecznicze. Jedna z nich jest Nitrofurazon. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witam Pania.
Zanim zacznie pani stosowac jakiekolwiek preparaty nalezy poczekac na pelne zregenerowanie sie naskorka. Poniewaz pisze Pani o ubytkach skory to nalezy na obecnym etapie stosowac masci przyspieszajace gojenie oraz lecznicze. Jedna z nich jest Nitrofurazon. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Panie Doktorze, jak długo smarować twarz tą maścią?Czy stosować ją na noc? Jaki krem zastosować póżniej? Czy Nitrofurazon nie wysuszy mojej skóry? Dziękuję bardzo za odpowiedż i życzę szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Panie Doktorze, jak długo smarować twarz tą maścią?Czy stosować ją na noc? Jaki krem zastosować póżniej? Czy Nitrofurazon nie wysuszy mojej skóry? Dziękuję bardzo za odpowiedż i życzę szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witam Pania.
Masc moze pani stosowac minimum 3 tygodnie. Nie dziala ona wysuszajaco. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witam Pania.
Masc moze pani stosowac minimum 3 tygodnie. Nie dziala ona wysuszajaco. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dot.: blizny po tradziku
Witam Panie Doktorze,
mam pytanie czy Aquamid moze mi wypelnic blizny potradzikowe.Ile kosztuje taki zabieg i gdzie moge go wykonac.Dziekuje za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Witam,
Nie jestem przekonany, aby wypełnianie blizn potądzikowych Aquamidem to był dobry pomysł. Może w wyjatkowych, indywidualnych przypadkach, dotyczących nalwiekszych blizn. pozostałe miejsca bardzo dobrze koryguje dermabrazja mechaniczna. Co do gabinetów wykonujacych zabiegi z zastosowaniem Aquamidu to powinny być na stronie www.aquamid.pl Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mi chirurg proponował wypełnienie blizn portądzikowych tym specyfikiem. Było to jakies dwa lata temu i miało kosztować około 2000 zł we Wrocławiu. Z tego co pamiętam, to cena nie zależy zbytnio od ilości blizn.Pani chirurg powiedziała, cena wynika głównie z tego, ze Aquamid jest dostepny w okreslonej pojemności. I musi go do zabiego zakupić, a to co zostanie to musi wyrzucić, bo nie moze z tego juz korzystac inny pacjent, ze względów bezpieczeństwa. To jest dobre wyjście, jak ktos chce sobie poprawić tez inne rzeczy od razu, np. wypełnic zmarszczki, skorygowac usta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.