zmniejszenie piersi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-03-10, 17:44   #1
loxia
Przyczajenie

GG do loxia

zmniejszenie piersi

Czy istnieje szansa, zeby wykonac gdzies w POlsce operacje zmniejszenia piersi w ramach NFZ?
Niestety wielkosc moich przeszla juz wszelkie mozliwe granice i musze cos z tym zrobic bo mi kregoslup wysiadzie
Nie moge dostac nigdzie stanika w swoim rozmiarze. Musze je szyc na zamowienie i w dodatku sa strasznie obwisle
po prostu juz patrzec nie moge na siebie.
loxia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-12, 01:27   #2
pskupin
Zadomowienie

Re: zmniejszenie piersi

Witam Panią,

Aby wykonać zabieg redukcji piersi w ramach NFZ powinna Pani zgłosić się na konsultację do poradni Kliniki Chirurgii Plastycznej (Klinika musi miec podpisana umowę z NFZ). Korzystne jest zabranie ze soba opinii np. ortopedy o celowości wykonania tego zabiegu ze wzgledu na dolegliwości bólowe kręgosłupa (bardzo częsta dolegliwość przy duzym biuście). Specjalista po zbadaniu pani wyda opinie o ew. zakwalifikowaniu pani do wykonania zabiegu w ramach NFZ.

Pozdrawiam
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-06, 14:22   #3
sekretarka2526
Przyczajenie

Post Dot.: zmniejszenie piersi

Czesc

Mam mniej więcej ten sam problem co Pani, i chciałam spytac czu udało się Pani znaleść jakąś

klinikę która jest refundowana przez NFZ ?

W sumie nie wiem od czego zaczą

c. Proszę o jaką

s informację.

Z góry dziękuje
sekretarka2526 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-18, 22:05   #4
Candiiia
Rozeznanie

Dot.: zmniejszenie piersi

ja sie o NFZ pytac nie chce... ale mam pytanie odnosnie wieku, ile trzeba miec lat żeby taką operacje przeprowadzić, i czy możliwe jest przeprowadznie zabiegu na jednej piersi ( by wyrownac asymetrię )?? i czy zabieg na jednej piersi zmniejsza ( jak tak to o ile) kosz zabiegu??
Candiiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-20, 15:57   #5
Candiiia
Rozeznanie

i co, nikt nie pomoze??
Stary 2006-12-20, 23:03   #6
pskupin
Zadomowienie

Należy mieć ukończone 21 lat. Po zabiegu najczęściej nie można karmic piersią. Koszt zabiegu jednostronnej redukcji to najczęściej 60-70% kosztu redukcji obustronnej.
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-21, 07:42   #7
Candiiia
Rozeznanie

dziękuje
Stary 2007-11-30, 16:26   #8
Perwati
Rozeznanie

zabiegi robione są też u 19 latek;]
Perwati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-01, 15:16   #9
AgnieszkaP
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loxia Pokaż wiadomość
Czy istnieje szansa, zeby wykonac gdzies w POlsce operacje zmniejszenia piersi w ramach NFZ?
Niestety wielkosc moich przeszla juz wszelkie mozliwe granice i musze cos z tym zrobic bo mi kregoslup wysiadzie
Nie moge dostac nigdzie stanika w swoim rozmiarze. Musze je szyc na zamowienie i w dodatku sa strasznie obwisle
po prostu juz patrzec nie moge na siebie.

jestem 2 tygodnie po operacji jestem zachwycona efektem
jak bedziesz miala jakies pytanie jak to zalatwic to zapraszam na pw
AgnieszkaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 01:16   #10
maga0505
Przyczajenie

Witaj, na imię mam Magda. Mam 40 lat i identyczny problem ogromnych piersi. Moj kregosłup tego juz nie wytrzymuje. Prosze jesli to nie problem podaj mi w jaki sposob mozna zabiegac o refundacje takiej operacji z NFZ. Jesli to mozliwe czy moglabym dostac od Ciebie kontak to tego samego ortopedy oraz tej samej kliniki. serdecznie pozdrawiam i dzieki ze znalazłas sie na tym forum z taka informacja, ktorej bardzo dlugo szukałam .Magda
maga0505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 01:17   #11
maga0505
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkaP Pokaż wiadomość
Witaj, na imię mam Magda. Mam 40 lat i identyczny problem ogromnych piersi. Moj kregosłup tego juz nie wytrzymuje. Prosze jesli to nie problem podaj mi w jaki sposob mozna zabiegac o refundacje takiej operacji z NFZ. Jesli to mozliwe czy moglabym dostac od Ciebie kontak to tego samego ortopedy oraz tej samej kliniki. serdecznie pozdrawiam i dzieki ze znalazłas sie na tym forum z taka informacja, ktorej bardzo dlugo szukałam .Magda
maga0505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 16:53   #12
dudek2008
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkaP Pokaż wiadomość
a u kogo robiłaś zabieg? nie wiedz jak w tych sprawach radzi sobie dr Maciej Kuczyński?
dudek2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 10:16   #13
dudek2008
Przyczajenie

Mam pytanie czy już wszyscy sobie pomniejszyli piersi że już nikt sie nie odzywa???
Stary 2008-03-19, 21:05   #14
brrawurka
Raczkowanie

ja tez chce ;( ale boje sie ze nie wytrzymam bolu, jestem troche przewrazliwiona na tym punkcie, ale rzeczywiscie duzo o tym myslalam i chcialabym dowidziec sie wiecej co gdzie jak i CZY BARDZO BOLI ;(
Stary 2008-03-21, 13:36   #15
AgnieszkaP
Raczkowanie

odpiaslam na pw
AgnieszkaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 22:03   #16
dudek2008
Przyczajenie

jak za 3 tygodnie mój zabieg dojdzie do skutku to napiszę Ci co ja przeszłama i ponoć ten ból można jakoś znieść zwłaszcza że potem brak techo cholernego kompleksu wszystko Ci wynagrodzibuziaki i Wesołych Świąt!!!!
Stary 2008-03-25, 08:59   #17
dudek2008
Przyczajenie

a jak efekty wyglądają po roku... dwóch?? czy ktoś słyszał o przypadkach że pacjent nie przeżył operacji zmniejszenia?ciągle mnie to trapi...czy jak siezdecyduje to wyjdę z tego cało..
Stary 2008-03-27, 17:35   #18
Kikiki
Raczkowanie

Dudek wejdż na forum www.beautywpolsce.com tam znajdziesz duuużo informacji
Kikiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 19:23   #19
dudek2008
Przyczajenie

już tam byłam...no niestety ale mnie nie zachwyciły wypowiedzi....a zwłaszcza czarna lista...
Stary 2008-03-28, 13:39   #20
Kikiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dudek2008 Pokaż wiadomość
już tam byłam...no niestety ale mnie nie zachwyciły wypowiedzi....a zwłaszcza czarna lista...
a pisali coś źle o Twoim lekarzu?
Stary 2008-03-30, 20:11   #21
dudek2008
Przyczajenie

no ja chciałam sie dowiedziec coś o doktorze Macieju Kuczyńskim z Lublina.Ale jest na czarnej liście...No ale koga tam nie ma....Już jestem zrezygnowana....
Stary 2008-03-31, 10:28   #22
Kikiki
Raczkowanie

Dudek poczytaj więcej o nim na tym forum to że jest na czarnej liście to nic nie znaczy. Zawsze jakaś niezadowolona klientka się znajdzie.
Stary 2008-03-31, 16:54   #23
dudek2008
Przyczajenie

dzieki Kikikimasz w sumie rację....zawsze sie ktos niezadowolony znajdzie, zwłaszcza że lekarze też człowiek i również mu coś czasem nie wyjdzie...
Stary 2009-07-19, 22:00   #24
KarolciaDiesel
Przyczajenie

mam proźbę czy ktoś ma dobre namiary na kliniki z umowa z NFZ? oczywiście chodzi mi o zmniejszenie biustu z góry dziekuje
KarolciaDiesel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 09:25   #25
sekretarka2526
Przyczajenie

Wink Dot.: zmniejszenie piersi

Czesc!
Chciałam się z wami podzielić wrażeniami pomniejszenia biustu, który zmniejszyłam 5 tygodni temu w Klinice Chirurgii Plastycznej w Gdańsku z pieniążków NFZ !
Zostałam zarejestrowana a zabieg w Klinice 4 lata temu, o i udało się. Jestem bardzo zadowolona, zabieg trwał 2 godziny, a następny dzień byłam już na nogach.
Kłamstwem jest, że ból jest niezośy, chyba, że ja jestem wyjątkiem, i mie PRAWIE wcale nie bolało. Po operacji nie brałam ŻADNYCH tabletek przeciwbólowych, bo nie było takiej potrzeby. od kilku dni nie odczuwam już bólu kręgosłupa, który dawał mi w kość!!. Nacięcie wygląda jak kotwica, i jest prawie nie widoczna bo pod biustem.
Dziewczyny, jeśli macie taki problem jak ja miałam, nie zastanawiajcie się, można to załatwić na NFZ ie tracąc na swojej kieszeni, to dla waszego zdrowia, i nie powiem dla własnego wyglądu też, bo czy fajnie jest iść do sklepu i wyjść z niczym, bo wszystko w biuście za MAŁE !?
Pozdrawiam
Stary 2010-02-24, 10:22   #26
Akinom56
Przyczajenie

4 lata temu?przecież to astronomicznie długo!!!!!!nie ma możliwości,żeby to zrobić szybciej na fundusz?????
Akinom56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 20:12   #27
ZakkAtak
Rozeznanie

Smile Dot.: zmniejszenie piersi

Cytat:
Napisane przez sekretarka2526 Pokaż wiadomość
Czesc!
Chciałam się z wami podzielić wrażeniami pomniejszenia biustu, który zmniejszyłam 5 tygodni temu w Klinice Chirurgii Plastycznej w Gdańsku z pieniążków NFZ !
Zostałam zarejestrowana a zabieg w Klinice 4 lata temu, o i udało się. Jestem bardzo zadowolona, zabieg trwał 2 godziny, a następny dzień byłam już na nogach.
Kłamstwem jest, że ból jest niezośy, chyba, że ja jestem wyjątkiem, i mie PRAWIE wcale nie bolało. Po operacji nie brałam ŻADNYCH tabletek przeciwbólowych, bo nie było takiej potrzeby. od kilku dni nie odczuwam już bólu kręgosłupa, który dawał mi w kość!!. Nacięcie wygląda jak kotwica, i jest prawie nie widoczna bo pod biustem.
Dziewczyny, jeśli macie taki problem jak ja miałam, nie zastanawiajcie się, można to załatwić na NFZ ie tracąc na swojej kieszeni, to dla waszego zdrowia, i nie powiem dla własnego wyglądu też, bo czy fajnie jest iść do sklepu i wyjść z niczym, bo wszystko w biuście za MAŁE !?
Pozdrawiam

a jaki rozmiar miałas?????
ZakkAtak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 21:03   #28
sekretarka2526
Przyczajenie

Jak najbardziej, takie operacje są refundowane z NFZ, ja jestem czystym przykładem, że można to zrobić . W tamtym roku w czerwcu przeszłam operację pomniejszenia piersi i jestem BARDZO zadowolona. Operacja odbyła się w Klinice Chirurgi Plastycznejw Gdańsku-POLECAM.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

NIC nie boli, przynajmniej mnie nie bolało
Stary 2010-03-24, 22:08   #29
zyta07
Przyczajenie

W Warszawie w Szpitalu Klinicznym im. prof. W. Orłowskiego przy ul. Czerniakowskiej tez robia na NFZ...
...Moja kolezanka(miala przerost gruczolu piers) od dnia konsultacji do operacji czekala ok 4msc
zyta07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 21:57   #30
ewabocher
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sekretarka2526 Pokaż wiadomość
Jak najbardziej, takie operacje są refundowane z NFZ, ja jestem czystym przykładem, że można to zrobić . W tamtym roku w czerwcu przeszłam operację pomniejszenia piersi i jestem BARDZO zadowolona. Operacja odbyła się w Klinice Chirurgi Plastycznejw Gdańsku-POLECAM.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

NIC nie boli, przynajmniej mnie nie bolało
Proszę o szczegółowsze info na temat kliniki w Gdańsku. Ile czekałaś na kwalifikacje i później na zabieg? Jaki miałas rozmiar przed operacją?
ewabocher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości