|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Garnitur ślubny szyty na miarę
Witam! Chciałabym zapytać o Wasze doświadczenia a.d. szycia garnituru ślubnego... Ile taka przyjemność kosztuje? Może macie jakieś namiary na miejsca gdzie można taki uszyć w woj.lubelskim? Ogólnie jestem ciekawa co na ten temat myślicie. Mój TŻ marzy o tym żeby uszyć sobie garnitur bo ze względu na figurę (bardzo szerokie bary i wąskie bioderka
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Garnitur ślubny szyty na miarę
Mój brat szył w Bytomiu, i wyglądal cudnie. On jest bardzo szczupły i wszystko na nim wisiało. Kosztowalo to go chyba 1800. nie wiem czy w twojej okolicy jest jakiś salon Bytom, my szyliśmy akurat na miejscu u nich w fabryce, ale w sklepach też można zamówić.
Tż szył też koszulę w Hektorze, też wyszła fajna taka jaką chcieliśmy.
Laura ![]() Edytowane przez mafda Czas edycji: 2010-10-28 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ ma zwykły garnitur szyty na miarę. To takie częściowe szycie na miarę tak jak np w salonach sukien ślubnych. Garniak kupiliśmy w Sunset Suits za 500zł i w cenie od razu jest dopasowanie garnituru do sylwetki. Miał taliowaną marynarkę, zwężane spodnie i skracane nogawki. Nienawidzę jak facet chodzi w niedopasowanym garniturze, gdzie spodnie są za szerokie, marynarka w barach ok ale wisi a pasie jak kawał worka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
W Lublinie można uszyć niestandardowy rozmiar garnituru w firmie Zetto na Mełgiewskiej.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a nie wiecie, gdzie można uczyć garnitur w woj. podkarpackim??
bo mój TŻ jest b. wysoki i szczupły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mysmy szyli garnitur na miare z kolekcji garniturow Pawis miesiac przed slubem. Bo okazalo sie ze model jaki wybralismy nie chodzi w takich gabarytach jakie potrzebowalismy, moj maz ma 188 cm wzrostu i szeroka klate. A upatrzyl sobie garnitur na stójce. Maja kilkanascie placowek w ktorych sciagaja miare i szyja wedlug niej oraz wedlug wlasnych kolorystycznych i materialowych upodoban. Zaplacilismy 2 lata temu 900 zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niedawno czytałam wywiad z Tomaszem Ossolińskim (projektant, specjalizuje się w smokingach). Bardzo krytykował polskie salony ślubne - mówił, że to ostatnie miejsce w którym można znaleźć dobry garnitur dla młodego mężczyzny, bo standardowo szyte są na "starą" sylwetkę - z co najmniej wypukłym brzuchem, często większym niż ramiona. Polecał szycie na miarę lub chociaż takie na pół-miarę (dopasowanie). A gdzie w Warszawie można takowy uszyć i za jaką kwotę, kochane Wizażanki?
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2010-11-01 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze raz polecam Sunset Suits mają outlet w Ursusie w Factory i duży sklep w Wola Parku. My właśnie tam kupowaliśmy i Panie są BARDZO miłe i pomocne. Gdy po pierwszym szyciu okazało się,że marynarka źle się układa była druga poprawka za którą też nic nie płaciliśmy
![]() Pewnie na ślub też tam będziemy kupowali, chyba że TŻtowi żaden się nie spodoba :P Edytowane przez takaya Czas edycji: 2010-11-06 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Sunset Suits jest naprawdę ok, również polecam
![]() Tak samo jak Giacomo Conti, o którym gdzieś już pisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja również mogę polecić warszawskie Factory, a w nim Sunset Suits i bodajże Bytom. W obydwu salonach dopasowują garnitur do sylwetki. Przykładowo mój szwagier (wysoki a chudy jak patyk) miał zwężane wszystko i dotaliowywane (bo w oryginale garnitur prosty). Sunset Suits tak samo - Łoś kupił tam garniaka za 600 zł bodajże, w cenie było dopasowanie, a po tygodniu garnitur do odbioru. A nosi się fantastycznie. Nie mnie się, nie "przyciąga" paprochów.
Tylko trzeba pamiętać, że w większości z tych salonów mówimy o dopasowaniu konkretnego modelu do sylwetki a nie szyciu od zera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a szwagier to jak wysoki jest??
bo ja poszukałam i się okazało, że Sunset Suits jest też w RZ i to nawet 2 sklepy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
W Poznaniu polecam Krawiectwo Męskie - Ciężkie przy ul. Kwiatowej i Łąkowej. Krawiec Henryk Krupa starszy Pan z doświadczeniem i umiejętnościami, mistrz krawiecki i sympatyczny doradca ;]
Co ważne H. Krupa na moje życzenie wykonał smoking bez klejenia na tkz. canvasie, a więc jak się później dowiedziałem, metodą bezinwazyjną dla jakości tkaniny. Taka usługa w dzisiejszych czasach to już rarytas dlatego, Panowie jeżeli szukacie czegoś więcej niż "garnitur na miarę" z sunset'a, polecam Krupę. A teraz wy koleżanki i koledzy: czy orientujecie się gdzie można znaleźć w Poznaniu obuwie damskie i męskie wykonywane na miarę ??? Będę wdzięczny za namiary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
proszę o kliczki
![]() można klikać codziennie po razie jeszcze nie byłam w Sun Suits, ale ciekawi mnie czy można tam kupić krawaty i inne dodatki?? Edytowane przez joanwi Czas edycji: 2010-12-12 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Odnawiam wątek
![]() Dziewczyny możecie polecić jakąś dobrą firmę gdzie można zamówić garnitur szyty na miarę albo dopasowywany z dobrych jakościowo materiałów? póki co słyszałam o: -BYTOM -Sunset Suits (jakość podobnież bardzo kiepska) -Pierre Cardin -Agnes (salony mody ślubnej) interesuje mnie Kraków, Kielce, ew. jakieś inna miasta z południa Polski (Tarnów, Miechów, Jędrzejów) i cena... najlepiej żeby mieściła się w granicach 2000zł. Wiadomo, że garnitur musi leżeć - musi być idealnie doapsowany i materiał musi być dobrej jakości. Dlatego pytam - nie chcemy wydać 1500zł na garnitur który po wyjściu z samochodu będzie wyglądał jak worek na ziemniaki ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Natomiast my z narzeczonym szukamy krawca/krawcowej, który/a uszyje strój ślubny na miarę dla Pana Młodego, ale tak od początku do końca. Województwo śląskie. Możecie kogoś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
My również, jak koleżanka wyżej
![]()
![]() |
#18 |
BAN stały
|
W Krakowie szyciem garniturów na miarę zajmuje się pracownia Vratelli. O ceny już musisz pytać sama, zależa oczywiście od jakości materiałów potrzebnych do uszycia garnituru. Ale nie są to tanie rzeczy.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-01-18 o 11:48 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o garnitur na miarę to naprawę porządna pracownia jest w Katowicach.
Edytowane przez lenanowicka Czas edycji: 2016-02-23 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja mam namiaru na salon, w którym doradzą Ci w czym najlepiej się wygląda, ceny są konkurencyjne a jakość najwyższa. Dodam, że to garnitury szyte na miarę i to w całości polska firma. Mój mąż ubiera się ostatnio tylko tam. Marka to Black Tie, a ich strona to roland-modameska.pl . Polecam, na prawdę świetnie się w nich wygląda!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja powiedziałam swojemu narzeczonemu, że musi mieć idealny garnitur, a nie z jakiegoś tam sklepu. Znaleźliśmy w Krakowie pracownię krawiecką Vratelli, która zapowiadała się bardzo dobrze. Właścicielka nam doradziła wszystko, sporo dowiedzieliśmy się o wizerunku ślubnym. Potem zrobili cały garnitur wraz z koszulą. Wybraliśmy jasny granat, piękny kolor. Wynik ostateczny był powalający... mój facet nigdy nie wyglądał tak pięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.