Odezwie się jeszcze? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 20:55   #1
roxss
Przyczajenie

Odezwie się jeszcze?

Więc tak, 3 tygodnie temu poznałam pewnego faceta, wziął ode mnie numer telefonu, proponując umówienie się na kawę. Zadzwonił 2 dni później i powiedział, żebym pojechała z nim,z jego kolegą (i zaproponował, żebym wzięła ze sobą koleżankę) na imprezę za tydzień. No i zgodziłam się mimo wszystko, ale powiedziałam, że jak będzie znał więcej szczegółów, to ma dzwonić.. I tak zadzwonił 4 dni późnej, że nadal aktualne i czy nadal jestem zainteresowana. Potwierdziłam :p. Później w sobotę (w dzień, w którym mieliśmy się spotkać) wypadło mi coś ważnego i niestety musiałam odwołać. No i on zaproponował, żebyśmy się spotkali w niedzielę, sam na sam, co mi bardzo odpowiadało. Tak więc spotkaliśmy się. Myślałam, że pójdziemy na jakąś kawę, do parku czy coś, ale on zaproponował, żebyśmy otworzyli wino i zostali w domu. Było zimno na dworze, więc.. ^^ Ogólnie rzecz biorąc dłuugo ze sobą rozmawialiśmy, następnie się całowaliśmy, a nawet coś więcej (ale nie poszliśmy na całość - na szczęście on nie nalegał ), hmm, cały czas mi prawił komplementy, mówił, jak bardzo się cieszy, że się spotkaliśmy.. Potem jeszcze mówił o kolejnym spotkaniu, powiedział że się "zdzwonimy". Dodam jeszcze, że po 3 butelkach wina byliśmy całkiem wstawieni :d. Odprowadził mnie na przystanek, całowaliśmy się też na pożegnanie.. Po 2 godzinach dostałam 2 smsy: "Dojechałaś bezpiecznie?" na to mu odpisałam, że tak, jak najbardziej. a Ty? A on "Ja trochę ciężko, ale super, cieszę się, że bezpiecznie dojechałaś! Buziaki" W zasadzie to były 2, które od czasu poznania do mnie napisał ;D i mam taki problem.. Nie odzywa się od poniedziałku, a jest czwartek.. Czy może czeka aż ja zadzwonię, mimo że on zawsze to robił? Albo zadzwoni w weekend? Albo wytrzeźwiał i sobie pomyślał, że nie warto? Kurczę, nie wiem co mam myśleć, dziewczyny, byłyście w podobnej sytuacji kiedykolwiek? ;>
roxss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:05   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Odezwie się jeszcze?

A dlaczego wierzysz w deklaracje "spotkamy się" od nachlanego faceta?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:10   #3
pabi28
Rozeznanie

Powiedział ' zdzwonimy się' więc zadzwoń skoro chcesz. Nic nie tracisz.

pabi28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:11   #4
kulis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
A dlaczego wierzysz w deklaracje "spotkamy się" od nachlanego faceta?
Dlaczego od razu tak negatywnie ?

Moim zdaniem powinnaś napisać do niego jakiegoś luźnego smsa. W stylu "hej co tam ? jak ci mija tydzień?"
I zobaczyć czy, co i kiedy odpisze
kulis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:15   #5
monaa01
Rozeznanie

oczywiście, że możesz do niego zadzwonić, napisać smsa, takiego niezobowiązującego
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:15   #6
gramwzielone
Wtajemniczenie

Jesteś idealną kandydatką na dziewczynę - bezmyślna, nierozsądna, nie szanujesz się. Myślę że każdy chłopak chciałby byc z taką, która samotnie lezie do domu całkowicie obcego faceta, upija się, liże się z nim i daje wymacać.

Myślę że zadzwoni, ale kiedy będzie miał potrzebę, ale na nic więcej nie licz.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:15   #7
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxss Pokaż wiadomość
Więc tak, 3 tygodnie temu poznałam pewnego faceta, wziął ode mnie numer telefonu, proponując umówienie się na kawę. Zadzwonił 2 dni później i powiedział, żebym pojechała z nim,z jego kolegą (i zaproponował, żebym wzięła ze sobą koleżankę) na imprezę za tydzień. No i zgodziłam się mimo wszystko, ale powiedziałam, że jak będzie znał więcej szczegółów, to ma dzwonić.. I tak zadzwonił 4 dni późnej, że nadal aktualne i czy nadal jestem zainteresowana. Potwierdziłam :p. Później w sobotę (w dzień, w którym mieliśmy się spotkać) wypadło mi coś ważnego i niestety musiałam odwołać. No i on zaproponował, żebyśmy się spotkali w niedzielę, sam na sam, co mi bardzo odpowiadało. Tak więc spotkaliśmy się. Myślałam, że pójdziemy na jakąś kawę, do parku czy coś, ale on zaproponował, żebyśmy otworzyli wino i zostali w domu. Było zimno na dworze, więc.. ^^ Ogólnie rzecz biorąc dłuugo ze sobą rozmawialiśmy, następnie się całowaliśmy, a nawet coś więcej (ale nie poszliśmy na całość - na szczęście on nie nalegał ), hmm, cały czas mi prawił komplementy, mówił, jak bardzo się cieszy, że się spotkaliśmy.. Potem jeszcze mówił o kolejnym spotkaniu, powiedział że się "zdzwonimy". Dodam jeszcze, że po 3 butelkach wina byliśmy całkiem wstawieni :d. Odprowadził mnie na przystanek, całowaliśmy się też na pożegnanie.. Po 2 godzinach dostałam 2 smsy: "Dojechałaś bezpiecznie?" na to mu odpisałam, że tak, jak najbardziej. a Ty? A on "Ja trochę ciężko, ale super, cieszę się, że bezpiecznie dojechałaś! Buziaki" W zasadzie to były 2, które od czasu poznania do mnie napisał ;D i mam taki problem.. Nie odzywa się od poniedziałku, a jest czwartek.. Czy może czeka aż ja zadzwonię, mimo że on zawsze to robił? Albo zadzwoni w weekend? Albo wytrzeźwiał i sobie pomyślał, że nie warto? Kurczę, nie wiem co mam myśleć, dziewczyny, byłyście w podobnej sytuacji kiedykolwiek? ;>
Nie, nigdykolwiek nie przyszło mi do głowy, żeby iść na pierwszą randkę z obcym facetem dojego domu, obalić z nim na "dzieńdobry nazywam sie Ania" 3 winka, pozwolić na obmacanie i obślinienie po pijaku, a potem myśleć że on oddzwoni.
Zaprezentowałaś się z mało ciekawej strony i podejrzewam że facet pomyślał że nie warto.
Ewentualnie, zaszeregował Cię do grupy: "jak mnie w kroku zaswędzi, to do niej oddzwonię" - ale ja to bym się 5 razy zastanowiła, zanim bym odebrała.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:21   #8
roxss
Przyczajenie

Cytat:
Moim zdaniem powinnaś napisać do niego jakiegoś luźnego smsa. W stylu "hej co tam ? jak ci mija tydzień?"
I zobaczyć czy, co i kiedy odpisze
No właśnie cały czas myślę o napisaniu mu Sms'a, ale w sumie to on zawsze się odzywał, dzwonił pierwszy. Nie chcę wyjść na desperatkę.. Chociaż już trochę czasu minęło :P

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Nie, nigdykolwiek nie przyszło mi do głowy, żeby iść na pierwszą randkę z obcym facetem dojego domu, obalić z nim na "dzieńdobry nazywam sie Ania" 3 winka, pozwolić na obmacanie i obślinienie po pijaku, a potem myśleć że on oddzwoni.
Zaprezentowałaś się z mało ciekawej strony i podejrzewam że facet pomyślał że nie warto.
Ewentualnie, zaszeregował Cię do grupy: "jak mnie w kroku zaswędzi, to do niej oddzwonię" - ale ja to bym się 5 razy zastanowiła, zanim bym odebrała.
W zasadzie to drugie nasze spotkanie, pierwsze nasze pocałunki, ale w sumie możesz mieć rację. Chociaż sami powiedzieliśmy sobie, że nie szukamy nic zobowiązującego. Sama nie wiem, dlaczego mi zależy, skoro i tak nie szukam związku. Ja po prostu lubię wiedzieć, na czym stoję. I nie czuję się wykorzystana, bo sama tego chciałam.

Edytowane przez roxss
Czas edycji: 2010-10-28 o 21:25
Stary 2010-10-28, 21:52   #9
shiava
Zadomowienie

Cytat:
No nie. To ja chyba za stara na to forum jestem
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:54   #10
Sadek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Jesteś idealną kandydatką na dziewczynę - bezmyślna, nierozsądna, nie szanujesz się. Myślę że każdy chłopak chciałby byc z taką, która samotnie lezie do domu całkowicie obcego faceta, upija się, liże się z nim i daje wymacać.

Dokładnie, pewnie takie dziewczyny to on ma co tydzień.
Jak bedzie szukał kogos na stałe to raczej nie zaprosi takiej dziewczyny do domu na 2-gim spotkaniu i nie bedzie jej upijał 3 butelkami wina...
Sadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:56   #11
cava
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie cały czas myślę o napisaniu mu Sms'a, ale w sumie to on zawsze się odzywał, dzwonił pierwszy. Nie chcę wyjść na desperatkę.. Chociaż już trochę czasu minęło :P

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

W zasadzie to drugie nasze spotkanie, pierwsze nasze pocałunki, ale w sumie możesz mieć rację. Chociaż sami powiedzieliśmy sobie, że nie szukamy nic zobowiązującego. Sama nie wiem, dlaczego mi zależy, skoro i tak nie szukam związku. Ja po prostu lubię wiedzieć, na czym stoję. I nie czuję się wykorzystana, bo sama tego chciałam.
Skoro tak, to w ogóle nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz?
Powiedzieliście sobie, ze nie ma być nic zobowiązującego.
No to facet się zachowuje właśnie tak jak się umówiliście.
Zadzwoni jak będzie miał ochotę sobie pofiglować.
jak chcesz adoracji i zainteresowania, to szukaj partnera zainteresowanego Tobą, a nie tylko spędzeniem czasu w jakimkolwiek _niezobowiązującym_ damskim towarzystwie.

To jest sens układów bez zobowiązań: brak tego cąłego chodzenia, dzwonienia, interesowania się, pisania smsików, wysyłania strzałek, pytania co u ciebie, a czy główka nie boli a jak zdrowie kotka, a jak się spało. Krótka piłka, kontakt tylko w okreslonym celu a nie faktyczne zainteresowanie.

Liz Williams
Stary 2010-10-28, 21:59   #12
kcia161991
Raczkowanie

Cytat:
Jesteś idealną kandydatką na dziewczynę - bezmyślna, nierozsądna, nie szanujesz się. Myślę że każdy chłopak chciałby być z taką, która samotnie lezie do domu całkowicie obcego faceta, upija się, liże się z nim i daje wymacać.

Lepiej już nie można było tego ująć. Pewnie potraktował Cię jako dziewczynę do łóżka...
Z tego, co opisałaś, wygląda na to, że jesteś z rodzaju tych co na 1. spotkaniu idą do łóżka z nowo poznanym facetem, a potem oczekują, że on zadzwoni albo będzie chciał czegoś więcej.
I mimo, że do łóżka z nim nie poszłaś, Twój schemat postępowania jest taki sam.
za mocno kochasz, tak, jak ja.'

Edytowane przez kcia161991
Czas edycji: 2010-10-28 o 22:01
kcia161991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 22:53   #13
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

zgadzam się z powyzszymi wypowiedziami
dosadnie powiedziane ale jednak rzeczowo

Cytat:
To jest sens układów bez zobowiązań: brak tego cąłego chodzenia, dzwonienia, interesowania się, pisania smsików, wysyłania strzałek, pytania co u ciebie, a czy główka nie boli a jak zdrowie kotka, a jak się spało. Krótka piłka, kontakt tylko w okreslonym celu a nie faktyczne zainteresowanie.
nom....
także zanim się zdecydujesz czy chcesz coś niezobowiązującego to może pomyśl co pod tym pojęciem się kryje
Stary 2010-10-28, 23:50   #14
Terrence
Raczkowanie

GG do Terrence

Oj bez przesady dziewczyny. Są związki, które zaczęły się od seksu, nawet nie macania. Po co od razu gadać jakieś obraźliwe bzdury o swędzeniu w kroku. A czy się odezwie... cóż, wróżkami nie jesteśmy. Może tak, może nie.
Terrence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 00:01   #15
201803300917
Konto usunięte

boże to już nawet sie nie wolno całować na drugim spotkaniu nie można żeby nie zostać zwyzywaną od dziwek
autorko: skoro spędziłaś fajny wieczór to nie czuj się winna. ale nie nastawiaj się zbyt mocno na to że zadzwoni. może potraktował to niezobowiązująco. jak ci zależy to jakiegoś luźnego smsa możesz za parę dni napisać. ale bez ciśnień
ale na przyszłość: spotykanie się u obcego faceta w domu jest mało rozsądne.

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-10-29 o 00:02
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 01:32   #16
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
boże to już nawet sie nie wolno całować na drugim spotkaniu nie można żeby nie zostać zwyzywaną od dziwek
.
Przeczytałaś to samo co my czy po prostu nie zrozumiałaś naszych wypowiedzi? Tu nie chodzi o to co ta dziewczyna robi ze swoim ciałem bo to jej sprawa - ale co trzeba mieć w głowie (albo czego nie mieć) żeby samotnie iść do obcego mężczyzny do domu? Co ona telewizji nie ogląda, nie wie co na świecie się dzieje? Nawet na Plotkowym, na I pierwszej stronie, jest wątek o zaginionej Iwonie.

Co do "zwyzywania od dziwek" to nigdzie tego nie zauważyłam - może zacytujesz? Czym innym jest brak szacunku dla samej siebie i tego jak na to patrzą inni i odbierają.

I w końcu z jakiegoś powodu ten chłopak nie odzywa się do Autorki... Bądźmy szczere - gdyby uważał ją za wartościową dziewczynę nie czekałby nawet 2 dni na kontakt z nią. Zresztą swoim zachowaniem wyraźnie dała mu do zrozumienia że nie musi kiwnąć nawet palcem.
Stary 2010-10-29, 07:54   #17
roxss
Przyczajenie

Cytat:
Przeczytałaś to samo co my czy po prostu nie zrozumiałaś naszych wypowiedzi? Tu nie chodzi o to co ta dziewczyna robi ze swoim ciałem bo to jej sprawa - ale co trzeba mieć w głowie (albo czego nie mieć) żeby samotnie iść do obcego mężczyzny do domu? Co ona telewizji nie ogląda, nie wie co na świecie się dzieje? Nawet na Plotkowym, na I pierwszej stronie, jest wątek o zaginionej Iwonie.

Co do "zwyzywania od dziwek" to nigdzie tego nie zauważyłam - może zacytujesz? Czym innym jest brak szacunku dla samej siebie i tego jak na to patrzą inni i odbierają.

I w końcu z jakiegoś powodu ten chłopak nie odzywa się do Autorki... Bądźmy szczere - gdyby uważał ją za wartościową dziewczynę nie czekałby nawet 2 dni na kontakt z nią. Zresztą swoim zachowaniem wyraźnie dała mu do zrozumienia że nie musi kiwnąć nawet palcem.

Kurczę, no przecież napisałam, że myślałam, że umówiliśmy się na kawę, a na miejscu dowiedziałam się, że NAJPIERW zostajemy w jego domu. Potem zaproponował, żebyśmy się przeszli do parku, na spacer, chociaż i tak do tego nie doszło. I sprostuję, że to nie był całkiem obcy facet, bo mamy wspólnych znajomych i właśnie dzięki nim się poznaliśmy. Nasze miasto jest małe, wiele tutaj ludzi się zna.
Stary 2010-10-29, 08:28   #18
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Kurczę, no przecież napisałam, że myślałam, że umówiliśmy się na kawę, a na miejscu dowiedziałam się, że NAJPIERW zostajemy w jego domu. Potem zaproponował, żebyśmy się przeszli do parku, na spacer, chociaż i tak do tego nie doszło. I sprostuję, że to nie był całkiem obcy facet, bo mamy wspólnych znajomych i właśnie dzięki nim się poznaliśmy. Nasze miasto jest małe, wiele tutaj ludzi się zna.
Tak czy owak - upierałabym się by jednak iść na kawę, a gdyby on obstawał przy domowych odwiedzinach - podziękowałabym grzecznie i zawinęła się do siebie. to że macie wspólnych znajomych nie znaczy że znasz go osobiście i wiesz jakim jest człowiekiem, tudzież jak mógłby postąpić w stosunku do Ciebie.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 08:43   #19
SailorMoon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Terrence Pokaż wiadomość
Oj bez przesady dziewczyny. Są związki, które zaczęły się od seksu, nawet nie macania.

roxss, po ile macie lat? Wiekszosc kobiet (w tym rowniez ja) oczekuje, ze to facet odezwie sie pierwszy, bedzie pisal i dzwonil. Mezczyzni czasami tez czekaja az to kobieta wyjdzie z inicjatywa, w ten sposob moga sie wlasnie upewnic na czym stoja. Moze boi sie, ze nie spodobalo Ci sie , to do czego miedzy Wami doszlo i teraz obawia sie Twojej reakcji. Moze boi sie, ze byl kiepski Napisz do niego zwyczajnego smsa w stylu "co tam?"
Poza tym, zastanawia mnie jedno, jesli nie szukasz nic zobowiazujacego, to dlaczego oczekujesz tych zobowiazan? Moze jednak chcialabys sie zaangazowac
Stary 2010-10-29, 08:55   #20
roxss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SailorMoon Pokaż wiadomość

roxss, po ile macie lat? Wiekszosc kobiet (w tym rowniez ja) oczekuje, ze to facet odezwie sie pierwszy, bedzie pisal i dzwonil. Mezczyzni czasami tez czekaja az to kobieta wyjdzie z inicjatywa, w ten sposob moga sie wlasnie upewnic na czym stoja. Moze boi sie, ze nie spodobalo Ci sie , to do czego miedzy Wami doszlo i teraz obawia sie Twojej reakcji. Moze boi sie, ze byl kiepski Napisz do niego zwyczajnego smsa w stylu "co tam?"
Poza tym, zastanawia mnie jedno, jesli nie szukasz nic zobowiazujacego, to dlaczego oczekujesz tych zobowiazan? Moze jednak chcialabys sie zaangazowac
Ja mam 18, on ma 22. No właśnie, niby nie chciałam się angażować, ale jak go poznałam, mimo wszystko pomyślałam, że coś z tego mogło by być. Pasujemy do siebie bardzo, nawet chciałabym spróbować. Ale to on zaczął, że "nie szuka nic zoobowiązującego" . Może Ja napiszę, muszę to jeszcze przemyśleć
Stary 2010-10-29, 09:17   #21
SailorMoon
Zadomowienie

Nad czym tu myslec ? Napisz tylko smsa co u niego slychac i bez zbednego czytania, poprawiania i zastanawiania sie nad przecinkami szybko go wyslij Po czyms takim na pewno nie pomysli, ze sie narzucasz czy cos..
Gorzej, ze to ten facet wspomnial o niezobowiazujacej znajomosci.... Jednak znam kilku takich facectow, ktorzy tez powtarzali, ze nie chca sie angazowac, nie chca byc w zwiazku - z czasem zakochiwali sie i tracili glowy dla swoich kobiet A wraz z glowa wszystkie wczesniejsze poglady dot. niezobowiazujacych spotkan Czas pokaze, ale trzeba odrobine mu pomoc
Stary 2010-10-29, 09:29   #22
Buenaestrella
Rozeznanie

to nie jest, moim zdaniem, normalne, żeby na drugiej randce facet wypijał z dziewczyną 3 wina. Raczej nie postarał się planując tą randkę a i raczej nie przejmował się tym, żeby zrobić na Tobie dobre wrażenie.

Jeśli mówi, że nie szuka niczego zobowiązującego to chyba można przypuszczać, że tak też myśli...
Buenaestrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 12:59   #23
ancill
Raczkowanie

Cytat:

a ty, rozumiem nigdy sie nie zabawiłas?
nic w jej zachowaniu nie siwadczy o tym, ze sie nei szanuje. po prostu spedzili miło czas.
zgadzam sie z ktoras z pan, ktore napsiaal, ze mozesz wyslac niezobowiazujacego smsa w stylu: "co słychac?" jesli po tym sam nie wyjdzie z inicjatywa spotkania, trudno, zapomnij o nim i sie nie przejmuj. to sie zdarza

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Buenaestrella Pokaż wiadomość
to nie jest, moim zdaniem, normalne, żeby na drugiej randce facet wypijał z dziewczyną 3 wina. Raczej nie postarał się planując tą randkę a i raczej nie przejmował się tym, żeby zrobić na Tobie dobre wrażenie.

Jeśli mówi, że nie szuka niczego zobowiązującego to chyba można przypuszczać, że tak też myśli...
acha, miałam jeszce dodac.
ja z moim chłopakiem poszlam do łozka na drugiej randce, to był cudowny wieczor. jestemy ze soba juz ponad 3 lata i mieszkamy razem, wiec to nie ma nic do rzeczy

ancill jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 13:23   #24
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancill Pokaż wiadomość
nic w jej zachowaniu nie siwadczy o tym, ze sie nei szanuje. po prostu spedzili miło czas
Widzę WIELKĄ rónicę w pojęciu "spedzili miło czas na 1 czy 2 randce i nawet poszli do łóżka" a pomiędzy: poszłam do niego do domu bo nic innego mu sie nie chciało i po pijaku sie obmacaliśmy.
po pijaku to zawracanie głowy a nie miłe pieszczoty- percepcja nie ta.

Wszytko zalży od kontekstu w którym się dzieje. Tu się zadziało "bylejako".

W dodatku im więcej czytam wpisy autorki watku, tym wieksze mam wrażenie, ż ejest kobieta której ktoś usta zasznurował. Działo się tylko to co on zachciał lub nie zachciał, a ta bezwolna jak owca.

Liz Williams
Stary 2010-10-29, 13:38   #25
lilia_pamplemousse
Rozeznanie

hm, a jeśli mieliście iść do parku, to po co kupił 3 butelki wina? spryciarz zaplanował wszystko tak, by cię zmacać. i mu wyszło.
lilia_pamplemousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 14:02   #26
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 18, on ma 22. No właśnie, niby nie chciałam się angażować, ale jak go poznałam, mimo wszystko pomyślałam, że coś z tego mogło by być. Pasujemy do siebie bardzo, nawet chciałabym spróbować. Ale to on zaczął, że "nie szuka nic zoobowiązującego" . Może Ja napiszę, muszę to jeszcze przemyśleć
Roxss, tutaj masz odpowiedz na pytanie zadane w tytule.
bluebluesky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 14:17   #27
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Widzę WIELKĄ rónicę w pojęciu "spedzili miło czas na 1 czy 2 randce i nawet poszli do łóżka" a pomiędzy: poszłam do niego do domu bo nic innego mu sie nie chciało i po pijaku sie obmacaliśmy.
po pijaku to zawracanie głowy a nie miłe pieszczoty- percepcja nie ta.

Wszytko zalży od kontekstu w którym się dzieje. Tu się zadziało "bylejako".

W dodatku im więcej czytam wpisy autorki watku, tym wieksze mam wrażenie, ż ejest kobieta której ktoś usta zasznurował. Działo się tylko to co on zachciał lub nie zachciał, a ta bezwolna jak owca.
Dokładnie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 14:27   #28
wandaweranda
Zakorzenienie

czy sie odezwie? może tak, może nie. Może narazie nie dzwoni, bo nie ma forsy na wino, a na trzeźwo nie daje chłopina rady z kobietą obcować.
Jedno jest pewne-on jasno Ci powiedział, że nie zamierza traktować Cię poważnie (na co Ty masz wyraźna chęć). Ale do Ciebie jakby to zupełnie nie dociera.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 14:42   #29
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
czy sie odezwie? może tak, może nie. Może narazie nie dzwoni, bo nie ma forsy na wino, a na trzeźwo nie daje chłopina rady z kobietą obcować.
Jedno jest pewne-on jasno Ci powiedział, że nie zamierza traktować Cię poważnie (na co Ty masz wyraźna chęć). Ale do Ciebie jakby to zupełnie nie dociera.
100% racji.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 16:22   #30
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ancill Pokaż wiadomość
nic w jej zachowaniu nie siwadczy o tym, ze sie nei szanuje. po prostu spedzili miło czas.
Zależy co rozumiesz przez "zabawiłaś"? Jeżeli chodzi o imprezowanie z przyjaciółmi, znajomymi ze studiów albo o wspólne wyjścia do klubów, kina - owszem.

Jeżeli natomiast chodzi Ci o bycie ogólno- i łatwodostępną, zachowywaniu się jak jedna z tych zakompleksionych i zdesperowanych panienek które zrobią wszystko dla nowopoznanych kolesi bo tak cieszą się że ktoś w ogóle je zauważył, zachowywaniu jak gumowa lala czy też zadowalanie przygodnych mężczyzn to nie. I co? To znaczy że jestem dziwna?

Każdy ma prawo miec swoją definicję zabawiania się i przeżycia życia po swojemu. Ale nazywajmy rzeczy po imieniu. I nie ośmieszajmy się dziwieniem się dlaczego ludzie odbierają nas tak a nie inaczej.

Bo jeśli sama się nie szanujesz nie oczekuj szacunku od innych. Jeżeli zachowujesz się jak jednorazówka, nie oczekuj od mężczyzny że będzie traktował Cię inaczej czy zechce z Tobą być. Co w tym trudnego?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości