Pomocy!!!! Masakra na głowie :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-30, 00:03   #1
Magdalena4822
Przyczajenie

Pomocy!!!! Masakra na głowie :(

zawsze sobie robiłam blond balayage, miałam już tak dużo tego blondu ze fryzjerka zaproponowała mi blond farbę, niestety spaliła mi włosy totalnie do tego nie wyszedł ciepły odcień blondu jak chciałam tylko platynowy który zupełnie mi nie pasuje!!!
Włosy wypadają mi garściami, sa suche porażka!!!
Jest jeszcze jedna sprawa - odrosty nie przyjeły farby, to znaczy zrobiły sie rudo - pomarańczowe, masakra
Stosuje maski, odzywki wszystko co sie da.
wczoraj zdecydowałam ze chce wrócić do ciemnych włosów juz chyba na zawsze ( z natury jestem szatynką) chce zeby mi na nowo urosły włosy i juz nigdy nie będę ich rozjaśniać - nie warto!
Chce isc do fryzjera juz we wtorek ale boje sie dlatego chciałam sie was poradzić czy jak teraz znowu pofarbuje to czy nie pogorszę stanu moich włosów jeszcze bardziej.
Moze ktos był w podobnej sytuacji??? Poradźcie bo juz nie wiem co robić, nie moge na siebie patrzeć fatalnie wyglądam w tej platynie!!
Magdalena4822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 02:30   #2
Malutkal
Przyczajenie

GG do Malutkal
Dot.: Pomocy!!!! Masakra na głowie :(

Najlepszym wyjściem będzie wizyta w dobrym salonie
W salonach przeważnie po rozjaśnianiu odradzają farbowanie ale moze nie sa na tyle przetlenione twoje wloski zeby trzeba bylo czekac i naloza ci krem koloryzujacy...
Na pocieszenie po dekoloryzacji z czarnego (bylam w podobnej sytuacji do twojej po pasemkach w koncu skusilam sie na farbe i moje wlosy wygladaly jak wata cukrowa po dlugim rozpaczaniu bezmyslnie nalozylam braz ktory oczywiscie wyszedl czarny) musialm chodzic w rudym ochydnym kolorze 2 tygodnie bo byly mega zniszczone a teraz od 2 lat mam platynke i jeszcze o dziwo jakos sie trzymaja
Malutkal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 11:23   #3
Magdalena4822
Przyczajenie

ja już bym chciała isc bo nie moge patrzec na ten odrost i na to siano
Stary 2010-10-30, 11:34   #4
brownayes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena4822 Pokaż wiadomość
zawsze sobie robiłam blond balayage, miałam już tak dużo tego blondu ze fryzjerka zaproponowała mi blond farbę, niestety spaliła mi włosy totalnie do tego nie wyszedł ciepły odcień blondu jak chciałam tylko platynowy który zupełnie mi nie pasuje!!!
Włosy wypadają mi garściami, sa suche porażka!!!
Jest jeszcze jedna sprawa - odrosty nie przyjeły farby, to znaczy zrobiły sie rudo - pomarańczowe, masakra
Stosuje maski, odzywki wszystko co sie da.
wczoraj zdecydowałam ze chce wrócić do ciemnych włosów juz chyba na zawsze ( z natury jestem szatynką) chce zeby mi na nowo urosły włosy i juz nigdy nie będę ich rozjaśniać - nie warto!
Chce isc do fryzjera juz we wtorek ale boje sie dlatego chciałam sie was poradzić czy jak teraz znowu pofarbuje to czy nie pogorszę stanu moich włosów jeszcze bardziej.
Moze ktos był w podobnej sytuacji??? Poradźcie bo juz nie wiem co robić, nie moge na siebie patrzeć fatalnie wyglądam w tej platynie!!

A powiedz kochana kiedy miałaś farbowane te włosy. Jeśli źle czujesz się w tym odcieniu to idź do dobrego salonu i poproś o ciemny blond. Tylko musisz być naprawdę zdecydowana. No, a potem zadbaj o włosy... Moje włosy są także zniszczone od rozjaśniacza i prostownicy i próbuje jakoś zaradzić maskami itp. Dzisiaj sama w domu pomaluje włosy na ciemny blond
brownayes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 13:24   #5
Magdalena4822
Przyczajenie

U fryzjera byłam tydzień temu.
Okropnie sie czuje z tym czyms na głowie, platyna jest dla mnie za jasna, mam ciemna oprawe oczu, dosc grube ciemne brwi, jak miałam ciepły blond to bylo super ale teraz

Nie moge sie doczekac wtorku .. szoruje do fryzjera

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

daj znac jak wyszedł ci ten ciemny blond
a tez masz jasne rozjasniane??/ nie boisz sie robic w domu??
Stary 2010-10-31, 09:46   #6
brownayes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena4822 Pokaż wiadomość
U fryzjera byłam tydzień temu.
Okropnie sie czuje z tym czyms na głowie, platyna jest dla mnie za jasna, mam ciemna oprawe oczu, dosc grube ciemne brwi, jak miałam ciepły blond to bylo super ale teraz

Nie moge sie doczekac wtorku .. szoruje do fryzjera

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

daj znac jak wyszedł ci ten ciemny blond
a tez masz jasne rozjasniane??/ nie boisz sie robic w domu??
Wiesz ja miałam przez około półtora roku robione balejage i ten rozjaśniacz niestety zniszczył włosy. Jakiś miesiąc temu kiedy odrosty wynosiły ok 2 cm pomalowałam sama w domu Casting Cream gloss mroźny beż bodajże nr 713. Kolor chwycił się równomiernie, ale z tego względy iż to farba zmywalna strasznie się wypłukiwało. Wczoraj pomalowałam włosy na ciemny blond. Narazie wygląda to jak jasny brąz, ale myśle, że ze dwa razy umyje głowę i będzie ok. Najgorsza sprawa, że włosy są przesuszone i zniszczone. W czwartek byłam podciąć końcówki i teraz będę robić to co miesiąc no i te maski.. żebym, jeszcze umiała się pożegnać z prostownicą...
Stary 2010-10-31, 10:01   #7
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Pozostaje mi powiedziec tylko EH

W takim wypadku kiedy nie ma siwych włosów nie ma sensu i włosy sa dodatkowo oslabione po przez rozjasnianie wiec Ja proponuje na wlosy nie nakladac zadnych farb tylko znajdz salon ktory pracuje na Welli i niech fryzjerka polozy Ci COLOR TOUCH - wlosy beda wygladaly naprawde na zdrowe, ta farba zawiera w sobie miod pszczeli dzieki czemu wlosy sie fajnie mocno blyszcza.

Nie wiem z jakiego miasta jestes ale niektore salony oferuja tzw Kuracje dla wlosow, po twojej przygodzie bym CI radzila cos takiego zrobic, z tym ze kuracja musi sie odbyc pod Spa Hair (sauna).

Takie zabiegi napewno oferuja wszystkie salony w Polsce z sieci TRENDY HAIR FASHION Jesli chodzi dokladnie jaki preparat nalozyc to fryzjerka ktora sie toba zajmie juz Ci powinna odpowiednio doradzic

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-31, 19:21   #8
brownayes
Raczkowanie

Oto mój rezultat. Zdjęcie robione w dzień przy oknie.
Stary 2010-11-02, 18:00   #9
Magdalena4822
Przyczajenie

No i jestem ciemna.....i to bardzo!!!
Fryzjerka potraktowała mnie ciemnym blondem a włosy mam ciemno brązowe ale mimo wszystko nie załuje....wole takie niz te oblesne rude odrosty. Kupiłam sobie ampułki na porost włosów ktore mi poleciła i teraz bede zapuszczac a dół podcinać.
Jak farba zacznie sie spłukiwać to powiedziała ze najlepiej zrobić je castingiem myślę ze będzie dobrze. Czuje sie o niebo lepiej choc nie powiem ze jak sie zobaczyłam pierwszy raz to przeżyłam szok zreszta nie tylko ja ale cóz sie chciało eksperymentowac to sie ma
Włosy oczywiście nadal w kiepskim stanie ale na ciemnych włosach nie wygląda to tak tragicznie. Stosuje maski, odzywki, biore tabletki wiec chyba może byc tylko lepiej mam nadzieje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości