|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ćwiczenia, suplementy, aerobik. Pomocy!
Witam wszystkich.
Cały czas zastanawiałam się, gdzie wrzucić tego posta i trafiłam w końcu na to forum. Potrzebuję pomocy kogoś zorientowanego w temacie. Od jakiegoś miesiąca dwa razy w tygodniu chodzę na aerobik, jutro wybieram się na siłownie, mam zamiar wykupić karnet i bywać tam tyle ile będzie trzeba. Problem w tym że właściwie nie mam pojęcia jak zabrać się za to wszystko. Jestem niską osobą, mam 159 cm wzrostu i ważę jakieś 50 kg. Jestem troszkę okrąła. Chciałabym jakoś wymodelować ciało aby po zimie nie wstydzić się wyjść na plażę czy basen. Zastanawiałam się też czy może mogłabym zażywać jakieś suplementy pomagające w zrzuceniu tłuszczyku czy coś takiego. CLA, Therm Line albo L-karnitynę ? Czy ktoś mógłby mi jakoś pomóc ? Powiedzieć co mogłabym brać i jak często ćwiczyć ? Pozdrawiam
Edytowane przez Mychaaa007 Czas edycji: 2010-11-01 o 18:22 Powód: błąd |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia, suplementy, aerobik. Pomocy!
Najważniejsza jest siłownia. Aerobic możesz sobie zostawić dla relaksu na sobotę.
Na siłowni robisz najpierw trening siłowy. Na początku ćwiczysz siłowo całe ciało- 1 albo 2 ćwiczenia na każdą partię mięśniową. Z czasem kiedy poczujesz, że dla Twoich mięśni to za mało zaczynasz ćwiczyć partiami, czyli 3 albo 4 ćwiczenia na jedną partię mięśni (wtedy na jednym treningu ćwiczysz już nie całe ciało a 2-3 wybrane partie). Po każdym siłowym 30 min na rowerze, bieżni albo stepperze.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Myślę, że siłownia to dobre rozwiązanie, ale nie możesz ćwiczyć tak jak ty chcesz, bo możesz zrobić sobie krzywdę. Zapytaj instruktora co i jak, on na pewno ci pomoże
![]() A co do suplementów, to niekiedy nie warto... Jak ci tak na tym zależy, to kup sobie w aptece zwykły błonnik. To jest 100 razy lepsze od tych wszystkich specyfików, co je reklamują. Trzymam za ciebie kciuki ; 33
|
|
#4 |
|
Paczka
|
Duuużo aktywności fizycznej i dobra dieta.!!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Przede wszystki regularne i systematyczne treningi - przeplataj siłownię z cardio lub po prostu bezpośrednio po treningu siłowym rób aeroby przez 30 minut
Suplementy diety tak,ale dopiero gdzieś po trzech miesiącach treningów.Wystarczy Ci na poczatek L-karnityna i dobre aminokwasy BCAA,które zapobiegną spalaniu mięśni i szybko zregenerują organizm po treningu.
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Hmmmmmm... Man tyle samo wzrostu i 56 kg k nie jestem okrągła...
chyba jesteś zbyt surowa dla siebie, spokojnie siłownia 3 razy w tygodniu plus czysta miska na początek wystarczy i bedzie pięknie powodzenia
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
rowniez zalecalbym silownie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

chyba jesteś zbyt surowa dla siebie, spokojnie siłownia 3 razy w tygodniu plus czysta miska na początek wystarczy i bedzie pięknie powodzenia