|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Na ratunek moim włosom !!!
Mam taki dylemat...Co tu zrobić z włosami?
mam długie, proste, cienkie i rzadkie włosy, w kolorze chyba takiego myszowatego popielatego blondu (brzmi kiepsko). Sięgają za łopatki i sprawiają wrażenie wiecznie oklapniętych Ps wiecie co tak ogółem to podobają mi się takie cienkie warkoczyki przy skórze ale zawsze wydawało mi się że to nie jest opcja dla mnie. A pyzatym to musiała bym zmienić trochę styl a nie wiem czy jestem gotowa na taki krok. A może macie pomysł jak jak je uczesać żebym była piękna? xD HELP ME...
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na ratunek moim włosom !!!
Masz piękne długie włosy i faktycznie rozumiem że nie chcesz drastycznie zmieniać ich długości. Ja porządnie bym je pocieniowała i zrobiła miodowe pasemka by dodać włosom blasku i je ożywić. Co do grzywki zostawiłabym ją na boku ale skróciła żeby włosy nie zlewały się ze sobą co może pogłębić optycznie efekt oklapnięcia.
Pozdrawiam serdecznie.
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Z preperatow,ktore naprawde goraco polecam to sa to:
-Radical mgielka jak rowniez szampon ta kuracja swietna poprawia kondycje wlosow,wlosy lsnia,super sie ukladaja,pomaga takze na wypadanie wlosow -Wax maska ktora zostawiasz na 15-30 min trzymasz na glowie w cieple(smarujesz nim rowniez skalp) poprawia on wspaniale kondycje wlosow,sa miekkie,lsniace,mocniejsz e i pomaga rowniez na wypadanie wlosow -maseczki:nafta,zoltko jaja,oliwa z oliwek- lub natfa, zoltko,cytryna,olej rycynowy Co do oklapnietych wlosow to proponowalabym Ci wycieniowanie ich od nasady,ale pozostanie przy tej dlugosci i rozjasnienie ich o 2 tony,lub jakis fajny baleage
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Natek89, do tego jeszcze trochę pianki zwiększającej obiętość i będzie cudnie
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Doskonale Cie rozumiem, że nie chcesz ścinać włosów, sama mam dość długie i mimo, że powinnam z 10 cm ściąć, aby wzmocnić to się nie odważę chyba nigdy
![]() Wydaje mi się, że masz trochę za bardzo z lewej strony przedziałek, przez co po jednej stronie jest za dużo włosów, a po drugiej za mało i wydają się dość ulizane. A może zmień kolor? Balejaż w 3 odcieniach cieplejszych, dodaj ciemniejszy brąz? Ja jak chciałam zmiany to obcięłam sobie grzywkę - to jak dla mnie już była spora zmiana
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Oh dzięki wam dziewczyny musze to jeszcze wszystko przemyśleć. Powiem szczerze że nie rozważałam zmiany koloru ale wezmę to pod uwagę. A co do grzywki to nie wiem bo przez dwa lata miałam taką na bok i chyba nie było brzydko ale wiecznie nosić taką samą fryzurę to troszkę nudne. Chętnie wysłucham innych pomysłów.
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
nie będę oryginalna i się powtórzę
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
jeśli zdecydujesz się na zmianę koloru to wydaje mi się, że będzie do Ciebie pasował kolor czekoladowy
jest ciepły i zdecydowany Ja też miałam długie mysie blond przez wiele, wiele lat Od około roku dużo eksperymentuje i obecnie mam włosy do ramion w ciemnym odcieniu (Twoje włosy są w lepszym stanie niż były moje, kiedy je obcinałam, także wystarczyłoby, żebyś je podcięła lekko dla wzmocnienia)
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
chyba nie zdecyduje się na zmianę koloru. Może ewentualnie skusze się na pasemka
![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Wiecie co ja się na co dzień nie maluje ale chciała bym zacząć. Może mi ktoś podpowie w jakich kolorach będzie mi dobrze. Chodzi mi tu przeważnie o cienie do powiek, kredkę czy pomadkę/błyszczyk. Różu nie używam bo mam cere naczyniową i naturalne rumieńce. A pozatym to mam od niedawna jeszcze jeden problem trądzik ;( i kompletnie się podłamałam bo nie wiem jak mam pielęgnować wrażliwą skórę z wielkimi krostami. chyba będe musiała znaleźć jakiegoś dermatologa. |
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
moze jakies nablyszczajace odzywki w sprayu?
![]() albo ziolowa kuracja |
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

mam długie, proste, cienkie i rzadkie włosy, w kolorze chyba takiego myszowatego popielatego blondu
(brzmi kiepsko). Sięgają za łopatki i sprawiają wrażenie wiecznie oklapniętych