|  2005-03-11, 14:13 | #1 | 
| Wtajemniczenie | Jak uratowac spodnie?

Dziewczyny licze na wasze kreatywne pomysly, bo mam problem i nie wiem co z tym zrobic. Moja 15-letnia corka miala maly wypadek na przerwie w szkole i teraz jej nowe spodnie (kupilam 2 tygodnie temu), sa rozdarte na kolanie. Szkoda mi je wyrzucic bo kosztowaly 70 Euro a nie wiem jak to zaszyc i zamaskowac. Gdyby byla mlodsza to latka na kolano i po krzyku ale w jej wieku, z latka troche nie pasuje. Bardzo bym was prosila o jakis pomysl, a moze fotke, ktora mnie zainspiruje    
				__________________ Wszystkim zlodziejom przepisow mowie NIE Becia69 http://www.pajacyk.pl/ http://www.polskieserce.pl/ | 
|     |   | 
|  2005-03-11, 14:13 | #2 | 
| Wtajemniczenie | 

Jak uratowac spodnie?

Dziewczyny licze na wasze kreatywne pomysly, bo mam problem i nie wiem co z tym zrobic. Moja 15-letnia corka miala maly wypadek na przerwie w szkole i teraz jej nowe spodnie (kupilam 2 tygodnie temu), sa rozdarte na kolanie. Szkoda mi je wyrzucic bo kosztowaly 70 Euro a nie wiem jak to zaszyc i zamaskowac. Gdyby byla mlodsza to latka na kolano i po krzyku ale w jej wieku, z latka troche nie pasuje. Bardzo bym was prosila o jakis pomysl, a moze fotke, ktora mnie zainspiruje    
				__________________ Wszystkim zlodziejom przepisow mowie NIE Becia69 http://www.pajacyk.pl/ http://www.polskieserce.pl/ | 
|     |   | 
|  2005-03-11, 14:23 | #3 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Re: Jak uratowac spodnie?

A jakby wszyć pasy materiału na obu nogawkach   Tzn wyciąć kawałek spodni i na to miejsce wszyć innym materiałem np. sztruksem - czymś kontrastowym  Usiłowałam narysowac o co mi chodzi - proszę się nie smiać   | 
|     |   | 
|  2005-03-11, 14:23 | #4 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

A jakby wszyć pasy materiału na obu nogawkach   Tzn wyciąć kawałek spodni i na to miejsce wszyć innym materiałem np. sztruksem - czymś kontrastowym  Usiłowałam narysowac o co mi chodzi - proszę się nie smiać   | 
|     |   | 
|  2005-03-11, 14:35 | #5 | ||
| Nutka nie gryzie! Zarejestrowany: 2002-03 Lokalizacja: Polska 
				 | 

a taką łatkę z dżnisu ale taką postrzępioną (jeżeli to dżinsy) ...???  też nie przejdzie??

__________________ _________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _ 
 | ||
|     |   | 
|  2005-03-11, 14:35 | #6 | ||
| Nutka nie gryzie! Zarejestrowany: 2002-03 Lokalizacja: Polska 
				 | 

a taką łatkę z dżnisu ale taką postrzępioną (jeżeli to dżinsy) ...???  też nie przejdzie??

__________________ _________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _ 
 | ||
|     |   | 
|  2005-03-11, 15:01 | #7 | 
| Wtajemniczenie | 

Lucille niezly pomysl     musze jeszcze ja zapytac, co ona na to? Nutko, nie widzialam nigdzie, zeby dziewczyny w jej wieku z latkami chodzily (nawet postrzepionymi)  W dziurawych spodniach tak  ale nie z latkami. Eh ta mlodziez  , jednak bardzo dziekuje za pomysl   
|     |   | 
|  2005-03-11, 15:01 | #8 | 
| Wtajemniczenie | 

Lucille niezly pomysl     musze jeszcze ja zapytac, co ona na to? Nutko, nie widzialam nigdzie, zeby dziewczyny w jej wieku z latkami chodzily (nawet postrzepionymi)  W dziurawych spodniach tak  ale nie z latkami. Eh ta mlodziez  , jednak bardzo dziekuje za pomysl   
|     |   | 
|  2005-03-11, 15:38 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: skądkolwiek 
				 | 

Moze da sie je uratowac przyszywajac w kilku miejscach aplikacje np. w ksztalcie motyli, przyozdobione cekinami? Widzialam kiedys jakis program z udzialem Ewy Minge, ktora w ten sposob przyozdabiala spodnie. Ponoc takie ozdobki sa na teraz na topie    | 
|     |   | 
|  2005-03-11, 15:38 | #10 | 
				 | 

Moze da sie je uratowac przyszywajac w kilku miejscach aplikacje np. w ksztalcie motyli, przyozdobione cekinami? Widzialam kiedys jakis program z udzialem Ewy Minge, ktora w ten sposob przyozdabiala spodnie. Ponoc takie ozdobki sa na teraz na topie    | 
|     |   | 
|  2005-03-11, 16:53 | #11 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2002-07 Lokalizacja: Nizina Mazowiecka 
				 | 

Ja w wieku lat 16tu   zachwycona klimatami "hippie" wycięłam z innego jeansu dwa serca i przyszyłam jako łatki na kolana - to były moje ulubione spodnie przez kilka lat   
				__________________ Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie. Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny. Lew Mikołajewicz Tołstoj WESOŁYCH ŚWIĄT! | 
|     |   | 
|  2005-03-11, 16:53 | #12 | 
				 | 

Ja w wieku lat 16tu   zachwycona klimatami "hippie" wycięłam z innego jeansu dwa serca i przyszyłam jako łatki na kolana - to były moje ulubione spodnie przez kilka lat   
				__________________ Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie. Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny. Lew Mikołajewicz Tołstoj WESOŁYCH ŚWIĄT! | 
|     |   | 
|  2005-03-11, 16:58 | #13 | 
				 | 

justyna 79 napisał(a): > Moze da sie je uratowac przyszywajac w kilku miejscach aplikacje np. w ksztalcie motyli, przyozdobione cekinami? Widzialam kiedys jakis program z udzialem Ewy Minge, ktora w ten sposob przyozdabiala spodnie. Ponoc takie ozdobki sa na teraz na topie  Dokładnie  To może być "elegancka" łatka - coś modnego - jak mówi Justyna - motyl czy kwiat. Jeszcze jej wszyscy będą zazdrościć tych spodni   
|     |   | 
|  2005-03-11, 16:58 | #14 | 
				 | 

justyna 79 napisał(a): > Moze da sie je uratowac przyszywajac w kilku miejscach aplikacje np. w ksztalcie motyli, przyozdobione cekinami? Widzialam kiedys jakis program z udzialem Ewy Minge, ktora w ten sposob przyozdabiala spodnie. Ponoc takie ozdobki sa na teraz na topie  Dokładnie  To może być "elegancka" łatka - coś modnego - jak mówi Justyna - motyl czy kwiat. Jeszcze jej wszyscy będą zazdrościć tych spodni   
|     |   | 
|  2005-03-11, 17:11 | #15 | 
				 | 

Nie mówię, że ma to być taka owieczka   - do niej trzeba być albo bardzo małym.. albo potem dorosnąć (ja na przykład marzę o takiej na spódnicy  ) - ale pokazuję, że nawet "elegantki"  noszą łatki  i naszywki  [i to od Moschino!    ] 
|     |   | 
|  2005-03-11, 17:11 | #16 | 
				 | 

Nie mówię, że ma to być taka owieczka   - do niej trzeba być albo bardzo małym.. albo potem dorosnąć (ja na przykład marzę o takiej na spódnicy  ) - ale pokazuję, że nawet "elegantki"  noszą łatki  i naszywki  [i to od Moschino!    ] 
|     |   | 
|  2005-03-12, 14:43 | #17 | 
| Zakorzenienie | 

może po prostu zanieść do krawcowej  i ona coś wymyśli? moja koleżanka  też miala  taki wypadek i krawcowa  zrobiła jej fajne  przeszycia  na kolanach   zapłaciła  za to nie więcej  niż  10zł, a spodnie uratowane bez zbędnego kombinowania 
				__________________ po prostu Milena   | 
|     |   | 
|  2005-03-12, 14:43 | #18 | 
| Zakorzenienie | 

może po prostu zanieść do krawcowej  i ona coś wymyśli? moja koleżanka  też miala  taki wypadek i krawcowa  zrobiła jej fajne  przeszycia  na kolanach   zapłaciła  za to nie więcej  niż  10zł, a spodnie uratowane bez zbędnego kombinowania 
				__________________ po prostu Milena   | 
|     |   | 
|  2005-03-13, 19:13 | #19 | 
| Wtajemniczenie | 

Dziekuje za wszystkie porady   Zobaczcie co znalazlam w internecie, chyba to bedzie najlepsze wyjscie   Dodam tylko, ze 2 fotka to Lee a 4 Levis, ale moda wchodzi a ja sie tu martwie  Pozdrawiam   
|     |   | 
|  2005-03-13, 19:13 | #20 | 
| Wtajemniczenie | 

Dziekuje za wszystkie porady   Zobaczcie co znalazlam w internecie, chyba to bedzie najlepsze wyjscie   Dodam tylko, ze 2 fotka to Lee a 4 Levis, ale moda wchodzi a ja sie tu martwie  Pozdrawiam   
|     |   | 
|  2005-03-14, 19:28 | #21 | 
				 | 

my tu o "eleganckich" łatkach, kwiatkach, ważkach.. a tu wypadałoby spodnie jeszcze bardziej "wyszargać"  najlepiej podrzucić rozwścieczonemu psu   
|     |   | 
|  2005-03-14, 19:28 | #22 | 
				 | 

my tu o "eleganckich" łatkach, kwiatkach, ważkach.. a tu wypadałoby spodnie jeszcze bardziej "wyszargać"  najlepiej podrzucić rozwścieczonemu psu   
|     |   | 
|  2005-03-14, 20:11 | #23 | 
				 | 

Ach, ta moda ...   Hmm, tak sobie patrzyłam na te super modne spodnie i tak sobie pomyslałam, ze raczej w mojej mieścinie dziwnie by na mnie patrzono, na pewno nie jak na trendy babeczke, tylko jak na zabiedzona dziewuszke, ktorej / a to pech! / spodnie sie porwały   | 
|     |   | 
|  2005-03-14, 20:11 | #24 | 
				 | 

Ach, ta moda ...   Hmm, tak sobie patrzyłam na te super modne spodnie i tak sobie pomyslałam, ze raczej w mojej mieścinie dziwnie by na mnie patrzono, na pewno nie jak na trendy babeczke, tylko jak na zabiedzona dziewuszke, ktorej / a to pech! / spodnie sie porwały   | 
|     |   | 
|  2005-10-25, 10:37 | #25 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Dot.: Jak uratowac spodnie?

Ja ze swoimi zrobiłam tak...   | 
|     |   | 
|  2005-10-25, 15:18 | #26 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Cytat: 
 Aż chce się dziury w spodniach "wydzierać". | |
|     |   | 
|  2005-10-25, 17:49 | #27 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

o to moje niech się lepiej ukryją, bo zaraz je podrę    
				__________________ nie zrażam się.  | 
|     |   | 
|  2005-10-25, 19:08 | #28 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

A może najpierw zaszyć dziurę, a potem na niej wyhaftować jakieś kwiaty?

| 
|     |   | 
|  2005-10-26, 14:31 | #29 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

a moze nic nie robic? albo jeszcze jakies przetarcia i inne dziury? fajnie wygladaja takie poszarpane spodzienie    
				__________________ Wciąż jesteśmy tacy sami. Beznadziejni... Zakładam płaszcz... Udaję, że jestem silna.. | 
|     |   | 
|  2005-10-26, 22:18 | #30 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  i podszylam od spodu czarna koronka  Wygladaly super ale coreczka przytyla tu i owdzie, wiec wyladowaly w koszu   
				__________________ Wszystkim zlodziejom przepisow mowie NIE Becia69 http://www.pajacyk.pl/ http://www.polskieserce.pl/ | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.