|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kosmetyki 1 serii (trądzik) czy może zbieranina?
gdzieś usłyszałam ze jak wybiera sie kosmetyk do cery trądzikowej nie powinno sie juz stosować kosmetyków z innej serii/firmy. ja przeglądałam swoją szafę i w zasadzie wszystkie kosmetyki do twarzy to zbieranina różnych serii oraz firm... ja na codzien uzywam ziaja, pharmaceris, purritin, loreal i inne. co o tym sądzicie? czy uzywanie kosmetyków róznych firm mogą wywołać jakieś zaburzenia? tzn wzmagać problem trądzikowy zamiast leczyć?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki 1 serii (trądzik) czy może zbieranina?
Zawsze miałam misz-masz kosmetykowy bo z każdej serii antytrądzikowej wybierałam najlepszy kosmetyk dla siebie. I nic złego sie nie działo.
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
generalnie powinno się chyba używać z jednej serii bo one są tak stworzone by się uzupełniać, lecz jak życie pokazuje rzadko tak bywa. Ja obecnie mam żel peeling garniera, tonik l'oreala i krem normadrm jakoś nie znalazłam serii, której wszystkie kosmetyki mi odpowiadały
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
większość serii ma przynajmniej jeden słabszy kosmetyk, który można zastąpić, na przykład garnier miał* boskie myjadła i kremy, ale kiepski tonik (mowa o serii p/trądzikowej) dlatego chociażby jeden kosmetyk przeważnie warto wymienić, nawet jeśliby się starać stosować całą serię, żeby się wzajemnie uzupełniały. Bo niektórzy rzeczywiście uzyskują doskonałe rezultaty dzięki wierności jednej serii (vide https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-231835 , fanka serii Pharmaceris T)
*od jakiegoś czasu nie stosuję drogeryjnych, a w międzyczasie składy uległy modyfikacji, więc teraz się nie orientuję...
Jestem piękna i rozrzutna. (Czyli pracuję nad cerą i staram się nie kupować nadprogramowych kosmetyków- projekt denko trwa!) Edytowane przez denq Czas edycji: 2010-11-10 o 11:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

jakoś nie znalazłam serii, której wszystkie kosmetyki mi odpowiadały