|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ogromna prośba... naprawdę nie umiem tego :(:(
Dobry
![]() Mam ogromną prośbę... Lubie angielski i wszystko co z nim związane... jednak jest jedno ale...nienawidzę OKRESÓW WARUNKOWYCH... i tu moja prośba... Czy pomógłby mi ktoś w tych zadaniach?? Bo nie jestem pewna jak to napisać.. nie rozumiem ich... Jak przetłumaczyć: 1.Jeśli wróci wcześniej, to zdążymy na koncert. 2.Jeśli wróciła wcześniej, to zdążą na koncert. 3.Jeśli wróciła wcześniej, to zdążyli na koncert. 4.Jeśli Jan był w domu na pewno im pomógł. 5.Jeśli Jan jest w domu na pewno im pomoże. 6.Jeśli nie zdążyła na pociąg, spóźniła się też na samolot. 7.If I ever make a fortune, I'll buy a jumbo jet. 8.If I ever made a fortune, I'd buy a jumbo jet. 9.Gdybym Cię wczoraj spotkał, nie pozwoliłbym zrobić takiego głupstwa. 10.Jęsli będę kiedyś bogaty, zostanę sponsorem Mundialu. 11.Jeżeli rzeczywiście przeczytała całą listę lektur, musiała to robić nocami. 12.Jeśli teraz znowu gada przez telefon, wywalę ją z pracy. 13.Gdybyś nie wyłączyła komórki, zawiadomiłbym Cię wczesniej. 14.Jeśli skłamała, zrobiła bardzo głupio. 15.Gdyby skłamał, postąpiłby bardzo głupio.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogromna prośba... naprawdę nie umiem tego :(:(
Lubisz, nie lubisz, ale nauczyć się musisz, zrób sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ogromna prośba... naprawdę nie umiem tego :(:(
If she come back earlier we will ……
If she came back earlier they would … Is she had come back they would have… tak mi się wydaję, na reszte czasu nie mam ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.