|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
klejenie na gorąco
Witam Dziewczyny, rzadko bywam tu na forum a potrzebuję porady - planuję kupić pistolet do klejenia na gorąco, ale taki do użytku domowego, który będzie używany od czasu do czasu, np. przy robieniu bukietów czy pakowaniu prezentów. Czym kierować się w wyborze pistoletu? Na allegro można nabyć taką rzecz już za 7 - 8 zł, ale czy będzie to coś warte?
Mam nadzieję że wybrałam odpowiedni dział na forum i że ktoś miał już styczność z tym zagadnieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: klejenie na gorąco
Czym kierować się w wyborze pistoletu?
Powiedziałabym - dostępnością wkładów klejowych. Ja mam 2 małe a korzystam z trzeciego większego, ponieważ kleje 11 mm są u mnie lepiej dostępne i przy większym zużyciu bardziej się opłacało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
nirshya.dwbh ma racje, musisz jeszcze pomyśleć do czego dokładnie będzie ci potrzebny,bo jak do więszych rzeczy to napewno przyda sie większy,bo klej lepej leci i odrazu leci go więcej ,mały nie rozgrzewa się aż tak dobrze i ten klej leci taki cieniutki i odrazu zasycha,czasem nie zdążysz odłązyć i wziąć ta rzecz którą masz przykleić,nie wiem jak inni mają ,ale mój mały pistolet tak miał. a i kleje duże to zawsze dostaniesz i taniej.bo ja za jeden długiiii płace 0.90-1 zł a za 5 takich maleńkich ,cieniutkich płatciłam 2,50-3 zł. i jak obliczyłam to nie opłaca się...
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zwróciła jeszcze uwagę na to czy pistolet ma wyłącznik. Mam w domu jeden taki, który nie ma wyłącznika i jeżeli go chwilę nie używam to muszę wyłączać wtyczką z prądu, żeby klej nie wyciekał. Strasznie to denerwujące.
![]() |
#5 |
CraftMod
|
Ja nie mam włącznika (polowałam na bezprzewodowy ale niestety) i z prądu nie wyłączam. Kilka razy strzeliło i korki powysadzało
![]() ![]() Dla mnie ładniejsze wzorki robił mały, ale cóż, rozwód przeszliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dzięki za porady. A co z mocą - zwracać na to uwagę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CraftMod
|
Mały ma u mnie 30W, duży 55, ale oba nagrzewają się tak jak trzeba, z taką małą różnicą, że duże jakoś mocniej i jak klej kapnie na skórę to racze z nią zejdzie
![]() Wiesz, tu jakiś cudów nie ma, jeśli będziesz trochę częściej korzystać to możesz kupić sobie za ok chyba 20zł większy + opakowanie 50szt klejów i będziesz miała na długo |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
wznawiam wątek
![]() Chcę kupić właśnie taki pistolet. Ale kompletnie się na nich nie znam i nie wiem jakiej firmy. Na pewno chcę taki na wkłady na 11mm. Ma być niedrogi ale też nie chcę kupować takiego za 10zł bo to pewnie jakiś bubel. I chciałabym żebym robił małe kropelki. Wiem też są takie ze stojakami i bez, tu też piszecie o włącznikach. Co polecacie? I nie wiem jak się ma do tego ilość watów i szybkość nagrzewania. Pewnie wybiorę się do jakiegoś sklepu po to ale na co zwracać uwagę? Doradźcie coś ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.