|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
CORELIPS
|
HEAD&SHOULDERS - zadzwijająco negatywny efekt !!! zdarzyło się komuś ? -.-
Szok szok, ile razy nie stosowałam tego szamponu pojawia się - łupież, swędzenie już podczas mycia, problemy z przetłuszczaniem. nie trzeba mi wyjaśniać tego procesu, zdaję sobie sprawę, że najwyraźniej są inne dla mojej czuprynki preparaty. Interesuje mnie tylko - czy moze ktoraś z Was doświadczyła podobnych "efektów".
ps. ileż to razy ja się łudziłam , że inne powody , że to nie head&shoulders! próbując maminego szamponu - zawsze dochodzę do jednego - nigdy więcej! (na nią działa wspaniale-objętość, miękkość ale nie przetłuszcza, likwidacja łupieżu) Syla całuje wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: HEAD&SHOULDERS - zadzwijająco negatywny efekt !!! zdarzyło się komuś ? -.-
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: HEAD&SHOULDERS - zadzwijająco negatywny efekt !!! zdarzyło się komuś ? -.-
H&S to chyba najgorszy szapon jaki w życiu stosowałam. Powoduje efekt koła zamkniętego. Im częściej myjesz tym większy łupież i przetłuszczanie. Nie wiem czy ma silikony, ale miałam po nim podobny efekt jak po silikonach. Łupież, swędzawka, podrażnienie wypadanie i strąki przesuszone na końcach. Nigdy więcej. Nie polecam nikomu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CORELIPS
|
MAJGRED - DOSŁOWNIE DOSŁOWNIE! świetne ujęcie i metafora koła zamkniętego. nie niektórych owszem - fajny szampon , dla niektórych zabójstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ma silikony i SLS, który jest głównym winowajcą nawracającego łupiezu. ma ograniczac łupiez bo zawiera cynk i substancje grzybobojcze, ale zawierając mnóstwo substancji intensywnie myjących w celu usuniecia 'sypiacych sie płatków', podraznia wrazliwą skóre głowy.
moze byc tez tak, że jak ktos ma łupiez po przeciwłupiezowym szamponie nadal, to znacyz że jest to prawdopodobnie łupiez wywodzacy się z przesuszonej skóry głowy, szampony typu head&shoudres najlepiej działaja na przetłuszcajce sie włosy z tłustym łupiezem, ktory czesto maja mezczyzni. Ich skóra głowy jest grubsza i mniej podatna na podraznienia, wiec zwykle oni sa z tego produktu zadowoleni. łupiez suchy czesto znika po wprowadzeniu prawidłowej pielegnacji, przywracającej skórze prawidłowe ph.
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A swoją drogą to pięknie Ci włoski urosły i masz zawsze fajny kolor. Czy samo 8 czy 8.1 to zawsze taki ładny jednolity blondzik. Teraz Ci lepiej niż na ślubie czy w krótkich pazurkach. ![]() Tak sobie dziś pomyślałam po przejrzeniu wątku z galerią kolorów farbek. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-11-22 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
też mam nienajlepsze odczucia
![]() co z tego że dobrze oczyszcza z silikonów i zanieczyszczeń jak zawiera silikon i kółko się zamyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
okropny wstretny szamponisko , przesuszał,przetłuszczał. i łupieżył mnie ,paskudztwo nigdy go nie kupie
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No jestem w szoku powiem szczerze.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera!" "Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami... Edytowane przez kinga15p Czas edycji: 2010-11-23 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
O matko, jak sobie przypomnę moje doświadczenia z H&S to mam dreszcze. Miałam po nim nie łupież, ale łuszczące się całe płaty skóry na głowie, włosy mi leciały garściami, a na dodatek skóra swędziała tak, że miałam ochotę non - stop się drapać. Robiłam podejście do niego kilka razy i zawsze kończyło się tak samo dramatycznie...
![]() |
#11 | |
CORELIPS
|
Cytat:
----> najserdeczniej dziękujemy, wiele wyjaśniłaś ! ![]() ![]() -> kochanaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
znaczy piżmak
|
Kiedyś używałam i dla mnie też to najgorszy szampon. Najgorzej wspominam wersję do włosów farbowanych - Trwały kolor - powodowała guzowate krosty na skórze głowy i łupież.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
CORELIPS
|
mnie na samo wspomnienie od cytrynowego odrzuca. jego gęstość i nadmierne obciążenie silikonami.
hmmm muszę znaleźć info jak wpływają te silikony <mania> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.