|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kanarek
Witam was serdecznie, chciałbym zrobić swojej dziewczynie dośc nietypowy prezent. Chce żeby bo był kanarek (oczywiście z klatką i jedzieniem
![]() Jak myślicie czy to jest dobry pomysł i jak wy byście zaregowały na takie prezent od TŻa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kanarek
jak dla mnie to calkowicie zly pomysl.. i nie chcialabym dostac kanarka... tego typu prezent jest tak na prawdę ciaglym obowiazkiem drugiej osoby, trzeba sie nim zajmowac myc klatke, karmic, co za tym idzie wydawac pieniadze na cos co sie dostalo od kogos... trzeba sie zajmowac nim, jezeli ktos nie wspominal, ze chcialby nie powinno mu sie kupowac takich pezentow...
ja szczerze mowiac nie wiem jak bym zareagowala ale na pewno nie bylabym zadowolona : 1. musze sie nim zajmowac 2. bedzie mi sie darl po nocach i dniach ![]() 3. bede niepotrzebnie wydawac pieniadze 4.mieszkam z rodzicami wiec zapewne i oni nie byli by zadowoleni z takiego prezentu. To musi byc przemyslana decyzja, przede wszystkim trzeba miec pewnosc, ze druga osoba chce takie cos.. bo jesli okaze sie, ze to beznadziejny prezent pomysl jaki sprawisz jej problem ? co ona z nim zrobi jesli okaze sie, ze go nie chce ? wywali... ? ![]() kanarek to nie zabawka...
![]() |
![]() |
#3 |
na drugie mam Irena
|
popieram,
jeśli ona o nim marzy to ok, ale jeśli nie ma o niczym pojęcia to raczej nie ja to bym się raczej wściekła
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
zabilabym
![]() ale jesli ona chce, to czemu nie ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Trzeba zapytać dziewczynę wprost. Jeśli ona chce mieć kanarka, marzy o takim zwierzątku, ma warunki, żeby się nim zajmować - to wtedy możesz iść z nią do sklepu i kupić.
Jeśli zaś nie, to taki prezent byłby jedynie problemem i nieprzyjemnością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ojjjjj stąpający po cienkim gruncie pomysł
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie trzymanie ptaków w klatce to szczyt barbażyństwa. Jak można zniewalać zwierzę, którego przeznaczeniem jest wolność i zamykać je w klatce na powieżchni 1m2. No naprawdę zastanówcie się zanim coś takiego zrobicie.
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama ma dwa kanarki. Regularnie je wypuszcza, zeby polataly sobie, minus tego: moga gdzies sie zalatwic. Rada: Nie dawac im zielonego przed takim lataniem (nie dawac salaty, jablka itd). Troche pior lata, ale nie jest to uciazliwe, jesli ma sie odkurzac. Kanarki nie lubia byc same, dlatego my mamy dwie samice. I to nie jest tak, ze caly czas spiewaja. Kanarki sa slodkie, kochane, zabawne i pelne zycia, jesli sie nimi opiekuje i ma do nich serce. I nie nadaja sie na prezent w ciemno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Ja bym była zachwycona
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() I co innego kanarek wyhodowany w niewoli a co innego np Żako czy Ara zwłaszcza z niepewnego źródła.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
fakt, ryzykowny prezent. Nie powinno sie kupywac zwierząt, jesli nie jestesmy pewni, ze obdarowana/ny chce tego.
Ja dostałam szynszyle kilka lat temu od Mikołaja, cieszyłam się jak dziecko. Ale ja marzyłam o tym. Natomiast jakby mi ktos teraz kupil kanarka...dobrą mina do złej gry musiałabym zrobic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.