| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-11-26, 19:51 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | kryzys w zwiąsku - wykorzystaj własne zasoby

Witam Mam na imię Beata Urbaniak i jestem studentką V roku psychologi na Uniwersytecie Łódzkim. Obecnie zajmuje się pisaniem pracy magisterskiej o radzeniu sobie z kryzysem w relacjach partnerskich. W szczególności interesuje mnie poziom stresu jak i zasoby które można wykorzystać i szybszym pokonywaniu kryzysu. Dodatkowo przyglądam się stylą przywiązania wobec partnera ( kształtują się one już w dzieciństwie i rzutują w znaczny sposób na to jak ktoś funkcjonuje w związku). Poszukuje chętnych kobiet, które chciały by si przekonać w jaki sposób funkcjonują w związku i jaką siłę drzemiącą w sobie mogą wykorzystać. Badanie jest proste i w pełni anonimowe polega na wypełnieniu ankiety i kwestionariuszay. Osoby chętne zapraszam o kontakt na email beata_urbaniak@interia.pl Z góry dziękuję za pomoc. | 
|     |   | 
|  2010-11-26, 20:23 | #2 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Dot.: kryzys w zwiąsku - wykorzystaj własne zasoby

kryzys w zwiąsku (związku)- wykorzystaj własne zasoby Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2010-12-02, 00:06 | #3 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

dodatkowo: Cytat: 

__________________ 2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. | |
|     |   | 
|  2010-12-06, 18:50 | #4 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Warszawa i okolice 
				 | 

Cytat: 
  Omijałam ten temat, bo błąd w tytule mnie odrzuca, ale nie wytrzymałam. Wiem, że w myśl netykiety nie wypada zwracać innym użytkownikom uwagi na błędy w pisowni (przynajmniej publicznie), ale jeśli studentka prosi o pomoc przy pracy magisterskiej naprawdę wypadałoby, żeby nie robiła tylu błędów w kilku zdaniach. Szczególnie, gdy w zasięgu ręki ma edytor tekstu i liczne darmowe słowniki internetowe (polecam słownik PWN).   
				__________________ Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2010-12-06 o 19:35 | |
|     |   | 
|  2010-12-07, 05:59 | #5 | 
				 | 

No właśnie to mnie odrzuciło i wywołało reakcję wbrew "netykiecie". Są pewne granice błędów i co innego wybacza się zrozpaczonej gimnazjalistce, a co innego piszącej o badaniach studentce, która teoretycznie powinna podstawy ortografii mieć w małym palcu. A ma je zupełnie gdzie indziej...

| 
|     |   | 
|  2010-12-07, 20:46 | #6 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Również mnie oczy bolą od patrzenia na takie ,,byki", ale może autorka wątku cierpi na dysortografię, a przecież wiecie, że nawet ciężka praca rzadko przynosi w tym przypadku pożądane efekty.

__________________ (...) prawda jest gorzka bez pociechy,  którą daje nadzieja (...) Eduard Bass | 
|     |   | 
|  2010-12-07, 21:20 | #7 | 
				 | 

Wiem. Prawda, kalam się, ale nie potrafiłam się powstrzymać.

| 
|     |   | 
|  2010-12-07, 21:28 | #8 | 
				 | 

dysortografia to problemy z ortografia/pisowania, a tutaj pojawil sie problem z doborem slow, jak w przypadku przywiazania do/wobec partnera.

__________________ 2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. | 
|     |   | 
|  2010-12-08, 07:44 | #9 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Warszawa i okolice 
				 | 

Cytat: 
   Mój przyjaciel cierpi na dysleksję i dysortografię, a mimo to NIGDY nie przysłał mi sms-a z błędem, na forach pisze starannie a z polskiego w LO był bardzo dobry. Dlaczego? Po pierwsze: szanuje rozmówców i korzysta ze słowników. Po drugie: nie chce być postrzegany jako osoba, która nawet z językiem ojczystym sobie nie radzi. Lenistwu mówię stanowcze NIE   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2010-12-08, 17:38 | #10 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat: 
 Cytat: 
 Ja również. Pozdrawiam. 
				__________________ (...) prawda jest gorzka bez pociechy,  którą daje nadzieja (...) Eduard Bass | |||
|     |   | 
|  2010-12-08, 17:49 | #11 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Katowice/Kraków 
				 | 

Cytat: 

__________________ "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" Cyceron | |
|     |   | 
|  2010-12-09, 21:28 | #12 | 
				 | 

To nawet nie jest lenistwo. To brak myślenia, że to ważne, kładzenie lagi, olanie. "Przecież da się zrozumieć, o czym piszę, więc o co chodzi. Po co miałabym się męczyć" Nie lubię.

| 
|     |   | 
|  2010-12-10, 20:54 | #13 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Tu mamy przyklad ewidentnego lenistwa. I dziwie sie ze ten watek nadal tu wisi. Dziewczyny pokazaly bledy ortograficzno-stylistyczne autorce, a ta stworzyla nowy watek, z identycznymi bledami.  Jedna wizazanka pisala, ze z ciekawosci wyraziła chęć wypelnienia ankiety - wyslała informacje na maila autorki - i nie dostala ankiety zwrotnej. Ja to samo. Parę dni temu napisalam na jej maila - ze chetnie wypelnie ankietę. Minelo kilka dni, nowe wątki na ten sam temat powstały, a ja nie dostalam zadnego linka ani zadnego kwestionariusza. Nie wiem o co tu chodzi   | 
|     |   | 
|  2010-12-10, 22:24 | #14 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

tez chcialam wziac udzial ale jak mowicie ze nie odpisuje to nie bede pisala do tej.

| 
|     |   | 
|  2010-12-10, 23:57 | #15 | 
				 | 

Mysle ze determinacja autorki, zeby wszedzie wklejac ta sama wypowiedz http://www.google.com/search?q=Mam+na+imi%C4%99 +Beata+Urbaniak+i+jestem+ studentk%C4%85+V+roku+psy chologi+na+Uniwersytecie+ %C5%81%C3%B3dzkim.+Obecni e+zajmuje+si%C4%99+pisani em+pracy+magisterskiej+o+ radzeniu+sobie+z+kryzysem +w+relacjach+partnerskich .+W+szczeg%C3%B3lno%C5%9B ci+interesuje+mnie+poziom +stresu+jak+i+zasoby+kt%C 3%B3re+m&rls=com.microsof t  :IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGL  L_en tak naprawde ma sluzyc zebraniu reakcji internautow na bledy popelnianie w wypowiedziach na forum   
				__________________ 2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. | 
|     |   | 
|  2010-12-11, 22:54 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 Lokalizacja: Podbeskidzie/BB 
				 | 

Do listy wytkniętych błędów, pomogę autorce jeszcze w jednej sprawie dodając, że sformułowanie: "Mam na imię Beata Urbaniak" jest błędem rażącym w oczy nie tylko potencjalnych ankieterów.  Albo: Mam na imię Beata, albo: Nazywam się Beata Urbaniak. Może to jakiś kawał, może ktoś nie lubi Beaty, koleżanki w grupie?  Albo zwykły spam. 
				__________________ Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2010-12-11 o 23:01 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kobieta 30+ | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.