|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sposób na "wykreowanie" skośnych oczu
Przede wszystkim chciałam bardzo serdecznie przywitać wszystkich
![]() Jestem tu nowa. Otóż zawsze zastanawiałam się, czy jest możliwe by sprawić by nasze proste, europejskie oczy jakimś makijażem sprawiały wrażenie skośnych? Dodam, że bardzo interesuję się kulturą wschodnich krajów i bardzo mi się one podobają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposób na "wykreowanie" skośnych oczu
dziwna sprawa z tymi oczami...
![]() cudują z jakimiś niby klejami ![]() może to ci pomoże http://www.youtube.com/watch?v=UvRV1...eature=related
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposób na "wykreowanie" skośnych oczu
O co chodzi ze skośnymi oczami u Japonek? Skośne oczy to maja eskimosi, Japonki maja oczy - nie wiem- migdałowe? Na pewno nie sa skośne. Mam wrazenie , ze powtarzamy to określenie trochę bezrefleksyjnie...
Co do powiek - niektóre japonki rodzą sie z "pojedyncza powieką", nie wszystkie. W/g niektórych, podwójna powieka jest wyzej ceniona, dlatego tworza ja sobie sztucznie - czasem operacyjnie, a czasem podklejając przy uzyciu specjalnego kosmetyku/paseczka. Ale link zamieszczony przez jiune nie prowadzi do filmu pokazujacego ten "zabieg", tylko do filmu dot. jednego z japonskich stylów makijażu. Polecałabym obejrzec oryginalne filmy Japonek, a nie amerykanki stylizujacej sie na Japonke. Wystarczy wpisac takie hasła jak "mono lids" lub double-lids" i wyskoc za linki do filmów o azjatyckich powiekach i sposobach radzenia sobie z nimi. Potem klikajac dalej na azjatyckie you- tubowiczki można poogladac ich make upy, co moze byc inspiracja dla Chabelle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.