|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o Pomoc .. Jak zamaskować popękane naczynka (zaczerwienienia) ?
Witam, Mam problem odnośnie popękanych naczynek krwionośnych na nosie oraz lekkich zaczerwienień w okolicach (pewnie przez te naczynka
![]() ![]() Chciałbym to w jakiś naturalnie wyglądający sposób zamaskować, bo nie wygląda to za ciekawie ![]() ![]() Co możecie mi polecić . ? czy puder będzie tu najlepszym rozwiązaniem ? aby to wszystko lekko przypudrować ? ![]() Proszę o pomoc .. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Proszę o Pomoc .. Jak zamaskować popękane naczynka (zaczerwienienia) ?
Do punktowego maskowania służą korektory. Jak już zacznie działać KWC po awarii to sobie poczytaj recenzje
![]() Puder Ci odradzam (po nicku wnioskuję, że jesteś facetem) bo po pierwsze nie pokryje dobrze, a po drugie będzie widać, że się pudrujesz ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kolor zielony korektoru jest przeznaczony do maskowania rozszerzonych naczynek krwionosych.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak! Zielone korektory świetnie kryją rozszerzone naczynka. Sama używam i polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
moja mama tez stosuje zielony korektor na popękane naczynka i również jest bardzo zadowolona z efektu
gdybyś był kobietom to zaproponowałabym ci dermacol
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dziękuje za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
już pisałam na którymś z wątków odnośnie cery naczynkowej dlatego nie będę się rozpisywać za nadto, ale proponuję łykać rutinoscorbin (uszczelni ścianki naczynek, przez które dostają się różne dziadostwa z zewnątrz i zmniejszy to powstawanie reakcji zapalnych) ![]() jeśli chodzi o inne preparaty to popytaj w aptece o coś co zawiera np. wyciąg z kasztanowca, róży, arnikę czy olej brzoskwiniowy. korektory tutaj niestety nie pomogą skórze się bronić przed różnymi czynnikami a jedynie zatuszują objawy.. a chyba nie chodzi jedynie o to ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Korektora używam tego:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ktor-3-w-1.htm ale to jest taki 3 w 1. Kiedyś używałam z firmy Dax i tez byłam bardzo zadowolona: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...w-pedzelku.htm Jeśli chodzi o kosmetyki to polecam ten koncentrat: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...tamina-K-3.htm Bardzo mi pomógł. I tak jak napisała Gringoo łykaj rutinoskorbin. Widziałam tez niedawno w TV reklamę tych witamin, jednak nic o nich nie mogę powiedzieć, ponieważ nie próbowałam: http://www.domzdrowia.pl/92427,belis...-tabletek.html pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli korektor to tylko zielony! Tak zielony maskuje czerwony!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.