|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Ubezpieczenie na wypadek opóźnienia/odwołania lotu.
Witam.
Niedługo lecę Wizzairem do Mediolanu a z Mediolanu Ryanairem do Bari. Zastanawiam się nad zakupieniem ubezpieczenia od opóźnienia lub odwołania lotu. Czy warto wybrać ubezpiecznie oferowane na stronie wizzair? Czy zabezpieczenie na wypadek opóźnienia w cenie 45 zł daje również jakieś korzyści w przypadku anulowania lotu przez przewoźnika? Czy lepsze jest w tym przypadku ubezpieczenie podróżne wizzair za 49 zł (dla 1-7 dni)? A może ktoś może podać konkretne propozycje firm ubezpieczeniowych? Chodzi mi o to, żeby zwróciły mi się koszty podróżny do Bari z Mediolanu w jeżeli spóźniłbym się na samolot Ryanair z powodu opóźnienia Wizzair, lub koszty związane z odwołaniem lotu przez wizzair. Będę wdzięczny za każde informacje. |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ubezpieczenie na wypadek opóźnienia/odwołania lotu.
[1=ae2be40c78b5987c5850bb3 f28d54176b0bbdb58;2373202 1]Witam.
Niedługo lecę Wizzairem do Mediolanu a z Mediolanu Ryanairem do Bari. Zastanawiam się nad zakupieniem ubezpieczenia od opóźnienia lub odwołania lotu. Czy warto wybrać ubezpiecznie oferowane na stronie wizzair? Czy zabezpieczenie na wypadek opóźnienia w cenie 45 zł daje również jakieś korzyści w przypadku anulowania lotu przez przewoźnika? Czy lepsze jest w tym przypadku ubezpieczenie podróżne wizzair za 49 zł (dla 1-7 dni)? A może ktoś może podać konkretne propozycje firm ubezpieczeniowych? Chodzi mi o to, żeby zwróciły mi się koszty podróżny do Bari z Mediolanu w jeżeli spóźniłbym się na samolot Ryanair z powodu opóźnienia Wizzair, lub koszty związane z odwołaniem lotu przez wizzair. Będę wdzięczny za każde informacje.[/QUOTE] poczytaj OWU-dają kasę jeżeli lot opóźni się o więcej niż 12h (ile trwa twoja przesiadka?) ubez nie obejmuje "odwołaniem podróży spowodowanym przez przewoźnika lub organizatora bez względu na przyczynę." no czyli jak dla mnie szkoda tych pieniędzy na ubezp |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.