|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mycie zebów w pracy
Drogie Wizażanki! Pracuję w firmie zatrudniającej 6 osób, małe biuro. Szefowa z jedną panią są w jednym pokoju, 3 chłopaków w drugim, a ja pracuję w takim pokoiku z aneksem kuchennym. Czyli że te wszystkie osoby jedzą sobie posiłki dosłownie za moimi plecami.
Zdążyłam się do tego przyzwyczaić, choć jajka, ryba albo sałatki mnie rozwalają poprzez swój intensywny zapach. Od jakiegoś czasu jeden z chłopaków (syn szefowej z resztą) raz na jakiś czas myje też tu zęby. Szczotkę i paste trzyma pomiedzy kawą i herbatą. Zwróciłam mu 2 razy uwagę żeby mył zęby w łazience. Za drugim razem się obraził i od ok. 2 miesięcy się do mnie nie odzywa, tylko cześć. Ja uważam, że jak się nie odzywa to niech sobie to cześć daruje i w ogóle nie rozmawiamy. Ostatnio widziałam ze znowu mył te zęby. Czyli nie dotarło. Konsultowałam się ze znajomymi i wszyscy uważają ze to obrzydliwe, że on w moim pokoju jak by nie było zrobił sobie łazienkę. Jeszcze czekam aż zacznie podmywać się pod pachami itd. jak tak się rozochocił. Myślałam o odwecie w formie wstawienia między cukier i herbatę paczki podpasek, ale to jednak jest niskich lotów pomysł. Zdecydowałam że jak jeszcze raz to zrobi to powiem szefowej żeby mnie przeniosła z tego pokoju i niech on tu siedzi albo co. (Choć jest tu mało miejsca więc pomysł nie przejdzie). Moje pytanie, czy ktoś z Was miał podobny problem i jak go rozwiązał? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mycie zebów w pracy
Macie jakieś swoje szuflady, szafki?
Gdy pracowałam w siedzibie firmy trzymałam swoją szczoteczkę i pastę w kosmetyczce w swojej szufladzie. Mycie zębów w kuchni, gdy inni jedzą to taki brak kultury, że jestem w szoku, że komuś trzeba to tłumaczyc. Jeżeli jeszcze komuś to przeszkadza, to skrzyknijcie się może i zbiorowo zróbcie mu pogadankę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Każdy z nas jest otoczony szufladami i szafkami ale on się rozpanoszył. Chyba jednak powiem szefowej, chyba musi mu zakazać skoro komuś to przeszkadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Koles mnie zalamal.
Wybralam bym wariant z podpaskami (lub tamponami) , pomysl wbrew pozorom nie jest glupi. Jak zaczniesz tlumaczyc szefowej to sie pewnie tez obrazi, bo to jej syn czyli zle go wychowala lub poprostu uzna, ze sie czepiasz jakis nieistotnych spraw czyli chcesz synkowi zrobic na zlosc lub poprostu jestes uparta baba, ktora chce postawic na swoim, bez przyczyny a jedynie dla zasady. Nie wiem jakie sa uklady miedzy wami tzn. miedzy szefowa a Toba wiec moge sie mylic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jak koleś nie ogarnia zasad podstawowej kultury to bym od razu poszła z tym do szefowej, a nie czekała
![]() A btw to współczuję stanowiska pracy, może uda Ci się przenieść do "normalniejszego "pokoju? ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jest tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A to synus nie moze sobie wziasc w kubu tej cieplej wody od ciebie? I isc z nia do lazenki? Nie musi sie zmuszac plukac ust zimna woda, moze to robic ciepla, ktora sobie wezmie z kuchni od ciebie. Jak dla mnie to proste i logiczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
No to zobaczymy czy na dlugo poskutuje. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze niestety nie wielu facetow jest reformowalnych i szybko zapominaja do czego sie zobowiazali. zeby ten u ciebie w pracy jednak mial lepsza pamiec i byl konsekwentny. ;o)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.