|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czerwona Szminka.
Witajcie, wizażanki
Nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam wątek, ale się zdecydowałam. Chciałam zapytać Was o zdanie na temat czerwonej szminki. Czy wg Was jest ona zarezerwowana tylko dla.. hmm.. "łatwych" Panien? Wiele razy spotkałam się właśnie z taką opinią ;/ A strasznie podoba mi się ten kolor... Sęk w tym, że jestem blondynką i boję się jej używać żeby nie wyglądać "źle"...
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwona Szminka.
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
keep calm and contour on
|
E tam, ja jestem platynową blondynką i zawsze mam mocne usta,czerwone albo mocno różowe bo w nudowych źle wyglądam.
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko zależy od całej reszty nie tylko od czerwonej szminki. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam czarne włosy i zdecydowanie bardziej podobam się sobie (i otoczeniu też) w mocnych szminkach jak czerwona czy różowa własnie.Do Autorki wątku: jeśli chcesz sprobowac czerwieni ale wcześniej nie malowałaś się na takie kolory i obawiasz się, że będziesz źle wyglądać to może na początek sięgnij po jakąś półprzezroczystą czerwień, jest sporo takich szminek .
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Oczy podkreślam czarnymi kreskami, i mocno tuszuję. Właśnie dobrze się czuję w czerwonej szmince, znajomi mówią, że również mi do twarzy, lecz.. no wiadomo jak niektórzy ludzie na to patrzą. Dlatego chcę poznać Wasze opinie.
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tobie podoba się ,twoim znajomym też,więc jest OK.Gdybyś umalowała mocno oczy i usta ,założyłabyś jakąś krótką obcisłą kieckę z dekoltem do pępka i szpilki to może byś wyglądała jak "łatwa panna",ale jedna szminka aż tak wizerunku nie zmienia. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
straszne są takie 'ciemne' stereotypy. Ja spotkałam się z opinią, że czerwone pazurki kojarzą się...'źle'
Uwielbiam czerwone lakiery i nie przestałam ich nosić, mimo że powyższa opinia to 'ciemnota' mojego własnego TŻta [opinia sprzed paru lat. Teraz mam nadzieję ,że się przyzwyczaił :P]Co do czerwonej szminki, to również nie wydaje mi się ,że jest zastrzeżona dla [jak pisałaś] łatwych. Trzeba tylko dobrać odcień, który będzie pasował, bo przecież nie każdemu dobrze w krwistej czerwieni. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Może zbytnio nie przejmuję się opinią innych, ale dziwnie się czuję "mierzona" przez inne Panny. :P i od razu najgorsze przychodzi na myśl. :/
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
czerwona szminka to odważny wybór, jednak dobrze dobrana czerwień wygląda stylowo, podkreśla charakter i osobowość, rzeczywiście, raczej dla zdecydowanych kobiet, co nie znaczy, że kolor ten zarezerwowany jest i kojarzony tylko i wyłącznie z..jakby tu powiedzieć..damami negocjowanej cnoty
, wręcz przeciwnie, przychodzi mi do głowy elegacja i wyrafinowanie. osobiście wybieram czerwoną szminkę na wyjątkowe okazje, ale nie jest to reguła.
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szminki - kupiłam sobie w końcu z miesiąc temu, długo się broniłam właśnie ze względu na opinię i bałam się, jak sama będę się w niej czuła... Ale z drugiej strony doszłam do wniosku, ludzie noszą teraz takie dziwactwa na sobie czasem i im to "zwisa i powiewa", że wszystko mi jedno... I teraz noszę kiedy tylko mogę Zwłaszcza, że poparła mnie babcia, która stwierdziła że "bardzo ci ładnie, przypomiszam mi jak to było jak byłam młoda"
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?wiesz, że Panny sa krytykanckie? więc nie trzeba aż tak bardzo się przejmować
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę! Oo
Ja zawsze uważałam czerwoną szminkę za bardzo szykowną i elegancką! Przypomina mi się nawet jeden akrtykuł w prasie kobiecej, gdzie znani mężczyźni, aktorzy itp. (podkreślam - mężczyźni, nie chłopcy) chórem stwierdzali, że czerwona szminka jest bardzo z klasą. Zależy jeszcze ile masz lat Bardzo młodym dziewczynom to faktycznie żadna szminka nie pasuje ![]() Cytat:
Właśnie dlatego, że mi się podoba, a nie że czymś gardzę Jak mi się nie podoba to przecież nie zawracam sobie głowy ;P Może na Ciebie również patrzą się z zaciekawieniem, a Tobie wyobraźnia podsunęła coś innego? ![]() Btw, odnośnie odcienia chciałam się wypowiedzieć Długo szukałam dla siebie odpowiedniego koloru, też jestem bladolicą blondynką I podpasowały mi te oranżowe. Mam intensywnie kryjący błyszczyk L'Oreal w tym odcieniu Wszelkie inne czerwienie wyglądały na mnie karykaturalnie. Ta może w opakowaniu wygląda dziwnie (tak pomarańczowo) ale na ustach prezentuje się jak zwykła czerwień
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam podobny problem, chodzi o to, że uwielbiam mocno podkreślać oczy(mocno je tuszuję i dodaję kredkę do oczu). Spotkałam się kiedyś z opinią, że kobietom z mocno podkreślonymi oczami nie pasuje czerwona szminka. Kolejnym "problemem" jest to, że mam dosyć małe usta. Czy w takich okolicznościach mogę używać czerwonej szminki?
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
No ja mocno podkreślam ślepka i pasuje
co do wielkości ust to nie mam pojęcia.. ja jakoś wielkich również nie mam :P Póki co podkreślam usta tym pięknym kolorkiem tylko na imprezy, zobaczymy co będzie później
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
utarło się, że generalnie ciemne kolory tylko pomniejszają usta, w tym czerwień. zawsze jednak można użyć konturówki, obrysować naturalny kontur warg a potem obrysować linię konturu ust, następnie wypełnić konturówką, a później pociągać je błyszczykiem, matowy finish nie będzie uwydatniał warg, błyszczące usta stają się optycznie powiększone, uwydatnione. nigdy nie próbowałam na sobie, ale pomagałam koleżance z dość wąskimi ustami i efekt był zadawalający.
wyraźnie podkreślone oczy i do tego czerwona szminka mogą dać wrażenie za bardzo przesadzonej ciężkości w makijażu, ale to raczej ogólna opinia, są jednostki, którym pasuje, ja jednak jestem zwolenniczką zasady, że jeśli czerwone usta, makijaż oczu raczej lekki
Edytowane przez faustyna de jimenez Czas edycji: 2010-12-21 o 22:34 |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
to zależy jak oczy są pokreślone... generalnie cienka czarna kreska na oczach rzadko komu pasuje, postarza ale w taki sztuczny, nienaturalny sposób... ładnie za to wygląda roztarta miękka kredka.
warto przypatrywać się makijażom jakie noszą modelki na pokazach mnie zauroczyły te ze starego pokazu bodajże D&G. tutaj z kolei brwi są podkreślone
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2010-12-21 o 22:38 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
to wszystko zależy od całokształtu, a nie tylko i wyłącznie czerwonej szminki
kolor jak każdy inny, umiejętnie użyty może zdziałać cuda. W odwrotnym przypadku może szpecić i nie każdemu pasuje, więc może należy się nad tym prędzej zastanowić. Cytat:
) i niepodkreślone oczy.
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziwny temat
czerwona szminka jest piękna, trzeba umieć jej używać bo inaczej wygląda się jak dziecko które zjadło pomidora albo jak ladacznica właśnie ; p
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwona szminka to klasyk ale tez wymaga odpowiedniego stroju i okazji. Nastolatka w welurowym dresie i emu i czerwona szminka bedzie wygladac głupio.
Aby nosic taka szminkę trzeba byc swiadomym siebie. |
|
|
|
|
#21 | |
|
BAN stały
|
Mi się podoba u kogoś, sama się tak nie maluję, bo z moimi blond włosami głupio to wygląda, zresztą mój TŻ nie lubi mocnego makijazu.
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Blond forever!
|
Ja ostatnio też sobie sprawiłam czerwoną szminkę, bo strasznie mi się podoba, ale TŻ nie... Ale i tak nie maluję ust w jego towarzystwie, bo za dużo się całujemy
Jestem jasną blondynką, mam drobną twarz i może nie jest mi do twarzy... Ale na wieczór czy na imprezę można zaszaleć
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/user/callmebl.../3/0CPYV2wQpXI
Dowód na to że blondynkom dobrze w czerwonych ustach ![]() Czerwona szminka tak - na kobietach pewnych siebie! Jak ktos się źle czuje, jego TŻ mu nie pozwala ( ) to z pewnością sie tak nie pomaluje, bo jednak to wymaga trochę odwagi.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jak będzie wyglądała reszta Twojego makijażu. Jeśli zdecydujesz się na zaakcentowanie ust szminką to oczy wtedy podkreśliłabym delikatnie jedynie tuszem do rzęs. Taki kontrast na pewno będzie lepiej wyglądał niż postawienie na całkowicie mocny makijaż.
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a taki look o jakim pisze autorka wątku, na codzień - czarne, pandowate oko, + karmin na ustach = nie nie nie, dla mnie to przerost formy nad treścią. mam czasami takie dziewczyny na wydziale - na poliku dużo różu, na ustach czerwień, do tego oko obrysowane kredką, eye-linerowa kreska i bardzo wytuszowane rzęsy = karykatura
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#27 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
A według mnie czerwona szminka odpowiednio zestawiona to detal niezwykle elegancki i kobiecy
To prawda, trzeba umieć ją nosić, znaleźć odpowiedni odcień i stopniowo zyskiwać w niej pewność siebie, by nie czuć się jak mała dziewczynka w szmince podebranej mamie Jeśli czujesz się niepewnie, na początku nałóż palcem cienką warstwę. A później stopniowo więcej, żeby się oswoić![]() Natomiast co do takich "mądrości", nie warto sobie nimi zawracać głowy. One świadczą raczej o ludziach, którzy je wygłaszają
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.

Nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam wątek, ale się zdecydowałam.
Sęk w tym, że jestem blondynką i boję się jej używać żeby nie wyglądać "źle"...

tobie podoba się ,twoim znajomym też,więc jest OK.

, wręcz przeciwnie, przychodzi mi do głowy elegacja i wyrafinowanie. osobiście wybieram czerwoną szminkę na wyjątkowe okazje, ale nie jest to reguła.

czerwona szminka jest piękna, trzeba umieć jej używać bo inaczej wygląda się jak dziecko które zjadło pomidora albo jak ladacznica właśnie ; p