Jak znosicie 'porównywanie' do byłych TŻ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 21:27   #1
Malinezja
Zadomowienie

Jak znosicie 'porównywanie' do byłych TŻ?

No właśnie...
Wiadomo że każdy z nas porównuje obecnych partnerów do byłych w jakimś stopniu, pod różnymi względami ale nie zawsze się o tym mówi na głos... Mojemu TZ niestety sie zdarza czasem. Nie wiem czemu ale bardzo tego nie lubie, mimo że to czasy sprzed paru ładnych lat (przede mną nie miał nikogo 4lata) to jednak jakoś mnie to boli..
Jakiś czas temu napomknął coś na temat tego że mam cellulit, na co odparłam że jakby nie wiedział około 80% kobiet w pewnym momencie życia zaczyna mieć z tym problem na co on odparł że jego byłe nie miały (było ich dwie), na co ja odparłam że dziewczynki nie mają, i jak ja miałam te 18 lat to też nie miałam,... troche sie zgasił ale i tak mnie tym tekstem zbił z tropu.

TZ jest bardzo szczerym czlowiekiem, zawsze mowi prawde, to co mysli i niestety czasem jest to jego wadą...

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 21:36   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Jak znosicie 'porównywanie' do byłych TŻ?

Nie porównuję ani ja TŻ do byłych ani on mnie do byłych ,widać nie byli na tyle doskonali skoro się rozstali.

Gdyby mi tak TŻ powiedział to mu stosownie odpowiedziała i zabolałaby go jego męskość a potem zastanowiłabym się dlaczego ze mną jest a moze dlaczego ja jeszcze jestem z takim palantem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 21:39   #3
inc0rrect
Zakorzenienie

Nie wiem jak to bym zniosła...

wsumie powiedziałabym żeby spadał

jeśli facet nie wie że do byłych się nie porównuje to jeszcze strach pomyśleć czego jeszcze nie wie...

nigdy mi się to nie zdarzyło i nigdy swojego partnera nie porównywalam do jakiegoś byłego (owszem zdarzyło mi się słyszeć ale w pozytywnym znaczeniu dla mnie, np że jestem ładniejsza, czy najlepsza w czymś tam ale to gaszę w zarodku bo takich pierdół nie sposób słuchać)
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 21:49   #4
Dagusiowa87
Rozeznanie

z ust mojego tż naszczęscie nie miałam okazji słyszeć porównania...wiem tylko, że nie był szczęśliwy w związku i niepotrzebnie go ciągnął...w każdym bądź razie nie jest miło słyszeć porównanie, gdzie jesteśmy sytuowane stopień niżej.....ojjj niechby tylko spróbował porównać...pewnie "odpyskowałabym" żeby szukał ideału skoro coś mu nie pasuje.......pazur trzeba pokazać
Dagusiowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 21:51   #5
guska
Zadomowienie

Nigdy nie zdarzyła mi się taka sytuacja. Ba, jeśli mam być szczera, to jakoś sobie nie potrafię tego wyobrazić. Żeby TŻ mi takimi tekstami strzelał.
Ja też nie porównuję go ani w myślach, ani głośno.

Na Twoim miejscu Autorko zastanowiłabym się dobrze, co kieruje Twoim chłopakiem.

guska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 21:51   #6
201608251020
Konto usunięte

YYY, TŻ też nie miał nikogo przez 4 lata i może dlatego nie porównuje mnie do tamtej bo to nie ten wiek, inna mentalność/dojrzałość.
Ale byłam kiedyś porównywana i irytowało mnie to do granic możliwości!!! Długo bym tego nie zniosła i na Twoim miejscu pogadała ze swoim TŻ, jak bardzo Cię boli takie coś, że Cię rani i skoro one były takie wspaniałe, to czemu jakoś z nimi nie jest?

I w ogóle co to za przyglądanie się czy partnerka ma cellulit??
Chryste Panie
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 21:56   #7
Harmonija
Rozeznanie

Jakby porównał to byłoby to jego ostatnie porównanie

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:03   #8
madana
Zakorzenienie

"TZ jest bardzo szczerym czlowiekiem, zawsze mowi prawde, to co mysli i niestety czasem jest to jego wadą..."- mylisz szczerość z prostactwem.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:03   #9
paula-zla
Zakorzenienie

Żaden z moich eksów nie porównywał mnie do poprzednich partnerek. Gdyby tak byłoby to wkurzyłabym się porządnie i poleciałyby grzmoty w stronę faceta.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:05   #10
guska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
"TZ jest bardzo szczerym czlowiekiem, zawsze mowi prawde, to co mysli i niestety czasem jest to jego wadą..."- mylisz szczerość z prostactwem.
Łooo to to to..

guska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:20   #11
Pantera_1990
Przyczajenie

Miałem parę krótkich związków w życiu i wygląda to tak:

Nigdy nie robiłem porównań moich EX czy to sobie w myślach czy to na głos. Nie czuję tego. Związek zakończony, teraz jest ktoś zupełnie inny, nie czuje sensu w stawianiu jakiejś listy plusów i minusów obu kandydatkom.

Z drugiej strony było tragicznie. Każda mówiła o swoim EX, niektóre tylko o nim, a niektóre w kontekście EX-JA. Strasznie tego nie lubiłem, wtedy zaciskałem zęby no bo przecież to ta jedyna i skoro chce mi o nim opowiedzieć to posłucham. Teraz powiem prosto: ``wybacz, nie mam ochoty słuchać o twoim byłym``.
Może to też kwestia mojej osoby, byłem i jestem trochę nudziarzem, no i dziewczyny fantazjowały na głos o lepszych czasach.
Pantera_1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:22   #12
LadyMK
Zakorzenienie

to się mówi: idź do byłej

:P
czujesz się gorsza od jego byłych? powinnaś czuć się lepsza. Popracuj nad tym, wtedy takie jego teksty nie będą Cię ruszały

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:27   #13
klajdla
Wtajemniczenie

Ja nie pozwolilabym na takie zachowanie mojego TZ. Na szczescie nigdy nie mialam sytuacji i mysle, ze nie bede miala.
Ze swojej strony nie zdazylo mi sie porownywac TZ-ta do moich bylych.
Tamtem zwiazek to tamtem zwiazek, teraz to teraz i koniec. Mowie tu o myslach... O slowach nawet nie wspomne, bo nie miesci mi sie w glowie cos takiego...
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:30   #14
Fubizka
Zakorzenienie

Ja nigdy na głos nikogo nie porównywałam do poprzedniego faceta, wręcz przeciwnie, to oni czasem chcieli wiedzieć czy tamten był lepszy w tym czy w tamtym. Zawsze ucinałam te pytania czymś w stylu "On jest już nieobecny w moim życiu i ma być też nieobecny w naszym związku. Poza tym opowiadanie o nim byłoby nielojalne". I nigdy nie miałam problemu.

Mój facet raz jeden na początku związku, przy jakiejś banalnej okazji kiedy czegoś tam nie chciałam zrobić wypalił "a X by to zrobiła, dlaczego Ty nie chcesz". Trafiło mnie tak, że chłopak przez następnych parę lat nie wspomniał w ogóle o jakiejś swojej byłej.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:37   #15
ona_wro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malinezja Pokaż wiadomość
No właśnie...
Wiadomo że każdy z nas porównuje obecnych partnerów do byłych w jakimś stopniu, pod różnymi względami ale nie zawsze się o tym mówi na głos... Mojemu TZ niestety sie zdarza czasem. Nie wiem czemu ale bardzo tego nie lubie, mimo że to czasy sprzed paru ładnych lat (przede mną nie miał nikogo 4lata) to jednak jakoś mnie to boli..
Jakiś czas temu napomknął coś na temat tego że mam cellulit, na co odparłam że jakby nie wiedział około 80% kobiet w pewnym momencie życia zaczyna mieć z tym problem na co on odparł że jego byłe nie miały (było ich dwie), na co ja odparłam że dziewczynki nie mają, i jak ja miałam te 18 lat to też nie miałam,... troche sie zgasił ale i tak mnie tym tekstem zbił z tropu.

TZ jest bardzo szczerym czlowiekiem, zawsze mowi prawde, to co mysli i niestety czasem jest to jego wadą...

Mojemu narzeczonemu tez sie wyrwalo. Do tego w takim momencie, ze myslalam, ze go nagiego na dwor wystawie i nigdy nie wpuszcze.
Moj TZ byl moim pierwszym partnerem seksulanym, a sam jest facetem bardzo doswiadczonym. Ja poczatkowo z seksu nie mialam wielkiej przyjemnosci, zero orgazmow. I to go zirytowalo za ktoryms razem. W pewnym momencie po samym seksie zfrustrowany cala sytuacja wypalil, ze jego ostatnia byla przezywala orgazmy czesciej niz on. Mozecie sobie wyobrazic jak sie poczulam. Wyparowlam z lozka, bo patrzec na niego nie moglam i poszlam pod prysznic. Do tej pory to pamietam, a bylo to chyba 1,5 roku temu. Ale od tamtej pory juz sie to nie powtorzylo.
Nie usprawiedliwiam swojego TZ i nigdy tego nie robilam, bo mnie to bardzo zabolalo.

W polszczyźnie początku XXI w. nie ma żadnej perfumy ani żadnego perfuma. Są wyłącznie perfumy!"

Edytowane przez ona_wro
Czas edycji: 2010-12-22 o 22:39
ona_wro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:51   #16
CoMnieNieZabijeToUmocni
Raczkowanie

Moj TZ z kolei w ogole nie mowi o bylej.. Znam mniej wiecej historie, ale to by bylo na tyle a byli ze soba 9 lat.
Z kolei kiedy ja cos wspominam (nie sebum porownywala, poprostu opowiadajac jakas historie z przeszlosci) zwiazana z bylym to nie bardzo chce sluchac.
Nie wiem czy to dobrze czy nie.. W kazdym badz razie ja czasami o tym pomysle porownujac siebie do niej.
Zle czy dobrze, okaze sie pozniej. Ale trzeba dzialac, smialo chwytac zycie za grzywe. Wierz mi malutka, zaluje sie wylacznie bezczynnosci, niezdecydowania, wahania. Czynow i decyzji, choc przynosza czasem zal i smutek, nie zaluje sie.

Wybaczcie brak polskich liter
CoMnieNieZabijeToUmocni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 23:35   #17
tacyta
Wtajemniczenie

A niby dlaczego ktoś miałby mnie porównywać do byłych? Dawne związki to przeszłość, zamknięty rozdział dla mnie i dla partnera. Nigdy nie rozmawiam z nim o byłych związkach, on też o swoich nie wspomina. Nie mamy potrzeby takich porównań. Uważam także, że zwierzanie się obecnemu parnerowi z intymnych szczegółów byłych związków jest nie na miejscu a obgadywanie i mówienie żle/złośliwie/krytycznie o byłych partnerach jest w złym guście. Nie mogłabym być z facetem, który z nostalgią i sentymentem wspomina byłe związki będąc ze mną ani z facetem obgadującym swoje byłe. Bo jak ktoś mówi obecnej dziewczynie, że jego byłe byłe brzydkie, złe i głupie, to najprawdopodniej jej też wystawi podobną "laurkę", jak ona znajdzie się w kategorii byłych. Poza tym jeśli były takie beznadziejne, to po jakiego grzyba się z nimi wiązał i co to świadczy o nim?
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 23:51   #18
Olcia
Zakorzenienie

Ja tez nie bylam porownywana 'na glos', wiec nie wiem czy w ogole bylam - ale za to robilam to sama... i oczywiscie zle to znosilam, bo przeciez 'jestem grubsza, brzydsza od tamtych, czemu on ze mna jest',
nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej uslyszalabym, ze ta poprzednia nie miala cellulitu/rozstepow czy czegokolwiek innego zwlaszcza z moimi ogromnymi kompleksami na tym tle. dojrzaly i myslacy facet tak nie postepuje.
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 00:25   #19
jenny2805
Raczkowanie

Ani ja nie porównuję TŻ do moich ex, ani on mnie do swoich byłych...
Gdyby tak było to myślę,że nie kochałabym go tak mocno, jak teraz

Razem od 30.06.2009

Edytowane przez jenny2805
Czas edycji: 2010-12-23 o 00:26 Powód: Literówka
jenny2805 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 01:43   #20
anyanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Ha! Właśnie! To samo chciałam napisać. Twój facet nie jest szczerym człowiekiem a zwykłym chamem. Szczerość to mogłaby być wtedy gdybyś się go zapytała: "kochanie, nie sądzisz, że zrobił mi się ostatnio cellulit na udach?" a on by delikatnie przytaknął, że może troszeczkę, ale i tak masz piękne uda

Nie dość, że Ci się przygląda pod kątem cellulitu, to jeszcze gdy mu podajesz prawdziwe (nie wiem nawet czy nie zaniżone w przypadku białych kobiet) dane, śmie odpyskowywać o exach i porównywać Cię do nich... Dupek i tyle
anyanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 07:59   #21
Juliette88
Zadomowienie

Cytat:
Jakiś czas temu napomknął coś na temat tego że mam cellulit, na co odparłam że jakby nie wiedział około 80% kobiet w pewnym momencie życia zaczyna mieć z tym problem na co on odparł że jego byłe nie miały

Walnęłabym mu między oczy podobnym tekstem
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 08:11   #22
nunny
Wtajemniczenie

Mnie tż nigdy nie porównywał do nikogo. Nie wiem co bym mu zrobiła gdyby powiedział coś takiego. Ja sama też żadnych porownań nie robie. Było - minęło.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 09:18   #23
Gwiazdaa
Rozeznanie

Nie cieszę się,że masz taki problem :c niestety i ja go mogę z Tobą podzielić.
Tż jest (prawie) idealny. I właśnie tutaj jest ta kość niezgody. Często bardzo często wspomina o ex. Mówiłam mu o tym i prosiłam,żeby tego nie robił bo czuje się gorsza...
Dostałam okres, bardzo mnie bolało, wymiotowałam, nie mogłam jeść. (czasami mam takie silne bóle a czasami jest po prostu znośnie). Na co mój Tż powiedział "moja była tak nie przeżywała, skakała, szalała, robiła różne rzeczy tylko wkurzona chodziła..."
Może to szczegół, ale jak on może mnie porównywać nawet w tej kwestii? Ja nie wiem, chciał mi udowodnić ,że u kobiet to różnie bywa? coś o tym wiem...
Dziewczyny jak to rozumieć?
Stary 2010-12-23, 09:23   #24
201803290936
Konto usunięte

Spróbował by mnie porównać do jakiejś "byłej".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 09:28   #25
sine.ira
BAN stały

Cytat:
No właśnie...

Po pierwsze to celulit niestety moze się pojawic już w okresie dojrzewania i nastolatki też już bardzo często go mają - co potwierdza moja znajoma nauczycielka wf-u, która uczy w gimnazjum i liceum
Po drugie, ja na Twoim miejscu posłałabym jasny i prosty komunikat, że sobie nie życzę takich uwag i skoro jest ze mną, to o jego byłych nie chcę niczego słyszeć. A gdyby to nie pomogło, to zaczęłabym się rewanżować równie "słodkimi" spostrzeżeniami.
Co Ty ? Dasz sobie grać na nosie ? Jak się nie podoba, to wypad szukać szczęścia u bezcelulitowej ex

Dla rozluźnienia, instruktaż jak być twardą babą

http://www.youtube.com/watch?v=qRDBEYHjZ-Q

"nie denerwuj mnie, mężczyzno" i "wbij to sobie do głowy, zdzirze"

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwiazdaa Pokaż wiadomość
Tż jest (prawie) idealny.
Dobre

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2010-12-23 o 09:37
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 09:46   #26
Merys
Zakorzenienie

Twoj facet to prostak nic tylko wspolczuc. Moze tez zacznij porownywac go do bylych, zobaczymy jak zareaguje
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 09:56   #27
odada
Rozeznanie

Moj TZ nie porównuje mnie do swoich byłych, nie rozmawiamy o nich bo mamy własne życie. Ja też jeszcze się nie złapałam na tym żeby porównać jego do któregoś z moich ex. No chyba że podziwiam go w jakimś momencie za coś to myślę sobie że nie znam kogoś kto byłby np. taki uczciwy, ale nigdy nie było negatywnych porównań. Nie wiem co tam myśli sobie mój TZ ale raczej tak jak ja zostawił przeszłość za sobą i cieszy się tym co ma
odada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 10:24   #28
kala289
Raczkowanie

czemu niby takie porównania mają służyć. mnie mój TŻ raz porównał do swojej byłej, niby na moją korzyść, ale wystarczająco dobitnie dałam mu do zrozumienia żeby sobie to darował
Stary 2010-12-23, 10:29   #29
anioleczek25
Rozeznanie

Mój TŻ-et nie porównał mnie nigdy do swoich byłych. Jak jeszcze byliśmy w fazie poznawania się to podpytywałam go o jego byłe związki i wiem, że te kobiety go zraniły (był zdradzony), co teraz trochę kładzie cień na nasze relacje, bo on jest bardzo ostrożny i powoli się do mnie przekonuje. Nie nalegam na niego i czekam aż w pełni mi zaufa, bo ja nigdy go w taki sposób nie zranię. Oboje mamy podobne poglądy na temat zdradzania. On tego nie toleruje i ja też.
Pozatym to ja nie miałam żadnego doświadczenia w seksie, on natomiast tak. Miałam myśli, że mogę być w jakiś sposób porównywana do jego byłych, męczyły mnie one, ale nigdy nie usłyszałam żadnego porównania mnie do którejś z jego byłych. Powiedziałam mu, że mam takie obawy itp., na co on odpowiedział, że nie wraca do tego co było, a każdy związek jest inny i żebym się tak nie zadręczała, bo nie mam do tego powodów. Od tego momentu jestem spokojniejsza i rzeczywiście odpuściłam sobie tego typu myślenie.
anioleczek25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 10:50   #30
gorica
Raczkowanie

Porównywania do innych nie znosimy, bo nie tolerujemy. Twój chłopak zachował się prostacko. Tyle
gorica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości