|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Vie Privée Yves Rocher
Vie Privee Yves Rocher doczekał się kolejnej reedycji w 2010. Czy ktoś wie, gdzie w necie, poza Francją-francuski YR nie wysyła do PL, można je kupić z wysyłką do Polski? Oczywiście na polskiej stronie YR ich nie ma...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vie Privée Yves Rocher
Cytat:
![]() Bywają czasami na aukcjach allegro.
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ten zapach jest przeze mnie szczególnie uwielbiany i wciąż poszukiwany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Już jej nie szukam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci za informację, ja właśnie miałam dwa takie flakoniki, czy z 2007 był taki sam?
![]() Myślę, że każdy ma inne powonienie. ![]() Moja Ciocia, która jest wielką fanką tego zapachu, też nie wyczuła różnicy. Zgadzam się, że w większości są stare i zwietrzałe, żółte z wyczuwalnym alkoholem. Trzeba szukać zafoliowanych wtedy są ok, akurat te na które ja trafiałam, te w starym wydaniu. Jeśli posiadasz reedycję to ja chętnie je odkupię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Vie Privee 1989 - Top Note: Narcissus Body Note: Fressia, White Rose, White Lilac Base Note: White Iris (i to są nuty, które pamiętam z dzieciństwa , jestem pewna, to było ok 1995-97) według KWC: narcyz, ylang-ylang, frezja, biała róża i biały irys. fragrantica... YR Vie Privee 2007 - nuta głowy: bergamotka nuta serca: bułgarska róża, ylang ylang nuta bazy: wetiwer, cedr, drzewo sandałowe, bób tonka fragrantica... Nie są zgodne nigdzie, ale widać, ze są zupełnie inne albo to mega błąd, ale nawet na stronie YR tę reedycję sprawdzałam i się nie zgadzały z oryginałem , ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-03-12 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo, ja mam dojścia do składników perfum.
Mam nadzieję, je połączyć może coś z tego wyjdzie. Polski YR w ogóle ma dziwną politykę, na moje pytanie o ten zapach Panie robiły kwadratowe oczy tak samo z 8e jour ![]() ![]() Ja mam kilka składów, ale nie wiem który jest ten właściwy: Reedycja: Nuty głowy: ylang-ylang, kwiat pomarańczy, Nuty serca: bułgarska róża, jaśmin, frezja, Nuty bazy: piżmo, drzewo sandałowe, irys, Mam jeszcze takie: Główne nuty: narcyz, ylan ylang, frezja, biała róża, biały irys Nuty serca: bergamotka, Nuty bazy: wetiwer, cedr, drzewo sandałowe, bób tonka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Sprawdzałam stronę francuską i angielską ,
http://www.yves-rocher.fr/control/offerTerms "Les produits ne sont livrés qu'en France métropolitaine, en Corse et à Monaco" a wszystkie inne pewnie mają te sama politykę wysyłek. A jakie masz dojścia do składników perfum? Masz namiary na jakiś sklep w PL ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę się uśmiechnąć zatem do dziewczyn, które rozlewają i mają dostęp do nut zapachowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.