|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wakacja..au pair..?
Hej dziewczyny
![]() Więc może kilka słów o mnie..Ania lat 17, już za niecałe 5 miesięcy 18 ![]() Klasa 2 LO ![]() Ogólnie to ostatnio dużo się zastanawiałam nad wakacjami, bo już bedę miec tą 18 i nie chce aby były to kolejny wakacje spędzone w domu..myślałam o zostaniu au pair ![]() Tylko zastanawiam sie czy dogadam się po angielsku??? Wiadomo w szkole idzie mi świetnie ale jednak angielski w szkole a z relacji z anglikiem to nie to samo ![]() ![]() CZy konieczne jest prawo jazdy..?? Owszem zdać zdam ale będę miała krótki staż jazdy a jeszcze prowadzenie samochodu w Angli ( nie wiem czy wspominałam ale myślę o Londynie i okolicach) to ciężka sprawa... Dziewczyny które zdecydowały sie na wyjazd au pair ze średnim angislkim bez ukończenia szkoły średniej i prawa jazdy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: wakacja..au pair..?
Cytat:
Co do ogółu sprawy - au pair nie byłam i nie jestem ale podjęłam pracę wakacyjną po maturze i to był świetny czas! Później za pierwszą wypłatę szalony wyjazd nad morze - cudowne czasy. Tak więc polecam ogólnie podjęcie takiej pracy, wiele uczy ![]() ![]()
"Ludzi można podzielić na dwa rodzaje - tych, którzy są wytworem świata, w którym żyją, i tych którzy są wytworem samych siebie, którzy choć świata nie zmienili, nie dali się zmienić światu. Oni chodzą po świecie a nie świat po nich." /E. Stachura/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszam na wątek dla au pair, tam jest masa dziewczyn obecnych i bylych au pair, ktore pomoga Ci ze wszystkim i odpowiedzą na Twoje pytania... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...471786&page=87 a jesli chodzi o Twoje wątpliwosci: prawko nie zawsze jesy wymagane, wiele z nas nie ma prawka i daje sobie swietnie rade- przegladnij ogloszenia rodzin, nie kazda wymaga prawka ponadto nie kazda wymaga swietnej znajomosci języka angielskiego, a niektore nawet finansują kurs językowy i pomagają w nauce. Nie ma sie co bac! wystarczy dobrze wybrac i ...pozniej juz dobrze sie bawic. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Faktycznie teraz sobie myśle że to wcale takie pewne że zdam za te pół roku nie jest ![]() ![]() Stwierdziłam że faktycznie poszukam czegoś na internecie angielski jeszcze podszkole ![]() ![]() Bo nie styty mieszkam na wsi i tu nie ma dużych możliwości pracy wakacyjnej dlatego też chciałam gdzieś wyjechać ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Aniu jesteś w podobnej sytuacji do mnie
![]() ![]()
Tak, to prawda. Jestem tu dla emotek ![]() Edytowane przez eMeL Czas edycji: 2010-12-28 o 15:18 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
oooo to fajnie
![]() A byłaś już kiedyś ua pair, czy to twój pierwszy raz?? Wiesz czytałam dużo na forum o agencjach i stwierdziłam że nie ma sensu... Jeśli jesst problem to agencja i tak stanie poi stronie rodziny, podobno jest mały wybór rodzin i więcej znajdziesz na necie...także te 7oo zł lepiej wydać na co innego ![]() Więc jeśli chodzi o mnie top narazie sie biorę porządnie za angielski we ferie założe profile na stonach internetowych i rozpocznę poszukiwanie ![]() Oby się udało ![]() Buśśki;*** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jeżeli się uda to będzie mój pierwszy raz
![]() Myślałam już o au pair w czasie zeszłych wakacji ale już było za późno, a i rodziny niechętnie patrzyła na 17 w rubryce z wiekiem. Lepiej wcześniej zacząć szukać, również czekam na ferie. A rozmawiałaś o tym z rodzicami/opiekunami? Moi raczej wątpią, że uda mi się to wszystko zorganizować i tylko przytakują. Martwi mnie to, że w ostatniej chwili mogą stchórzyć :/ jednak to dość duże ryzyko jest, a przeglądając niektóre profile odnoszę wrażenie, że większość rodzinek poszukuje sprzątaczki i niańki 24h na dobę za psie pieniądze. Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja leciałam raz do Stanów ;P Ale to byłoo dawno i tak sie boje
![]() Ja w sumie dopiero niedawno się o tym dowieedziałam i tak mnie jakoś naszło...Narazie powiedziałam o tym mamie, ale chyba myśli że to taka moje chwilowa zachcianka i że mi przejdzie(ale mi nie przejdzie!) ![]() No własnie też tego sie obawiam że całe wakacje będę cieżko charować po to żeby mieć na bilet w drugą strone;/... Ale trzeba być optymistą ![]() Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.