|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Megan Fox - brwi
( Z góry przepraszam jeśli jest to złe miejsce, ale w dalszym ciągu się uczę i proszę o wyrozumiałość
![]() Nie chcę wklejac tutaj makijażu zrobionego przezemnie, ale chciałabym uzyskac kilka cennych rad jak zrobić takie brwi. (zdjęcię wkleję niżej) Jestem naturalną blondynką( farbującą się na czerń) więc przyciemniam brwi czarną henną, zastanawiam się czy powinnam je jeszcze podmalować czarną kredką? jak wymodelowac brwi aby miały taki kształt? Szczytem moich marzeń byłoby zobaczenie tego krok po kroku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Megan Fox - brwi
To raczej nie to forum ale.... po pierwsze nie wiem jaki masz naturalny kształt brwi. Jeśli podobny to najlepiej wybierz się na regulację do jakiegoś salonu. Henna jak najbardziej, ale z doświadczenia wim, że brwi po hennie po jakimś tygodniu zaczynają płowieć i nie są takie ładne błyszczące. Można więc użyć kredki, lub jakiejś specjalnej patelki do brwi (np. sephora ma takie), ja ostatnio używam mazidła z firmy Delia. Ma to kształt maskary do rzęs ale jest to fajny delikatnie przyciemniający żel. Dodatkową zaletą tego mazidła jest to, że utrwala i nabłyszcza brwi. Ja osobiście mam mocno niezdyscyplinowane i dla mnie jest to ważne.
Jeśłi masz zupełnie inny kształt swoich brwi to będzie ciężko użyskac taki efekt. Co prawda można pozbyć się własnych i rysować inne, ale to nie jest dore rozwiązanie - tak myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
czarna kredka nie! to wyglada strasznie tylko brazowa
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Byłam dwa dni temu w salonie, kobitka mi wyregulowała i zrobiła ciemno brązową hennę, jak dobrze uczeszę grzebykiem z woskiem, to mi prawie identyczne wychodzą. Także dobra regulacja i henna to podstawa jeśli chcesz mieć takie brwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak jak Mariola pisze - podstawa jest łuk - jeśli nie masz naturalnego łuku o podobnym kształcie, to niestety o brwiach Megan nie ma co marzyć
![]() Jeśli chodzi o efekt - to ja polecam do takiego idealnego wykończenia cienie - w odpowiednio dobranym do karnacji i koloru brwi odcieniu - dają takie idealne, podkreślające makijaż wykończenie ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziękuje bardzo za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To może rzeczywiście paletka do brwi? Inglot ma takie do zestawienia - np. 2 dobrane kolorystycznie cienie + wosk do nabłyszczenia. Tych z sephory nie widziałam, ale zakładam, że to coś na podobnej zasadzie
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się z paletką inglot- jest rewelacyjna- choć wosk taki sobie powiem tak,że te cienie dają fajniejszy efekt niż henna u kosmetyczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.