|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Środki przeciwbólowe - te apteczne jak i domowe
Moje kochane Wizażanki
Takiego tematu chyba jeszcze nie było, w każdym razie nie udało mi się go znaleźć. Podzielmy się sposobami na wszechobecny ból głowy, pleców, brzucha i innych. Pomóżmy sobie nawzajem, być może jakiś domowy sposób okaże się nieznany i zbawienny? Albo znacie leki, które nie rozwalają żołądka a pozwalają na powrót do życia w czasie migreny? Z niecierpliwością czekam na rady
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Środki przeciwbólowe - te apteczne jak i domowe
Cytat:
ból brzucha - zawsze parzę miętę, dużą ilość sypie. (ale taką zerwaną z ogródka - wyszuszoną, nie ekspresowkę. ) ból brzucha miesiączkowy - idę spać jak mogę, przykładam ciepły kompres. ból gardła bez kaszlu - jem lody i zakładam, że taki wątek już był na wizażu.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Mnie zawsze pomaga Pyralgina,a mam baardzo bolesne miesiaczki;(.Na bol glowy tez sie swietnie sprawdza.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
ból głowy- nacieram skronie amolem
ból brzucha- krople miętowe ból przy miesiączce- butelkę z gorącą wodą owinięta w ręcznik przykładam do brzucha i kładę się do łóżka.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
na migreny Solphadeine bo nic innego z domowych sposobów nie działa, natomiast słyszałam opinie, że trzeba rozpuścić łyżeczkę imbiru w ciepłej wodzie i wypić
na ból brzucha- mięta lub no spa |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
zwykle nie zażywam przeciwbólowych.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ja przeważnie biorę ibuprom, ale tak średnio mi pomaga.
Na bolesne miesiączki robie tak, jak któraś wcześniej napisała: butelka z gorącą wodą owinięta w szmatkę, na brzuch i do łóżka. Często tak mnie męczy ból, że jak tak zrobie to zasypiam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
zawsze mam racje
|
Ja staram się zapobiegać
Ból głowy często niestety bierze się z odwodnienia, więc regularnie piję wodę i herbatki. Jak wiem, że zbliża się miesiączka to staram się, żeby brzuch miał cieplej niż zwykle, wyższe majtki(juz trudno, że mniej seksowne )+koszulka włożona w spodnie, wtedy mniejsza szansa na ból. Do tego noszę przy sobie nospę. Jak mam możliwość to masuję brzuch i daję sobie termofor na niego (chociaż się tego chyba nie powinno robić) Na migrenę biorę ketonal i staram się szybko dotrzeć do mieszkania i łóżka. Odpukać dawno migreny nie miałam. Może jest to spododowane zmianą sposobu odżywiania, bo jem od jakiegoś czasu bardziej naturalnie.
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ból głowy - amol ( dwa razy posmarować) , na ból kacowy ibum lub panadol zwykły.
Żadne tam szklanki wody i zimne okłady na mnie nie działają. Ból brzucha miesiączkowy - panadol bez dodatków i dużo ruchu, bardziej boli jak leżę, a o ogrzewaniu nie ma mowy bo zwiększa mi krwawienie. Ból brzucha żołądkowy - melisa Ból pleców - masaż gorącym prysznicem lub masaż tradycyjnymi olejkami. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Na ból brzucha wywołany skurczem jelit/żołądka lub wzdęciem najlepiej robi gorąca kąpiel.
W cieple rozluźniają się mięśnie i ból przechodzi.
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Migrenie staram się zapobiegać - nie chodzić głodna, dużo pić, w miarę się wysypiać
a jak już dopadnie na całego to niestety działa tylko Cinie na receptę :/Na "normalny" ból głowy bardzo dobry jest Apo-Napro. Czytałam kiedyś, że pomaga zapach zielonego jabłuszka i nawet wąchałam, ale to chyba trzeba bardzo mocno wierzyć
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisząc o migrenie i o Solphadeine miałam na myśli zaczynającą się migrenę, bo u mnie tylko wtedy lek działa jak w momencie ćmienia zażyję. Bo jak rozboli to już i Cinie i Sumamigren nie pomoże. Czytałam właśnie w Dzienniku Zdrowia ze ponoć cebulę trzeba na głowę przyłożyć i działa... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma jak stare dobre sposoby babć :P szkoda tylko że niektóre działają wyłącznie jak placebo. Życie byłoby zbyt proste, gdyby na ból głowy wystarczyła kapusta.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem bo się nie znam ale wyobrażam sobie minę TŻ jak wchodzi do pokoju a ja z głową owiniętą kapuścianymi liściami |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Mnie wystarczyło samo wyobrażenie sobie takiej sceny
![]() Ej normalnie można by dać to do reklamy jakichś leków przeciwbólowych. W stylu: "Masz dość kapusty u swojej partnerki? Podsuń jej etopirynę!" hehe, lepsze niż Goździkowa
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Zakorzenienie
|
Opuchlizna-moczyć w serwatce albo przykładać szmatkę nasączoną octem
![]() Jak leci krew to przykłada się 'liście bobkowe' i przestaje ![]() Na ból brzucha mięta,albo sok z czarnych jagód no i orzechówka ![]() Zasięgnęłam porad babci heheTrochę więcej tego było,ale tylko to zapamiętałam
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji
BLESS! Edytowane przez A taka jedna Czas edycji: 2011-01-13 o 23:47 |
||
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Liście bobkowe na rany to pewnie to samo co u mnie liście babki?
jeszcze pamiętam że na ból zęba mama mi dawała kawałek tabletki przeciwbólowej do włożenia w ząb (bo zwykle to bolał jakiś ząb mleczak z dziurą od próchnicy :P) |
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
Ja miewałam okropne bóle zatok. Ogromnie mi pomógł naszyjnik Trion:Z, który dostałam jakiś czas temu. Najpierw wydawało mi się, że to jakaś czarna magia, ale potem dowiedziałam sie, że to jest normalne urządzenie medyczne zmniejszone do domowych rozmiarów
W polsce też mają medyczne atesty. Magnetoterapię miałam u rehabilitanta jakiś czas temu, ale z zupełnie innej przyczyny, a nie przyszło mi do głowy wcześniej, że na moje zatoki może pomóc i pomaga!! - ja mam taki biały http://www.trionz.pl/Category/2-nasz...ngle-loop.aspx
|
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdy gardło zaczyna mnie pobolewać wypijam zimny, bardzo zimny napój (obojetnie jaki oprócz wódki i wina
, )najlepiej z kostkami lodu i zawsze przechodzi |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Na bóle miesiączkowe polecam herbatę z melisy
.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
mi migrena przechodzi jak zacznę się ruszać. 30 min do godziny i po sprawie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Ból głowy często niestety bierze się z odwodnienia, więc regularnie piję wodę i herbatki. 

a jak już dopadnie na całego to niestety działa tylko Cinie na receptę :/
i nawet wąchałam, ale to chyba trzeba bardzo mocno wierzyć 
.Podobn o 'wyciaga bol.
nie wiem bo się nie znam ale wyobrażam sobie minę TŻ jak wchodzi do pokoju a ja z głową owiniętą kapuścianymi liściami