Krótka suknia ślubna- opinie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 13:02   #1
zsylsalo
Raczkowanie

GG do zsylsalo

Krótka suknia ślubna- opinie

Witam,
To mój pierwszy wątek na forum. Wychodzę w tym roku za mąż i zdecydowałam się na krótką suknię. Jestem filigranową kobietką, ok 160 cm wzrostu Spodobała mi się ta sukienka (w załączniku)

Chciałabym Was zapytać o opinię oraz prosić o pomysły na dodatki (kwiaty, buty, fryzura)

Będę wdzięczna za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 77486_1_468.jpg (12,1 KB, 1119 załadowań)
zsylsalo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 15:51   #2
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: Krótka suknia ślubna- opinie

Cytat:
Napisane przez zsylsalo Pokaż wiadomość
Witam,
To mój pierwszy wątek na forum. Wychodzę w tym roku za mąż i zdecydowałam się na krótką suknię. Jestem filigranową kobietką, ok 160 cm wzrostu Spodobała mi się ta sukienka (w załączniku)

Chciałabym Was zapytać o opinię oraz prosić o pomysły na dodatki (kwiaty, buty, fryzura)

Będę wdzięczna za pomoc
To sukienka do ślubu kościelnego czy cywilnego? Jeśli to drugie, to ok. Ale do kościoła chyba w takiej nie wypada
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 16:01   #3
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24266573]To sukienka do ślubu kościelnego czy cywilnego? Jeśli to drugie, to ok. Ale do kościoła chyba w takiej nie wypada [/QUOTE]
a dlaczego niby nie wypada?? bo co??? bo ma odsłonięte ramiona i jest w kolanko??? a mało to Panien Młodych ma długie suknie z ogromnym dekoltem, albo z prześwitującej koronki że aż biust widać...
Stary 2011-01-09, 16:30   #4
tranqil babe
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24266573]To sukienka do ślubu kościelnego czy cywilnego? Jeśli to drugie, to ok. Ale do kościoła chyba w takiej nie wypada [/QUOTE]
A ja właśnie uważam ze jak najbardziej wypada, sukienka śliczna i elegancka, nie epatuje golizną ani kiczem, widziałam duuuzo mniej nadające się do kościoła sukienki....
Autorko,sukienka urocza, popieram wybór, co do dodatków to mi tu masuje mało biżuterii z uwagi na to ze materiał sukienki sam w sobie przyciąga uwagę, może jakieś delikatne kolczyki jedynie. Generalnie minimalizm jeżeli chodzi o dodatki, jezlei chodzi o fryzurę to pasowałby mi tu skromny kok9 bron boże jakieś tapirowane,sztuczne loczki i fikuśne fale.

ps. mogłabys podac jakiej firmy jest ta sukienka? Moze maja w ofercie podobne modele, chętnie bym obejrzała

Edytowane przez tranqil babe
Czas edycji: 2011-01-09 o 16:32
tranqil babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 16:43   #5
morsmordre
sajkolidżist

Piękna sukienka
Popieram przedmówczynię, z biżuterią nie należy przesadzić, żeby jej nie popsuć, coś bardzo delikatnego, co do butów - beż albo białe jak dla mnie

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 16:44   #6
mysiak
Wtajemniczenie

Dodatki zdecydowanie delikatne, bo sukienka choć krótka, jest bardzo strojna. Myślę, że w tym przypadku lepiej sprawdzą się też klasyczne białe (ewentualnie nude) szpilki, choć widzę ją też z białymi albo srebrnymi sandałkami

Zgadzam się z tranqil babe, że minimalizm wskazany jest też w odniesieniu do fryzury. Zdecydowanie pasuje mi tu klasyczne upięcie - z kwiatem, może woalką Na pewno nie długi welon i nie geometryczne, sztywne loczki

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 16:44   #7
Angel_00
Zakorzenienie

A przymierzałaś tą sukienkę? mam wrażenie że będzie deformować sylwetkę. jest dużo ładnych krótkich sukienek. najpierw przymierz a potem wybieraj dodatki

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 16:57   #8
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rodzyneq84 Pokaż wiadomość
a dlaczego niby nie wypada?? bo co??? bo ma odsłonięte ramiona i jest w kolanko??? a mało to Panien Młodych ma długie suknie z ogromnym dekoltem, albo z prześwitującej koronki że aż biust widać...
Spokojnie, nie bulwersuj się tak Napisałam "chyba" i dodałam taką emotkę - czyli że nie jestem pewna, zastanawiam się. A takich sukienek, o jakich piszesz (z dużym dekoltem, prześwitującym gorsetem) do kościoła też nie popieram, choćby były długie.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 17:31   #9
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Mi się sukienka bardzo podoba. I zgadzam sie z dziewczynami, że jest dość strojna więc trzeba uważać z dodatkami.
Ja niestety nie mogłabym takiej włożyć ze względu na moje nogi

I wcale nie uważam że nie wypada. Widziałyście suknię ślubną Liszowskiej, jak jej się z niej piersi wylewały. To dopiero była masakra

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 18:17   #10
meg22
Zakorzenienie

Świetna kiecka
Stary 2011-01-09, 19:16   #11
zsylsalo
Raczkowanie

GG do zsylsalo

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Pokaż wiadomość
A ja właśnie uważam ze jak najbardziej wypada, sukienka śliczna i elegancka, nie epatuje golizną ani kiczem, widziałam duuuzo mniej nadające się do kościoła sukienki....
Autorko,sukienka urocza, popieram wybór, co do dodatków to mi tu masuje mało biżuterii z uwagi na to ze materiał sukienki sam w sobie przyciąga uwagę, może jakieś delikatne kolczyki jedynie. Generalnie minimalizm jeżeli chodzi o dodatki, jezlei chodzi o fryzurę to pasowałby mi tu skromny kok9 bron boże jakieś tapirowane,sztuczne loczki i fikuśne fale.

ps. mogłabys podac jakiej firmy jest ta sukienka? Moze maja w ofercie podobne modele, chętnie bym obejrzała

Sukienka pochodzi z kolekcji wiosna 2010 MARCHESA.

Co do dodatków, to właśnie myślałam tylko o kolczykach i prostym upięciu nad karkiem ew z jakimś delikatnym ozdobnikiem.
Co do butów platwormy peep toe właśnie białe lub cieliste.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Pokaż wiadomość

Sukienka pochodzi z kolekcji wiosna 2010 MARCHESA i ma być przeznaczona na ślub kościelny

Co do dodatków, to właśnie myślałam tylko o kolczykach i prostym upięciu nad karkiem ew z jakimś delikatnym ozdobnikiem.
Co do butów platwormy peep toe właśnie białe lub cieliste.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 19:20   #12
mazieg
Przyczajenie

Sukienka jest piękna i osoba o drobnej budowie będzie w niej wyglądać nieziemsko. Gratuluję wyboru - to naprawdę piękna suknia.
mazieg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 21:34   #13
krilady
Raczkowanie

sukienka niezwykła na jakikolwiek ślub a i nawet jakieś inne wyjście
co do dodatków zgadzam s z tranqil babe
krilady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 21:51   #14
krilady
Raczkowanie

jejku..niekt sukienki są obłędne!
ja dziś wypatrzyłam inną, próbuję wstawić zdjęcie - robię to tutaj po raz pierwszy, więc zobaczymy czy mi s uda sukienkę można też znaleźć na giovanii.pl (wieczorowe)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg giovanii miko_1.jpg (28,8 KB, 300 załadowań)
Stary 2011-01-10, 20:07   #15
zsylsalo
Raczkowanie

GG do zsylsalo

A jak myślicie, jakie kwiaty do ręki? Myślę o małym, białym, okrągłym bukieciku.
Macie może jakieś pomysły?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 21:41   #16
Ariena
Zakorzenienie

Mi się nie podoba ta sukienka. Jedynie materiał i góra ładna ale te zawijańce są okropne. Są dużo ładniejsze krótkie sukienki ślubne.
Stary 2011-01-10, 22:13   #17
Agaw'a
Zakorzenienie

Sukienka jest bardzo ładna.
Nie wyczytałam czy jest ona do ślubu kościelnego czy cywilnego.

Wiesz, musisz też przemyśleć dokładnie sprawę.
Pisząc tak mam na myśli fakt że suknię długą białą raczej założysz raz w życiu - na swój ślub.
Ja również myślałam o czymś innym ale powyższy fakt spowodował że wybrałam długą białą. Podobała mi się bardzo ecru i by nie mieć żalu do samej siebie na poprawinach miałam w takim właśnie kolorze.
Powodzenia!

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 19:59   #18
Ariena
Zakorzenienie

Takie krótkie są super na poprawiny.
Ja miałam granatową lejącą się coś jak ta zielona wyżej, tyle że była krótka. Jednak na początku chciałam białą ale doszły aspekty praktyczne, tą granatową jeszcze założę na jakieś wesele, a białej już bym nie założyła.
Stary 2011-01-13, 12:44   #19
badziabadzia
Zakorzenienie

sukienka jest śliczna i jeśli tylko masz "warunki", żeby ją założyć to nawet się nie zastanawiaj
badziabadzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 20:14   #20
iwet85
Raczkowanie

sliczna sukieneczka !!!
Wcale nieprawda ,ze sie do kosciolka nie nadaje ....z odslonietymi ramionami tez nie jest tragicznie .Jesli ci by jednak to przeszkadzalo ,lub ktos z rodziny napieral ,mozna cos zarzucic na ramiona ....chociaz bez zadnych okryc wyglada pewnie ladniej:-/
Ja mialam ubrac bolerko ,lecz przez malutkie zamieszanie z obraczkami o nim zapomnialam...i nikt sie nie zorientowal ze mam nagie ramiona.Ksiadz tez nie psioczyl;-)Tak wiec ,jesli uwazasz ,ze to jest twoja wymarzona suknia ,to po coz rezygnowac z marzen?
A jesli chodzi o dodatki,hmmmm,ja bym widziala jakies biale (Np.z masy perlowej lub perelki)kolczyki przy uchu ,na zakretki,a do tego ewentualnie bransoletke ze sztucznych perel(Zebys przypadkiem nie narazila sie teraz tym,ze prawdziwe perly pecha ci przyniosa;-))!
Fryzura?Zalezy od ksztaltu buzi i w sumie koloru wlosow .Jesli blond-to w mojej wizji sa to wlosy rozpuszczone delikatnie pofalowane.Jesli ciemne -albo jak w przypadku blond,albo jakies bardzio proste upiecie z grzywka na bok.NO!
BUTY?-mysle ,ze biale czulenka beda o.k ,tylko nie na czubek,raczej z zaokraglonym noskiem.Szczerzr mowiac ,ja tu widze biale szpilki z malutka koturna .....ale to juz jesli jestes naaaprrraaawwwdddeee odwazna
BUKIET?-moim zdaniem fajnie wygladalby bukiecik do reki typu "KULKA NA TASIEMCE",mysle ze biala.Z drobniutkich kwiatkow....no ,albo maly tradycyjny bukiecik np.z bialych roz.
powodzenia w dokonywaniu wyboru
iwet85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 01:08   #21
stokocoto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agaw'a Pokaż wiadomość
Sukienka jest bardzo ładna.
Nie wyczytałam czy jest ona do ślubu kościelnego czy cywilnego.

Wiesz, musisz też przemyśleć dokładnie sprawę.
Pisząc tak mam na myśli fakt że suknię długą białą raczej założysz raz w życiu - na swój ślub.
Ja również myślałam o czymś innym ale powyższy fakt spowodował że wybrałam długą białą. Podobała mi się bardzo ecru i by nie mieć żalu do samej siebie na poprawinach miałam w takim właśnie kolorze.
Powodzenia!
To jest racja, że długiej białej sukni już więcej nie założysz, tym bardziej z trenem. Ale to już zależy o czym marzyłaś w dzieciństwie i jak wyobrażałaś sobie księżniczkę Przemyśl to dobrze.
Wg mnie Twoja sukienka jest bardzo ładna, ale nie jako ślubna. Gdyby nie była biała, to znalazłabyś wiele okazji, żeby ją włożyć.
stokocoto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 17:34   #22
Anduina
Raczkowanie

Cytat:
A jak myślicie, jakie kwiaty do ręki? Myślę o małym, białym, okrągłym bukieciku.
Macie może jakieś pomysły?

A może coś takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bridal-bouquet-white-rose.jpg (13,8 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz.jpg (13,8 KB, 87 załadowań)

Wymiana książkowia
Anduina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 13:14   #23
kfaska
Rozeznanie

Moim zdaniem fdo tej sukienki
:- kolczyki wkrętk, najlepiej perełki i i tyle, mze byc ewentualnei naszyjniczek z perełek ale przy amej szyi.
-fryzura ja najprostsza, spięta i głądka, może byc kwiat we włosach ewentualnei nieduża woalka, ale ostrożnie
- bolerko całe przeźroczyste z dłuższymi rękawkami.
- bukiet kulka na wstążce jak poradziła któas dziwczyna to dobry pomysł. Moim zdaniem koneicznie z róż, zeby nawiązywał do sukni. i mi do tej sukni podobał by sie bukiet jak tęcza a nie biały - z rózami w jednym gatunkua le w róznych kolorach np. takich jak miała żona Damięckiego na słibie, modry, liliowy, różowy żółty. Ale te kolory można by już dobrać w zależności od upodobań, koloru włosów i oczu, wystroju sali itp.
buty - moim zdaniem lepiej szpilki,a le peep toe tez będą ok, koturny i platformy bym sobie odpuściła, bo mogą być za ciężkie. I moim zdaniem mogą być i w kolorze sukni i kolorowe np. w jednym z kolorów w bukiecie tylko w mocniejszym odcieniu (wtedy np. wstążka w bukiecie mogłaby być też w tym samym kolorze
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 15:07   #24
jamajka860
Przyczajenie

Ja też uważam że sukienka jest prześliczna.

A co do dodatków to moim skromnym zdaniem warto włożyć większe kolczyki i ( to zależy od długości włosów ) coś w ładnego w nie wpiąć.

Nie jestem zwolenniczką normalnych butów ślubnych tylko ładnych szpilek. Jeśli będzie lato to pokusiłabym się o sandałki ( bądź coś bardzie zakrytego ale nie na maksa ) jeśli troszkę zimniej to całość stopy zakryta

I jestem też zwolenniczką butów które potem mogę jeszcze raz założyć więc białe w moim przypadku odpadają. Dopasowałabym ecru bądź z dodatkiem srebra ( to zależy od dodatków ogólnych ) bądź złota
jamajka860 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-22, 20:46   #25
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokocoto Pokaż wiadomość
To jest racja, że długiej białej sukni już więcej nie założysz, tym bardziej z trenem. Ale to już zależy o czym marzyłaś w dzieciństwie i jak wyobrażałaś sobie księżniczkę Przemyśl to dobrze.
Wg mnie Twoja sukienka jest bardzo ładna, ale nie jako ślubna. Gdyby nie była biała, to znalazłabyś wiele okazji, żeby ją włożyć.
a czy każda dziewczyna kobieta musiała marzyć o długiej sukni ? Ja też miałam krótką do ślubu przymierzałam też długie ale to zdecydowanie nie było moim marzeniem jaka długość a jak będę wyglądać... Skoro w krótkiej się lepiej czułam i lepiej wyglądałam to po chusteczkę mi długa ?

Nie każdy marzy o długich sukniach z trenem i nie wiadomo czym jeszcze

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 09:54   #26
Anduina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Nie każdy marzy o długich sukniach z trenem i nie wiadomo czym jeszcze
Święta racja.

Wymiana książkowia
Anduina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 16:21   #27
anemeon
Zakorzenienie

Piękna sukienka!
Tak jak mówią dziewczyny - delikatne dodatki i gładko zaczesane włosy
Ja też zdecydowałam się na krótszą - mimo, że mierzyłam długie i z trenami

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 20:06   #28
zsylsalo
Raczkowanie

GG do zsylsalo
Smile Dot.: Krótka suknia ślubna- opinie

Cytat:
Witam,

Będę wdzięczna za pomoc

Zmieniłam jednak koncepcję i wybrałam rówież krótką sukienkę, ale skromniejszą. Zamieszczam zdjęcie podobnej, którą znalazłam w internecie. Moja będzie bardziej dopasowana, z gorsetową górą w kształcie serduszka i ze spódnicą o kroju tulipana zwężającego się do kolan. Ma byc wykonana z jedwabnej surówki w kolorze delikatnej śmietanki z szarfa w pasie z matowego muślinu.

GK1_MG_5234.jpg
GK2_MG_5289.jpg

Udało mi się znalezc już pasujące buciki

25284_2.jpg

Zastanawiam się jakie wybrac kwiaty (myslę o okrągłym, małym bukiecie z eustomy) i biżuterię (kolczyki, bransoletka), szal/komin na wierzch?

Macie jakieś pomysły?
Stary 2011-03-04, 07:20   #29
krilady
Raczkowanie

wiecie, że ja już też szukam krótkiej sukienki? prędzej można trafić na tę niezwykłą
prawdę mówiąc bardziej mi się podobała ta pierwsza, ale może dlatego, że były tam te ozdoby, a ja szukam takiej na której "coś się dzieje" ta jest może bardziej taka...wykwintna? a buty śliczne...
Stary 2011-03-04, 16:48   #30
zsylsalo
Raczkowanie

GG do zsylsalo

Cytat:
Napisane przez krilady Pokaż wiadomość
wiecie, że ja już też szukam krótkiej sukienki? prędzej można trafić na tę niezwykłą
prawdę mówiąc bardziej mi się podobała ta pierwsza, ale może dlatego, że były tam te ozdoby, a ja szukam takiej na której "coś się dzieje" ta jest może bardziej taka...wykwintna? a buty śliczne...
Tej pierwszej sukienki nie miałam okazji zmierzyć, znalazłam ją na necie i wpadła mi w oko. Jednak rzeczywistość pokazała, że lepiej wyglądam w skromniejszych kreacjach. Przymierzałam sporo sukien ślubnych, długich i krótkich. No i biorąc pod uwagę moją bardzo drobną sylwetkę i typ urody, okazało się, że najkorzystniej wyglądam w prostych kreacjach, bez ozdobników. A krój spódnicy w kształcie tulipana swietnie maskuje moje wąziutkie bioderka

Postanowiłam postawić na skromną elegancję i doskonale się w takiej konwencji czuję

Teraz trzeba znaleźć tylko dodatki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości