![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krótka suknia ślubna- opinie
Witam,
To mój pierwszy wątek na forum. Wychodzę w tym roku za mąż i zdecydowałam się na krótką suknię. Jestem filigranową kobietką, ok 160 cm wzrostu ![]() Chciałabym Was zapytać o opinię oraz prosić o pomysły na dodatki (kwiaty, buty, fryzura) Będę wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Krótka suknia ślubna- opinie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24266573]To sukienka do ślubu kościelnego czy cywilnego? Jeśli to drugie, to ok. Ale do kościoła chyba w takiej nie wypada
![]() a dlaczego niby nie wypada?? bo co??? bo ma odsłonięte ramiona i jest w kolanko??? a mało to Panien Młodych ma długie suknie z ogromnym dekoltem, albo z prześwitującej koronki że aż biust widać...
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24266573]To sukienka do ślubu kościelnego czy cywilnego? Jeśli to drugie, to ok. Ale do kościoła chyba w takiej nie wypada
![]() A ja właśnie uważam ze jak najbardziej wypada, sukienka śliczna i elegancka, nie epatuje golizną ani kiczem, widziałam duuuzo mniej nadające się do kościoła sukienki.... ![]() Autorko,sukienka urocza, popieram wybór, co do dodatków to mi tu masuje mało biżuterii z uwagi na to ze materiał sukienki sam w sobie przyciąga uwagę, może jakieś delikatne kolczyki jedynie. Generalnie minimalizm jeżeli chodzi o dodatki, jezlei chodzi o fryzurę to pasowałby mi tu skromny kok9 bron boże jakieś tapirowane,sztuczne loczki i fikuśne fale ![]() ps. mogłabys podac jakiej firmy jest ta sukienka? Moze maja w ofercie podobne modele, chętnie bym obejrzała ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25485480 E.L.F, smashbox, minerały,soir de lune itp. Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2011-01-09 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
sajkolidżist
|
Piękna sukienka
![]() Popieram przedmówczynię, z biżuterią nie należy przesadzić, żeby jej nie popsuć, coś bardzo delikatnego, co do butów - beż albo białe jak dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dodatki zdecydowanie delikatne, bo sukienka choć krótka, jest bardzo strojna. Myślę, że w tym przypadku lepiej sprawdzą się też klasyczne białe (ewentualnie nude) szpilki, choć widzę ją też z białymi albo srebrnymi sandałkami
![]() Zgadzam się z tranqil babe, że minimalizm wskazany jest też w odniesieniu do fryzury. Zdecydowanie pasuje mi tu klasyczne upięcie - z kwiatem, może woalką ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A przymierzałaś tą sukienkę? mam wrażenie że będzie deformować sylwetkę. jest dużo ładnych krótkich sukienek. najpierw przymierz a potem wybieraj dodatki
![]()
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mi się sukienka bardzo podoba. I zgadzam sie z dziewczynami, że jest dość strojna więc trzeba uważać z dodatkami.
Ja niestety nie mogłabym takiej włożyć ze względu na moje nogi ![]() I wcale nie uważam że nie wypada. Widziałyście suknię ślubną Liszowskiej, jak jej się z niej piersi wylewały. To dopiero była masakra ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Świetna kiecka
![]()
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Sukienka pochodzi z kolekcji wiosna 2010 MARCHESA. ![]() Co do dodatków, to właśnie myślałam tylko o kolczykach i prostym upięciu nad karkiem ew z jakimś delikatnym ozdobnikiem. Co do butów platwormy peep toe właśnie białe lub cieliste. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Sukienka pochodzi z kolekcji wiosna 2010 MARCHESA i ma być przeznaczona na ślub kościelny ![]() Co do dodatków, to właśnie myślałam tylko o kolczykach i prostym upięciu nad karkiem ew z jakimś delikatnym ozdobnikiem. Co do butów platwormy peep toe właśnie białe lub cieliste. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Sukienka jest piękna i osoba o drobnej budowie będzie w niej wyglądać nieziemsko. Gratuluję wyboru - to naprawdę piękna suknia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
sukienka niezwykła
![]() ![]() co do dodatków zgadzam s z tranqil babe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
jejku..niekt sukienki są obłędne!
![]() ja dziś wypatrzyłam inną, próbuję wstawić zdjęcie - robię to tutaj po raz pierwszy, więc zobaczymy czy mi s uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A jak myślicie, jakie kwiaty do ręki? Myślę o małym, białym, okrągłym bukieciku.
Macie może jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mi się nie podoba ta sukienka.
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Sukienka jest bardzo ładna.
Nie wyczytałam czy jest ona do ślubu kościelnego czy cywilnego. Wiesz, musisz też przemyśleć dokładnie sprawę. Pisząc tak mam na myśli fakt że suknię długą białą raczej założysz raz w życiu - na swój ślub. Ja również myślałam o czymś innym ale powyższy fakt spowodował że wybrałam długą białą. Podobała mi się bardzo ecru i by nie mieć żalu do samej siebie na poprawinach miałam w takim właśnie kolorze. Powodzenia!
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Takie krótkie są super na poprawiny.
![]() Ja miałam granatową lejącą się coś jak ta zielona wyżej, tyle że była krótka. Jednak na początku chciałam białą ale doszły aspekty praktyczne, tą granatową jeszcze założę na jakieś wesele, a białej już bym nie założyła.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
sukienka jest śliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
sliczna sukieneczka !!!
Wcale nieprawda ,ze sie do kosciolka nie nadaje ....z odslonietymi ramionami tez nie jest tragicznie .Jesli ci by jednak to przeszkadzalo ,lub ktos z rodziny napieral ,mozna cos zarzucic na ramiona ....chociaz bez zadnych okryc wyglada pewnie ladniej:-/ Ja mialam ubrac bolerko ,lecz przez malutkie zamieszanie z obraczkami o nim zapomnialam...i nikt sie nie zorientowal ze mam nagie ramiona.Ksiadz tez nie psioczyl;-)Tak wiec ,jesli uwazasz ,ze to jest twoja wymarzona suknia ,to po coz rezygnowac z marzen? A jesli chodzi o dodatki,hmmmm,ja bym widziala jakies biale (Np.z masy perlowej lub perelki)kolczyki przy uchu ,na zakretki,a do tego ewentualnie bransoletke ze sztucznych perel(Zebys przypadkiem nie narazila sie teraz tym,ze prawdziwe perly pecha ci przyniosa;-))! Fryzura?Zalezy od ksztaltu buzi i w sumie koloru wlosow .Jesli blond-to w mojej wizji sa to wlosy rozpuszczone delikatnie pofalowane.Jesli ciemne -albo jak w przypadku blond,albo jakies bardzio proste upiecie z grzywka na bok.NO! BUTY?-mysle ,ze biale czulenka beda o.k ,tylko nie na czubek,raczej z zaokraglonym noskiem.Szczerzr mowiac ,ja tu widze biale szpilki z malutka koturna .....ale to juz jesli jestes naaaprrraaawwwdddeee odwazna ![]() BUKIET?-moim zdaniem fajnie wygladalby bukiecik do reki typu "KULKA NA TASIEMCE",mysle ze biala.Z drobniutkich kwiatkow....no ,albo maly tradycyjny bukiecik np.z bialych roz. powodzenia w dokonywaniu wyboru |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wg mnie Twoja sukienka jest bardzo ładna, ale nie jako ślubna. Gdyby nie była biała, to znalazłabyś wiele okazji, żeby ją włożyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może coś takiego
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem fdo tej sukienki
:- kolczyki wkrętk, najlepiej perełki i i tyle, mze byc ewentualnei naszyjniczek z perełek ale przy amej szyi. -fryzura ja najprostsza, spięta i głądka, może byc kwiat we włosach ewentualnei nieduża woalka, ale ostrożnie - bolerko całe przeźroczyste z dłuższymi rękawkami. - bukiet kulka na wstążce jak poradziła któas dziwczyna to dobry pomysł. Moim zdaniem koneicznie z róż, zeby nawiązywał do sukni. i mi do tej sukni podobał by sie bukiet jak tęcza a nie biały - z rózami w jednym gatunkua le w róznych kolorach np. takich jak miała żona Damięckiego na słibie, modry, liliowy, różowy żółty. Ale te kolory można by już dobrać w zależności od upodobań, koloru włosów i oczu, wystroju sali itp. buty - moim zdaniem lepiej szpilki,a le peep toe tez będą ok, koturny i platformy bym sobie odpuściła, bo mogą być za ciężkie. I moim zdaniem mogą być i w kolorze sukni i kolorowe np. w jednym z kolorów w bukiecie tylko w mocniejszym odcieniu (wtedy np. wstążka w bukiecie mogłaby być też w tym samym kolorze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ja też uważam że sukienka jest prześliczna.
A co do dodatków to moim skromnym zdaniem warto włożyć większe kolczyki i ( to zależy od długości włosów ) coś w ładnego w nie wpiąć. Nie jestem zwolenniczką normalnych butów ślubnych ![]() ![]() I jestem też zwolenniczką butów które potem mogę jeszcze raz założyć więc białe w moim przypadku odpadają. Dopasowałabym ecru bądź z dodatkiem srebra ( to zależy od dodatków ogólnych ) bądź złota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie każdy marzy o długich sukniach z trenem i nie wiadomo czym jeszcze ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Piękna sukienka!
Tak jak mówią dziewczyny - delikatne dodatki i gładko zaczesane włosy ![]() Ja też zdecydowałam się na krótszą - mimo, że mierzyłam długie i z trenami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Zmieniłam jednak koncepcję ![]() GK1_MG_5234.jpg GK2_MG_5289.jpg Udało mi się znalezc już pasujące buciki ![]() 25284_2.jpg Zastanawiam się jakie wybrac kwiaty (myslę o okrągłym, małym bukiecie z eustomy) i biżuterię (kolczyki, bransoletka), szal/komin na wierzch? Macie jakieś pomysły? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
wiecie, że ja już też szukam krótkiej sukienki?
![]() ![]() prawdę mówiąc bardziej mi się podobała ta pierwsza, ale może dlatego, że były tam te ozdoby, a ja szukam takiej na której "coś się dzieje" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Postanowiłam postawić na skromną elegancję i doskonale się w takiej konwencji czuję ![]() Teraz trzeba znaleźć tylko dodatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.