|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dobór makijażu do okrągłej twarzy
Mam okrągłą twarz (podobną trochę do twarzy Ani Guzik) i średniej wielkości oczy. Chciałabym dowiedzieć się, co mogłabym zrobić, aby nieco powiększyć oczy i optycznie wyszczuplić twarz. Kolejnym defektem jest to, że nawet kiedy się wyśpię, to moja twarz jest taka jakby zmęczona, ma ziemisty kolor. Niektóre kobiety mają taką ładną, brzoskwinią cerę, a ja... Używam jasnego odcienia fluidu (51- light vanilla od bourjois), ale niewiele pomaga.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dobór makijażu do okrągłej twarzy
Aby buzia była promienna i nie przypominała zmęczonej należy odpowiednio o nią zadbać przed zrobieniem makijażu. Ja codziennie rano używam delikatnego żelu do mycia buzi (masuję buzię okrągłymi ruchami), następnie stosuję delikatny krem pielęgnująco - ochronny, najlepiej taki dla dzieci i można zacząć robić makijaż...Ważny również jest dobór podkładu, nie wystarczy że będzie o ton jaśniejszy, powinien być rozświetlający, wtedy makijaż będzie jasny, promienny, świeży i ukryje zmęczenie.
Następnie aby wyszczuplić buźkę używamy takich kosmetyków jak Bronzer ) Ja mam bronzer z firmy Rimmel i jest ok, a o nakładaniu najwięcej dowiesz się oglądając filmiki na youtube.pl Bronzer wyszczupli twarz, podkreśli kości policzkowe i ładnie wszystko wykonturuje. Dobrze jest również używać różu do policzków, w przypadku dużej, okrągłej buzi najbardziej odpowiednie są kolory brzoskwiniowe itp...Kolejnie, aby troszkę powiększyć oczka używamy białej kredki do oczu, jasnych matowych cieni, i podkręcających rzęsy mascar...Oko będzię się wydawało troszkę większe i bardziej "otwerte". Aby nie pogorszyć stanu Twojej buzi nie rób sobie ciężkiego makijażu. To by było tyle co wiem na te tematy...Jeśli masz jeszcze jakieś pytania śmiało pisz )
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Dlaczego "najlepiej dla dzieci"kremu uzywac? Krem dobiera sie do potrzeb, a nie do jakichs wymyslonych zasad. 3. PIerwsze slysze o teorii, ze podklad powinien byc o ton jasniejszy. 4. Od kiedy podklad "powinien byc rozswietlajacy". Podklad dobiera sie do potrzeb skory. Co, jesli autorka ma sucha lub tlusta skore? 5. Od kiedy do "duzej, okraglej" buzi uzywamy brzoskwiniowych rozy? Co ma kolor do wielkosci czy ksztaltu twarzy? 6. Dlaczego piszesz o jasnych "matowych" cieniach do "otwarcia oka"?
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-01-13 o 18:52 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
a co byś mi w takim razie doradziła?
mam suchą skórę, wygląda na zmęczoną (przynajmniej wszyscy mówią mi, że wyglądam, jak trup i powinnam się wyspać) |
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy uzywasz kwasow? W jakiej tonacji uzywasz podkladu? W jakiej tonacji jest Twoja cera? Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-01-13 o 19:13 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
robię peelingi, maseczki (Dermika, Soraya)
kwasów nie używam tonacja: bardzo jasna tonacja podkładu: light vanilla (bourjois- 51) |
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uzywanie kwasow napewno poprawi koloryt skory. Nie pamietam w jakiej tonacji jest ten Burzuj. Nazwa nic mi nie mowi. Odnosnie skory rowniez pytalam o tonacje. "Bardzo jasna" nic mi nie mowi. Nie od dzis wiadomo, ze najlepsze sa zolte podklady. Wiadomo, ze jak ktos ma rozowe tony to zolty mu nie bedzie raczej sluzyc. Przy neutralnych podtonach jednak warto jak najbardziej zainwestowac w podklad z zoltymi podtonami. Na szara skore ma wplyw rowniez dieta. Czesto przestawienie sie na wieksza ilosc owocow, warzyw i picie sporych ilosci wody pomaga. Nie wiem, gdzie pracujesz. Czesto klimatyzacja sprawia, ze cera nie wyglada najlepiej. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;24355084]
Nie od dzis wiadomo, ze najlepsze sa zolte podklady.[/QUOTE] Bourjois #51 jest jasnym, rasowym żółtkiem Hm, a czy z Twoim zdrowiem wszystko w porządku ? To na prawdę dziwne, że przy tak żółtym podkładzie Twoja cera wygląda szaro. ![]() Jeśli nie masz wrażliwej cery, widocznych naczyń krwionośnych, to może mikrodermabrazja ? Może powinnaś zacząć chrupać marchewkę ? |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;24353984]1. W czym ma pomoc mycie twarzy "okraglymi" (mialas chyba na mysli "okreznymi") ruchami? Nie pobudzi to krazenia.
2. Dlaczego "najlepiej dla dzieci"kremu uzywac? Krem dobiera sie do potrzeb, a nie do jakichs wymyslonych zasad. 3. PIerwsze slysze o teorii, ze podklad powinien byc o ton jasniejszy. 4. Od kiedy podklad "powinien byc rozswietlajacy". Podklad dobiera sie do potrzeb skory. Co, jesli autorka ma sucha lub tlusta skore? 5. Od kiedy do "duzej, okraglej" buzi uzywamy brzoskwiniowych rozy? Co ma kolor do wielkosci czy ksztaltu twarzy? 6. Dlaczego piszesz o jasnych "matowych" cieniach do "otwarcia oka"? [/QUOTE]Mycie buzi okrężnymi ruchami POPRAWIA KRĄŻENIE i tym samym poprawia jej wygląd.... Kremy dla dzieci tj. np. zwykły krem bambino jest najwspanialszym kremem na świecie jeśli chodzi o pielęgnację i ochronę, o czym wszyscy zresztą dobrze wiedzą...To nie jest przez nikogo wymyślone...skąd Ci to przyszło do głowy...??? A zresztą...Różni ludzie mają różne pomysły...( i wymysły). Gdy do okrągłej twarzy użyjemy np różowego, ciemno różowego lub czerwonego róż to raczej wtedy nam to buzi nie wyszczupli...Na buziach okrągłych najlepiej wyglądają morelowe kolory... Jasne kolory cieni "powiększają" oko, a ciemne "zmniejszają" o czym też wszyscy raczej dobrze wiemy... A co do podkładu to najlepszym rozwiązaniem dla autorki będzie podkład rozświetlający... ( można go sobie również odpowiednio dobrać i do cery suchej i do cery tłustej w zależności kto jaką ma...) Jeśli cera jest zmęczona i "zmarnowana" Jaki inny podkład to ukryje....??? Ciężki i bardziej osłabiający cerę...??? To bardzo niemądre... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

) Ja mam bronzer z firmy Rimmel i jest ok, a o nakładaniu najwięcej dowiesz się oglądając filmiki na youtube.pl Bronzer wyszczupli twarz, podkreśli kości policzkowe i ładnie wszystko wykonturuje. Dobrze jest również używać różu do policzków, w przypadku dużej, okrągłej buzi najbardziej odpowiednie są kolory brzoskwiniowe itp...