|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
na uczelnię
?
Edytowane przez niem Czas edycji: 2011-01-18 o 22:19 |
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: na uczelnię
już dawno nie widziałam podobnie brzydkich rzeczy, nie gniewaj się
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem totalnie to nie wygląda
może spróbuj (jeśli chcesz koniecznie to nosić) zestawić te spódnicę z czarnym cieniutkim golfikiem/jakąś czarną prostą bluzką z długim/krótkim rękawkiem... do tego czarne kryjące rajstopy... pasek odpada ![]() albo tę bluzkę z czymś innnym na dole - choćby jakieś spodnie... ale razem to wygląda koszmarnie :/ Edytowane przez mon88 Czas edycji: 2011-01-18 o 16:46 |
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
kryjące czarne rajstopy + czarna góra + spódnica - pasek może jakoś by wyglądały?
Biała bluzka koniecznie do granatowych rurek. |
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ciężkie, nie kobiece buty do spódnicy nigdy nie będą wyglądać dobrze
Zmień buty na jakieś ładne czarne kozaki na obcasie , wyrzuć pasek i będzie to lepiej wyglądało
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Po pierwsze nie zapasuj bluzki do tej spódnicy i nie zakładaj paska. Do tej spódnicy lepsza byłaby jakaś dłuższa bluzka ( ale nie golf) wybrałabym jakiś sweterek kolor: pomarańcz, beż, jasny żółty albo jakąś koszule też w tych barwach. Ubieraj do tej spódnicy zwykłe rajtki lub jak wcześniej pisano czarne kryjące.
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie, inne buty i będzie lepiej
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Spódnica jest ładna, ale moim zdaniem kolor rajstop, buty, pasek i bluzka dodają jej babcinego stylu. Zmieniłabym rajstopy na czarne kryjące, bluzę na coś dopasowanego z większym dekoltem no i buty. Przydałoby się coś na obcasie, ale jeśli nie lubisz to mogą być płaskie buty, ale delikatniejsze.
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Bluzka i rajstopy nie pasuję, nie wspominając już o pasku. Rajstopy zmień na cieliste a na górę nie mam pomysłu, ale na pewno nie to co masz na zdjęciu.
Btw. na egzaminy, nawet na ustny raczej nie trzeba szczególnie się stroić. Wystarczyłyby czarne spodnie i koszula jednokolorowa lub biała/czarna z drobnymi motywami. Chyba że obowiązuje jakiś dress code. Słyszałam, że niektórzy wykładowcy przepuszczali osoby tylko ubrane w czerwone koszule. Ale nie mam pojęcia ile jest w tym prawdy :-P |
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
omamo! ładna figura a maskowana tak paskudnymi ciuchami
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Nie podoba mi się strasznie. Moim zdaniem wygląda jak byś to z szafy babci wyciądnęła, może w innym zestawieniu wyglądało by to lepiej ale w tym tragedia.
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
golf - Pretty Girl
pasek -Vero Moda spódnicę - uszyła moja Mama ![]() Buty - Quick Shoes Edytowane przez niem Czas edycji: 2011-01-18 o 22:08 |
|
|
|
#13 |
|
Pani Buka
|
buty może nie są takie złe - tylko nie za dobrze je tutaj widać. a po tym co widać, nie widzę w nich ani nic specjalnie zachwycającego, ani też odpychającego
![]() do spódnicy załóż jakąś kolorową bluzkę/sweterek, raczej z dekoltem, bez paska! a golf zostaw do noszenia do dżinsów. i będzie lepiej wg mnie
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Szaro , buro , troche starodawnie , za mgłą :/ Mi sie troche nie podoba.
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
O nieeeeeeeeeeeeeeeeee
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
A mi bardzo się podoba - nietuzinkowo, bardzo oryginalnie
Jeśli dobrze czujesz się w takim stroju, to noś się tak nadal, nie przejmuj się negatywnymi opiniami, bo nie zawsze modne i wydekoltowane znaczy ładne Bardzo podoba mi się spódnica i buty, zresztą bluzeczka też niezgorsza |
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się niestety nie podoba ani całość, ani wszystko z osobna
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za uzasadnione oceny
Edytowane przez niem Czas edycji: 2011-01-18 o 22:20 |
|
|
|
#19 |
|
Inkwizytor
|
"to stroj an uczelnie, tak chodze, koelzanki mowia, ze ok, nie lubie, jak ktos sie ubiera na cuzelnie w legginsy i paraduje z golym tylkiem, tymbarzdiej an Politechnice, gdzie chodzi o to co w glowie.."
Kobieto uspokój się trochę. To, ze ktos chodzi w legginsach nie znaczy, że jest głupi. Studiowanie na Politechnice nie daje patentu "na to co w głowie", ludzie z uczelni technicznej nie są wcale mądrzejsi niz Ci z Uniwesytetu, Akademi Ekononicznej czy nawet ci bez wyksztalcenia wyższego. Z takim podejściem do ubioru to ja się nie dziwie że panuje opinia że dziewczyny z Politechniki sa brzydkie. Żeby nie była, ja sie nie zgadzam z ta opinia i na mojej uczelni, na marginesie tez Politechnika, kobiety raczej o siebie dbają a wyznacznikiem dobrego smaku legginsy wcale nie sa, ot jeden z elementów ubioru nie wiem czemu sie go uczepilaś (i nie chodzi tu o chodzenie z gola dupą) Co do wieszaka. Bluzka jest brzydka spłaszcza Cię. Spódnica i buty takie sobie. Aha nie siedze teraz w dresie tylko w szlafroku
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja np. nie mam takich dylemtów czy coś pasuje czy nie to i nie pytam - proste, więc to nie kwestia odwagi
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądasz w tym połączeniu kiepsko, i trochę jakbyś miała lat 40 i słaby gust, a nie 20 i fajną figurę. A legginsy i goły tyłek? Ja je zwykle widzę z dłuższymi tunikami, swetrami za pupę, bluzkami za pupę i wygląda to ładnie. Jakiś kompleks czy co? Jak rozumiem studiowanie na politechnice wymaga także braku gustu i ubraniowego (bo o innym boję się pomyślec) zaniedbania? Strach na politechnikę w takim razie iśc, a częsc moich znajomych powinni chyba wyrzucic ![]() Poza tym na żywo raczej nikt Ci nie powie: weź się kobieto przebierz, zmasakrowałaś sobie figurę i wyglądasz w tym beznadziejnie. Szczególnie koleżanki z uczelni. btw. Apropo wieszaków, swoje posiadałam, ale awaria wizażu je wcięła na razie nie mam na wieszakową zabawę weny.
|
|
#22 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
a krytyke jestem w stanie przyjac, tylko zauwazylam, ze wiele osob ktore oceniaja nic swojego nie umieszcza.. moze rzeczywiscie ten golf jest za duzy troche na mnie, ale lubie te kozaki - i spodnice tak na a la stroj ludowy
Edytowane przez niem Czas edycji: 2011-01-18 o 22:20 |
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro chodzi tylko o to, co w głowie, to po co wystawiasz wieszak? Mamy oceniać to co masz w głowie? ![]() Tu chodzi o ocenę ubrań... Pewnie, nie dodały bo są brzydkie, źle ubrane i zakompleksione, na pewno dogryzają Ci bo są zazdrosne o te Twoje buty co tak się chwalisz że są za 440zł... ![]() Akurat buty to mi się najbardziej podobają. Zmień bluzkę na gładką, jednolitą i będzie ok...
|
|
#25 |
|
Pani Buka
|
o rany, ja też nie lubię legginsów do krótkich bluzek. też nie rozumiem dziewczyn które godzinami się stroją by iść na uczelnię. ale zauważ, że dostałaś tej trochę konstruktywnej krytyki i propozycji drobnej poprawy stroju, a nie całkowitej jego zmiany
|
#26 |
|
Inkwizytor
|
Poza tym nikt Ci nie zaproponował ubrania legginsów, a już tym bardziej nikt nie mowił o legginsach do bluzki która nie jest tuniką... (uwierz, że takie wieszaki z pupa na wierzchu sa tu duzo ostrzej krytykowane niż Twój).
Co do dziewczyn które bardzo o siebie dbaja i wyglądają jakby wstawały o 5, nie wydaje Ci się że te teksty o nich to zwykla zazdrość z Twojej strony?
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#27 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że ktoś o siebie dba, maluje się ma dużo ciuchów nie świadczy o pustostanie, głupocie i bóg wie czym. A krótka bluzka do legów nie przystoi nigdzie i świadczy o złym guście, tyle. Cytat:
Mówiły Ci konstruktywnie: spróbuj golf do granatowych/czarnych rurek. Mi osobiście spódnica nie podoba się wcale, buty i bluzka do uratowania, ale z czym innym i tyle.
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
A tłumaczą wam na politechnice związek między ubiorem a ilorazem inteligencji? Możesz przedstawić na to jakąś teorię albo wzór?
Czyli jak ktoś ubiera leginsy to nie może być architektem/budowlańcem/informatykiem a jak się ubiera w za duże, nie pasujące do siebie ubrania to nie może uczyć się w prywatnej szkole zaocznie? Ubiór nie świadczy o inteligencji, nie świadczy nawet o guście bo każdy ma inny. Umiejętność dopasowania ubioru do figury/urody/wieku albo nawet sytuacji już prędzej. |
|
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sory, ale czy my mamy oceniać gdzie się uczysz i z jakim wynikiem? Czy miała to być ocena Twojego stroju? Zazwyczaj się nie udzielam na szafie,ale już takiego buractwa nie mogę znieść[ mianowicie wywyższanie się: kim to ja nie jestem, z jakiej szkoły to ja nie jestem- żebyś się kiedyś nie zdziwiła jak ktoś Cię z SGH albo z PW tak skomentuję ]Dla mnie podobają się Twoje rzeczy,ale wszystkie oddzielnie- bluzeczka jest fajna, jednak zupełnie nie do tej spodnicy, butki fajne, spódnica też jest ciekawa. Jednak całość nie przemawia do mnie, a w szczególności nie przemawia do mnie Twój sposób myślenia. Wyprowadzę Cię przy okazji z błędu- znam dziewczyny z PW czy innych dobrych szkół technicznych,które naprawdę mają dobry gust, przy okazji są bardzo sympatyczne i ładne ![]() Troszkę pokory i luzu... przyda się. [A jeśli nie, to po prostu nie wrzucaj wieszaków i problem z głowy ]
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
A i tak na marginesie: zawsze staram się wyglądac ładnie i ok. Nawet jak wstawałam o 5 (bo o 6 musiałam wyjśc i dojechac na 8.30 na zajęcia). Pakowałam się i rzeczy przygotowywałam wieczorem. W domku się czesałam (10 minut), makijaż (15 i to pełny, że tak powiem jak miałam wenę, bo jak nie to rozświetlający cień tusz i błyszczyk zajmują 5) razem z poranną toaletą 45 minut. 15 zostawało na śniadanie.
No, ale jakbyś mnie zobaczyła to pewnie byś stwierdziła, że jestem pusta i głupia i godzinami się stroję przed lustrem. Bo miec makijaż fryzurę i jakiś ciuch na sobie to przestępstwo przecież.
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

Zmień buty na jakieś ładne czarne kozaki na obcasie , wyrzuć pasek i będzie to lepiej wyglądało