na uczelnię - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Szafa - komentarze

Notka

Szafa - komentarze Tutaj komentujemy wieszaki powieszone w naszej Szafie.

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 16:42   #1
niem
Raczkowanie

na uczelnię

?

Edytowane przez niem
Czas edycji: 2011-01-18 o 22:19
niem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:44   #2
aga24zuzia
Rozeznanie

Dot.: na uczelnię

już dawno nie widziałam podobnie brzydkich rzeczy, nie gniewaj się
pomóż mi.
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:44   #3
mon88
Zadomowienie

moim zdaniem totalnie to nie wygląda
może spróbuj (jeśli chcesz koniecznie to nosić) zestawić te spódnicę z czarnym cieniutkim golfikiem/jakąś czarną prostą bluzką z długim/krótkim rękawkiem... do tego czarne kryjące rajstopy... pasek odpada
albo tę bluzkę z czymś innnym na dole - choćby jakieś spodnie... ale razem to wygląda koszmarnie :/

Edytowane przez mon88
Czas edycji: 2011-01-18 o 16:46
mon88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:46   #4
Lucy1111
Zakorzenienie

kryjące czarne rajstopy + czarna góra + spódnica - pasek może jakoś by wyglądały?
Biała bluzka koniecznie do granatowych rurek.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:48   #5
sensiblee
Zadomowienie

Ciężkie, nie kobiece buty do spódnicy nigdy nie będą wyglądać dobrze Zmień buty na jakieś ładne czarne kozaki na obcasie , wyrzuć pasek i będzie to lepiej wyglądało
Stary 2011-01-18, 16:52   #6
maupiatka
Przyczajenie

Po pierwsze nie zapasuj bluzki do tej spódnicy i nie zakładaj paska. Do tej spódnicy lepsza byłaby jakaś dłuższa bluzka ( ale nie golf) wybrałabym jakiś sweterek kolor: pomarańcz, beż, jasny żółty albo jakąś koszule też w tych barwach. Ubieraj do tej spódnicy zwykłe rajtki lub jak wcześniej pisano czarne kryjące.
maupiatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:53   #7
sheimage
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sensiblee Pokaż wiadomość
Ciężkie, nie kobiece buty do spódnicy nigdy nie będą wyglądać dobrze Zmień buty na jakieś ładne czarne kozaki na obcasie , wyrzuć pasek i będzie to lepiej wyglądało
dokładnie, inne buty i będzie lepiej
Stary 2011-01-18, 17:00   #8
0luuun
Zadomowienie

Spódnica jest ładna, ale moim zdaniem kolor rajstop, buty, pasek i bluzka dodają jej babcinego stylu. Zmieniłabym rajstopy na czarne kryjące, bluzę na coś dopasowanego z większym dekoltem no i buty. Przydałoby się coś na obcasie, ale jeśli nie lubisz to mogą być płaskie buty, ale delikatniejsze.
0luuun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:42   #9
Ylaa
Rozeznanie

GG do Ylaa

Bluzka i rajstopy nie pasuję, nie wspominając już o pasku. Rajstopy zmień na cieliste a na górę nie mam pomysłu, ale na pewno nie to co masz na zdjęciu.

Btw. na egzaminy, nawet na ustny raczej nie trzeba szczególnie się stroić. Wystarczyłyby czarne spodnie i koszula jednokolorowa lub biała/czarna z drobnymi motywami. Chyba że obowiązuje jakiś dress code. Słyszałam, że niektórzy wykładowcy przepuszczali osoby tylko ubrane w czerwone koszule. Ale nie mam pojęcia ile jest w tym prawdy :-P
Ylaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:52   #10
FikcjaJestModna
Wtajemniczenie

omamo! ładna figura a maskowana tak paskudnymi ciuchami
Stary 2011-01-18, 18:08   #11
Abenteuer
Rozeznanie

Nie podoba mi się strasznie. Moim zdaniem wygląda jak byś to z szafy babci wyciądnęła, może w innym zestawieniu wyglądało by to lepiej ale w tym tragedia.
Stary 2011-01-18, 18:30   #12
niem
Raczkowanie

golf - Pretty Girl
pasek -Vero Moda
spódnicę - uszyła moja Mama
Buty - Quick Shoes

Edytowane przez niem
Czas edycji: 2011-01-18 o 22:08
Stary 2011-01-18, 18:50   #13
kasiencja
Pani Buka

buty może nie są takie złe - tylko nie za dobrze je tutaj widać. a po tym co widać, nie widzę w nich ani nic specjalnie zachwycającego, ani też odpychającego

do spódnicy załóż jakąś kolorową bluzkę/sweterek, raczej z dekoltem, bez paska! a golf zostaw do noszenia do dżinsów. i będzie lepiej wg mnie

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:17   #14
sabinkaa1
Rozeznanie

Szaro , buro , troche starodawnie , za mgłą :/ Mi sie troche nie podoba.

Powrót za ocean 08.Sep.2012

If you loan someone money and never see them again it was probably worth it.

sabinkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:20   #15
As20
Rozeznanie

GG do As20

O nieeeeeeeeeeeeeeeeee wyglądasz jak szara myszka
As20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:50   #16
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

A mi bardzo się podoba - nietuzinkowo, bardzo oryginalnie Jeśli dobrze czujesz się w takim stroju, to noś się tak nadal, nie przejmuj się negatywnymi opiniami, bo nie zawsze modne i wydekoltowane znaczy ładne Bardzo podoba mi się spódnica i buty, zresztą bluzeczka też niezgorsza
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:16   #17
NattiTt
Wtajemniczenie

Mnie się niestety nie podoba ani całość, ani wszystko z osobna

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:40   #18
niem
Raczkowanie

dziękuję za uzasadnione oceny

Edytowane przez niem
Czas edycji: 2011-01-18 o 22:20
Stary 2011-01-18, 21:27   #19
verda
Inkwizytor

"to stroj an uczelnie, tak chodze, koelzanki mowia, ze ok, nie lubie, jak ktos sie ubiera na cuzelnie w legginsy i paraduje z golym tylkiem, tymbarzdiej an Politechnice, gdzie chodzi o to co w glowie.."

Kobieto uspokój się trochę. To, ze ktos chodzi w legginsach nie znaczy, że jest głupi. Studiowanie na Politechnice nie daje patentu "na to co w głowie", ludzie z uczelni technicznej nie są wcale mądrzejsi niz Ci z Uniwesytetu, Akademi Ekononicznej czy nawet ci bez wyksztalcenia wyższego.

Z takim podejściem do ubioru to ja się nie dziwie że panuje opinia że dziewczyny z Politechniki sa brzydkie. Żeby nie była, ja sie nie zgadzam z ta opinia i na mojej uczelni, na marginesie tez Politechnika, kobiety raczej o siebie dbają a wyznacznikiem dobrego smaku legginsy wcale nie sa, ot jeden z elementów ubioru nie wiem czemu sie go uczepilaś (i nie chodzi tu o chodzenie z gola dupą)

Co do wieszaka. Bluzka jest brzydka spłaszcza Cię. Spódnica i buty takie sobie. Aha nie siedze teraz w dresie tylko w szlafroku

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:30   #20
mon88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niem Pokaż wiadomość
z tego co widze wiekszosc opiniujacych nie dodala nigdy zadnego zdjecia ze swojej szafy.. to chyba brak odwagi, czy tylko siedzicie w dresach przed monitorami/laptopami?

to stroj an uczelnie, tak chodze, koelzanki mowia, ze ok, nie lubie, jak ktos sie ubiera na cuzelnie w legginsy i paraduje z golym tylkiem, tymbarzdiej an Politechnice, gdzie chodzi o to co w glowie..
chciałaś rad i opinii to dostałaś, więc o co teraz chodzi?

ja np. nie mam takich dylemtów czy coś pasuje czy nie to i nie pytam - proste, więc to nie kwestia odwagi
mon88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:32   #21
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co widze wiekszosc opiniujacych nie dodala nigdy zadnego zdjecia ze swojej szafy.. to chyba brak odwagi, czy tylko siedzicie w dresach przed monitorami/laptopami?

to stroj an uczelnie, tak chodze, koelzanki mowia, ze ok, nie lubie, jak ktos sie ubiera na cuzelnie w legginsy i paraduje z golym tylkiem, tymbarzdiej an Politechnice, gdzie chodzi o to co w glowie..
Jeśli nie jesteś w stanie przyjąc krytyki ( a jak widac nie jesteś) to nie umieszczaj tutaj wieszaków.

Wyglądasz w tym połączeniu kiepsko, i trochę jakbyś miała lat 40 i słaby gust, a nie 20 i fajną figurę.

A legginsy i goły tyłek? Ja je zwykle widzę z dłuższymi tunikami, swetrami za pupę, bluzkami za pupę i wygląda to ładnie. Jakiś kompleks czy co?

Jak rozumiem studiowanie na politechnice wymaga także braku gustu i ubraniowego (bo o innym boję się pomyślec) zaniedbania? Strach na politechnikę w takim razie iśc, a częsc moich znajomych powinni chyba wyrzucic

Poza tym na żywo raczej nikt Ci nie powie: weź się kobieto przebierz, zmasakrowałaś sobie figurę i wyglądasz w tym beznadziejnie. Szczególnie koleżanki z uczelni.

btw. Apropo wieszaków, swoje posiadałam, ale awaria wizażu je wcięła na razie nie mam na wieszakową zabawę weny.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:44   #22
zupa_grochowa
Rozeznanie

Cytat:

A na innych uczelniach chodzi o coś innego?
zupa_grochowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:52   #23
niem
Raczkowanie

a krytyke jestem w stanie przyjac, tylko zauwazylam, ze wiele osob ktore oceniaja nic swojego nie umieszcza.. moze rzeczywiscie ten golf jest za duzy troche na mnie, ale lubie te kozaki - i spodnice tak na a la stroj ludowy

Edytowane przez niem
Czas edycji: 2011-01-18 o 22:20
Stary 2011-01-18, 21:52   #24
catttt
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro chodzi tylko o to, co w głowie, to po co wystawiasz wieszak? Mamy oceniać to co masz w głowie?
Tu chodzi o ocenę ubrań...

Pewnie, nie dodały bo są brzydkie, źle ubrane i zakompleksione, na pewno dogryzają Ci bo są zazdrosne o te Twoje buty co tak się chwalisz że są za 440zł...
Akurat buty to mi się najbardziej podobają. Zmień bluzkę na gładką, jednolitą i będzie ok...
catttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:54   #25
kasiencja
Pani Buka

o rany, ja też nie lubię legginsów do krótkich bluzek. też nie rozumiem dziewczyn które godzinami się stroją by iść na uczelnię. ale zauważ, że dostałaś tej trochę konstruktywnej krytyki i propozycji drobnej poprawy stroju, a nie całkowitej jego zmiany

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:01   #26
verda
Inkwizytor

Poza tym nikt Ci nie zaproponował ubrania legginsów, a już tym bardziej nikt nie mowił o legginsach do bluzki która nie jest tuniką... (uwierz, że takie wieszaki z pupa na wierzchu sa tu duzo ostrzej krytykowane niż Twój).

Co do dziewczyn które bardzo o siebie dbaja i wyglądają jakby wstawały o 5, nie wydaje Ci się że te teksty o nich to zwykla zazdrość z Twojej strony?

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:05   #27
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
bywam czasem na prywatnej uczelni , odwiedzam chlopaka, studia zaoczne.. dziewczyny tam paraduja, jakby wstawaly specjalnie o 5 rano i lecialy do fryzjera, co tydzien na zakupy i to wlasnie nie ja to zauwazylam, tylko czesc meska.., a legginsy niestety do zwyklych krotkich bluzek a nie tunik, to troche nie przystoi moim zdaniem na uczelnie
Wiesz facet Ci raczej nie powie: kurcze, ale mam atrakcyjne koleżanki na roku.

To, że ktoś o siebie dba, maluje się ma dużo ciuchów nie świadczy o pustostanie, głupocie i bóg wie czym.

A krótka bluzka do legów nie przystoi nigdzie i świadczy o złym guście, tyle.

Cytat:
a krytyke jestem w stanie przyjac, tylko zauwazylam, ze wiele osob ktore oceniaja nic swojego nie umieszcza.. moze rzeczywiscie ten golf jest za duzy troche na mnie, ale lubie te kozaki - i spodnice tak na a la stroj ludowy :P
Nie jesteś jej w stanie przyjąc. Gdybyś była to ani ten, ani poprzedni komentarz by się nie pojawił.

Mówiły Ci konstruktywnie: spróbuj golf do granatowych/czarnych rurek. Mi osobiście spódnica nie podoba się wcale, buty i bluzka do uratowania, ale z czym innym i tyle.
Stary 2011-01-18, 22:06   #28
zupa_grochowa
Rozeznanie

A tłumaczą wam na politechnice związek między ubiorem a ilorazem inteligencji? Możesz przedstawić na to jakąś teorię albo wzór?
Czyli jak ktoś ubiera leginsy to nie może być architektem/budowlańcem/informatykiem a jak się ubiera w za duże, nie pasujące do siebie ubrania to nie może uczyć się w prywatnej szkole zaocznie?
Ubiór nie świadczy o inteligencji, nie świadczy nawet o guście bo każdy ma inny. Umiejętność dopasowania ubioru do figury/urody/wieku albo nawet sytuacji już prędzej.
zupa_grochowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:07   #29
nevercomeback
Wtajemniczenie

Cytat:
bywam czasem na prywatnej uczelni , odwiedzam chlopaka, studia zaoczne.. dziewczyny tam paraduja, jakby wstawaly specjalnie o 5 rano i lecialy do fryzjera, co tydzien na zakupy i to wlasnie nie ja to zauwazylam, tylko czesc meska.., a legginsy niestety do zwyklych krotkich bluzek a nie tunik, to troche nie przystoi moim zdaniem na uczelnie

a krytyke jestem w stanie przyjac, tylko zauwazylam, ze wiele osob ktore oceniaja nic swojego nie umieszcza.. moze rzeczywiscie ten golf jest za duzy troche na mnie, ale lubie te kozaki - i spodnice tak na a la stroj ludowy :P

Sory, ale czy my mamy oceniać gdzie się uczysz i z jakim wynikiem? Czy miała to być ocena Twojego stroju?
Zazwyczaj się nie udzielam na szafie,ale już takiego buractwa nie mogę znieść[ mianowicie wywyższanie się: kim to ja nie jestem, z jakiej szkoły to ja nie jestem- żebyś się kiedyś nie zdziwiła jak ktoś Cię z SGH albo z PW tak skomentuję]

Dla mnie podobają się Twoje rzeczy,ale wszystkie oddzielnie- bluzeczka jest fajna, jednak zupełnie nie do tej spodnicy, butki fajne, spódnica też jest ciekawa. Jednak całość nie przemawia do mnie, a w szczególności nie przemawia do mnie Twój sposób myślenia.
Wyprowadzę Cię przy okazji z błędu- znam dziewczyny z PW czy innych dobrych szkół technicznych,które naprawdę mają dobry gust, przy okazji są bardzo sympatyczne i ładne
Troszkę pokory i luzu... przyda się.
[A jeśli nie, to po prostu nie wrzucaj wieszaków i problem z głowy ]
Stary 2011-01-18, 22:08   #30
andzia1989r
Zakorzenienie

A i tak na marginesie: zawsze staram się wyglądac ładnie i ok. Nawet jak wstawałam o 5 (bo o 6 musiałam wyjśc i dojechac na 8.30 na zajęcia). Pakowałam się i rzeczy przygotowywałam wieczorem. W domku się czesałam (10 minut), makijaż (15 i to pełny, że tak powiem jak miałam wenę, bo jak nie to rozświetlający cień tusz i błyszczyk zajmują 5) razem z poranną toaletą 45 minut. 15 zostawało na śniadanie.

No, ale jakbyś mnie zobaczyła to pewnie byś stwierdziła, że jestem pusta i głupia i godzinami się stroję przed lustrem. Bo miec makijaż fryzurę i jakiś ciuch na sobie to przestępstwo przecież.

Nowe wątki na forum Szafa - komentarze

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości