|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Implanty zębów-jakie polecacie?
Witam wszystkich
Mam pytanie do doświadczonych w tej kwestii ludzików![]() Mam zamiar niebawem zainwestowac w implanty zębów. na zabieg zdecyduję się prawdopodobnie w Klinice Implantologii i Ortodoncji w Szczecinie. Polecano mi implanty tytanowe, ale zastanawiam sie tez nad cyrkonowymi, znacznie droższe, ale moze lepsze? Chce przeprowadzic zabieg usunięcia swoich zębów i wykonania implantów calej szczeki . Maja to byc implanty firmy Nobel Biocare. Poradzcie , czy to dobre jakosciowe implanty i czy lepiej jednoczesciowe czy dwufazowe?poradzcie
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Implanty zębów-jakie polecacie?
A jakieś konkretne miejsca możecie polecić? Bo słyszałam że w Poznaniu na Grunwaldzie jest klinika całkiem ok, ale nie wiem gdzie konkretnie, a nie ukrywam że chciałabym skorzystać z zabiegu.
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- yyyy, raczej z "zakupu";p |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dobry gabinet sujka.com.pl, prawdziwi specjaliści w swojej branży, siostra po wypadku robiła kilka implantów i bardzo dobrze są wkomponowane.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Kto zna dobrego implantologa zębów z Płocka lub okolic?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Przyznam, że nie znam się na rodzajach implantów, myślę, że najlepiej porozmawiać z lekarzem, nt. stosowanych metod i on najlepiej pomoże w wyborze. Implant to spora ingerencja w organizm, u 5% pacjentów może się nie przyjąć. Są różne możliwe komplikacje - niestety. Ja jestem dobrym przykładem
wstawienia implantu (górna trójka), chociaż bądź co bądź bezboleśnie się to nie odbyło Teraz jestem bardzo zadowolona, że mimo strachu przed możliwymi komplikacjami i działaniami niepożądanymi o jakich powiedzieli mi w klinice xxxxx, gdzie robiłam zabieg, jednak się zdecydowałam. Dobry lekarz powinien wyjaśnić jakie są różnice w rodzajach implantów, jakie mogą powodować szkody i na tej podstawie powinnać podjąć decyzję.
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2013-11-07 o 15:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

Mam pytanie do doświadczonych w tej kwestii ludzików

Teraz jestem bardzo zadowolona, że mimo strachu przed możliwymi komplikacjami i działaniami niepożądanymi o jakich powiedzieli mi w klinice xxxxx, gdzie robiłam zabieg, jednak się zdecydowałam. Dobry lekarz powinien wyjaśnić jakie są różnice w rodzajach implantów, jakie mogą powodować szkody i na tej podstawie powinnać podjąć decyzję.