|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sala Kolumnowa Sosnowiec (klub kashmir) ku przestrodze!
Witam Was wszystkie
![]() zakładam ten wątek ku przestrodze, bo to co mi się przytrafiło nie było ani miłe ani zabawne! Zarezerwowaliśmy w kwietniu zeszłego roku Salę Kolumnową w Sosnowcu na wesele które ma sie odbyć w sierpniu tego roku. Zapłacona zaliczka, podpisana umowa. Jakież było moje zdziwienie gdy w zeszły piątek, przez przypadek grzebiąc w sieci natrafiłam na zdjęcia 'mojej' sali weselnej w całkiem nowej aranzacji. Sala była przerobiona na nocny klub (kashmir). Coś co kiedyś było piekną, elegancką salą w której się zakochałam zmieniło sie w, żeby nie powiedzieć brzydko, burdel. Gdy to zobaczyłam to krew mnie momentalnie zalała, w sobotę z samego rana pojechałam do Sosnowca, bo musiałam zobaczyć tą sale na własne oczy. To było straszne, popłakałam sie jak to zobaczyłam. Oczywiście nikogo z kierownictwa nie było ale od kelnera dowiedziałam się że Sali kolumnowej nie ma juz uwaga od października ![]() Przez 4 miesiące nikt nie raczył sie ze mną skontaktować w tej sprawie, nie zadzonił żeby powiedzieć że sali nie ma, spróbować jakoś to wszystko ułożyć, naprawić, powiedzieć zwykłe PRZEPRASZAM. Pani z którą podpisywałam umowe miała zadzwonić w sobotę wieczore. Oczywiście było zero kontaktu, dziś tam byliśmy znowu i dowiedziałam sie że właściciele od października szukaja dla mnie sali zastępczej i dlatego nie chcieli dzwonic z pustymi rękami, żeby nas nie denerwować!! To jest jakaś kpina, wesele za pół roku! Założyłam ten wątek bo przekonały mnie do tego kochane wizażanki ![]() Bo może jest jeszcze ktoś kto tak jak my ma zarezerwowana tą właśnie sale na wesele w 2011 roku i nie wie że tej sali ne ma. Może ktoś czeka na swój wymarzony dzień i państwo z Sali Kolumnowej mu go zniszczą. Oby było ich jak naj mniej a jeśli są, to oby dowiedzieli sie o tym jak najszybciej.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sala Kolumnowa Sosnowiec (klub kashmir) ku przestrodze!
BARDZO wam współczuję, co za chamstwo!!! Skoro w Październiku była zmiana to musieli wiedzieć przynajmniej już w czerwcu, że będzie taki remont! Wtedy jeszcze bez problemu znaleźlibyście sobie inną salę na wesele, a teraz?! Babka chyba tak mówiła tylko dlatego, byście nie uciekali i robili wesele w tym klubie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ale szok!
![]() ![]() Trzymam kciuki, żebyście znaleźli coś równie atrakcyjnego. P.S. A nie da się wobec tej pani wyciągnąć jakichś konsekwencji? Może mieliście w umowie jakieś zapisy odnośnie tego, co się stanie w przypadku jej zerwania?
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo mi przykro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że wiedziano o zamknięciu sali już koło maja-czerwca. Tam jest absolutnie wszystko zmienione i przebudowane, remont trwał pewnie ze 3 miesiące. Nie licząc czasu na powstanie projektu i załatwoienie wszelkich pozwoleń. Cytat:
Jakoś musimy dać teraz radę, jutro prawdopodobnie jedziemy ogladać sale w Katowicach. Za dużego wyboru nie mamy.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Boże.... witki opadają... Jak mogli Was nie poinformować?
![]() ![]() świństwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomysł z radcą prawnym jest rewelacyjny. Mam nadzieję, że podusunie Wam sensowne rozwiązanie sprawy... Trzymam kciuki za nową salę ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jak macie zdjęcia sali przed remontem to weźcie je ze sobą do radcy.
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście mamy.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
rock kurde ale świństwo!!!
żądaj odszkodowania! kurde dobrze, ze trafiłaś na zdjęcia w necie sali po remoncie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
a myslalas nad sala hotelu Angelo w Katowicach?
albo hm.. na Nikiszowcu bylo ladne miejsce... i napewno idz do radcy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
o fak.. no to już bezczelność
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Rock- wspolczuje kochana
![]() Moze Cie to pocieszy, ze jedna moja kolezanka, miala podobna sytuacje-tzn zostala postawiona w podobnej sytuacji i koniec koncow znalazla sale, ktora okazala sie ladniejsza, tansza i wogole wyszlo jej to na dobre. No ale co stresu musiala przezyc to juz inna sprawa. Mam nadzieje, ze Tobie rowniez sie uda ![]() Swoja droga, kurcze, nie rozumiem takich ludzi. Kompletny brak profesjonalizmu ![]() Nie zadzwonili, bo nie chceli was denerwowac??!!!???? No swietnie. A mieli zamiar wogole zadzwonic??? Nie chce nawet myslec, co by sie stalo jakbys nie trafila na te zdjecia w necie i dowiedziala sie np 3 mce przed slubem.Tragedia.
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Was! Tak sobie też myślę, że Wasza historia powinna być również przestrogą co do tego jak spisywać umowy.
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no jest i to wielka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mam podobny problem. Mój slub zaplanowany na 23 lipca tego roku, a wczoraj okazało się, że w sali, którą zarezerwowaliśmy nie mozna zrobić wesela. Słyszałyście może o jakiejś wolnej sali na ten termin w okolicy warszawy (ślub 60 km na północ od stolicy).
Zastanawiam się czy wcale nie zrezygnować z wesela w tej sytuacji...
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Warszawie jest pewnie całe mnóstwo sal.
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.