|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() profesjonalne odzywki do wlosow zniszczonych
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: profesjonalne odzywki do wlosow zniszczonych
Schwarzkopf Time Restore Q10 - Używałam tej serii. Droga, ale miałam watę na głowie, kompletnie spalone włosy i doprowadziła mi je do stanu, który można byłoby uważać za niemożliwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
o kurcze, jest przecież tyle wątków
![]() Wiesz, może zajrzyj do KWC? Tam sobie otwórz zakładkę "do włosów suchych, zniszczonych i koloryzowanych" i czytaj ![]() ![]() Ze swojej strony obecnie chyba nie pomogę, ponieważ jestem w trakcie resocjalizacji poglądów na pielęgnacje. Kiedyś stosowałam Pantene, Niveę itp. , które mają masę silikonów i myślałam,że mi pomagają. Dziś kombinuje i poszukuję kosmetyków, które nie mają silikonów i naprawdę działają. Mogę polecić Ci maskę Pollena-Malwa "Gloria" https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ch.html&next=1 Nie jest to może produkt fryzjerski,ale (przynajmniej mi) pomaga. Jesli chodzi o kosmetyki stricte fryzjerskie no to chyba jednak Kerastase. Seria zielona "Resistance" i pomarańczowo-kremowa "Nutritive". Tylko taka przyjemność kosztuje i to sporo ![]() Dobre sa też kosmetyki L'oreala -Absolut Repair lub Intense Repair. Ostatnio wyczytałam również o serii K-PAK firmy Joico - ma świetnie opinie, jednak też kosztuje. No, niewiem,czy coś Ci pomogłam, mam nadzieję,że trochę tak. Przede wszystkim polecam jednak KWC. Potem, jak znajdziesz sobie swój typ, poszukaj go na forum - może akurat znajdziesz dyskusje dotyczącą wybranego kosmetyku. Poszukaj go również w zanalizowanych składach kosmetyków. Tam też można się dowiedzieć, co tak naprawdę siedzi w środku wybranego preparatu. Aha i poczytaj też o olejach - kokosowy, z pestek winogron, a także o domowych sposobach regeneracji włosów. Wszystko znajdziesz na forum ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-26 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Na moje włoski zniszczone używam maski mlecznej i jest naprawde świetna. Miałam te dwie:
-Crema Al Latte Mila -Dolce Latte Pettenon Cosmetici Ja szzcerze mówiąc różnicy nie widzę między nimi ![]() ![]() Przynajmniej na moje działa ![]() ![]() ![]() Do tego zawsze w końcówki wcieram jedwab. Szampony zawsze wybieram przeznaczone do włosów zniszczonych, farbowanych, suchych np. Sayoss, Herbal Essences, Clear ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja proponuję tak jak moje poprzedniczki powyżej, tu po lewej stronie jest"szybkie menu forum" wejdź tak-
uroda-fryzjerka- pielęgnacja włosów. tam jest całe mnóstwo tematów. na pewno cos znajdziesz dla siebie. mnie tez dziewczyny tam wygnały ![]()
#6 |
Przyczajenie
|
polecam maske sleek line z jedwabiem dostepna w hurtowni fryzjerskiej 1litr cena ok. 26 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.