|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 2 839
|
Sarnina
Witajcie dziewczyny
![]() Mam problem. Dostałam w prezencie wielką pakę łopatki z sarniny. Nie mam pojęcia jak należy przygotować takie mięsko. Czy któraś z was miała do czynienia z sarniną? Zamroziłam i czekam na jakieś sugestie, bo naprawdę nie wiem co z tym fantem począć.. ![]()
__________________
![]() nowy wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23793336 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486721 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-03
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 368
|
Dot.: Sarnina
Ja miałam kilka razy, bo współlokator to myśliwy. Ale od razu uprzedzam że u nas to w wydaniu studenckim było
![]() Ale wujek google mówi że można zrobić też zrazy, pieczenie itd. aha i przygotuj się na to że sarnina pachnie.... intensywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 2 839
|
Dot.: Sarnina
Dziękuję
![]()
__________________
![]() nowy wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23793336 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486721 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Sarnina
musisz namacerować najlepiej na noc lub dwie ,czyli olej ,ulubione ziola ,przyprawy i ocet..ocet jest konieczny żeby nie pachniała "wiatrem" potem upiec lub udusić
__________________
_________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 2 009
|
Dot.: Sarnina
ja ze sarniny robiłam gulasz, i robiłam go tak samo jak każde inne mięso. Przyprawy wedlug upodobania. Można też tą łopatkę zmielić i zrobić kotlety mielone..
Można pieczeń zrobić. Tzn. zamacerować wcześniej, następnie do naczynia żaroodpornego wsadzić i piec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 081
|
Dot.: Sarnina
Zasadnicza różnica między tradycyjnym mięsem a dziczyzną jest taka, że dziczyzna potrzebuje więcej czasu w garnku, aby zmięknąć
![]() ![]() Poczytaj sobie tu: http://www.dziczyzna.com.pl/index.html , jest sporo przepisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 2 839
|
Dot.: Sarnina
Dziękuję za rady
![]()
__________________
![]() nowy wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23793336 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486721 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Sarnina
jak watróbka??? zdecydowanie nie
![]()
__________________
_________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![](/forum/clear.gif)
![](/forum/clear.gif)
![](/forum/clear.gif)
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.