gdzie na wczasy??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-10, 09:39   #1
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

gdzie na wczasy???

Witam Was Kochane Wizażanki
Wybieramy się z mężem na wakacje (nasza zaległa podróż poślubna sprzed roku). W zwiąku z tym mam do Was, jako do kobiet światowych , pytanie - gdzie warto pojechać? Chodzi mi o jakieś gorące miejsce z dużą ilością słońca i wody. Myślimy o Grecji, Tunezji, Portugali i wczoraj doszła jeszcze Chorwacja.
Nie chcemy zwiedzac (zero wycieczek z przewodnikiem itp), chodzi nam o malownicze krajobrazy z wodą w tle.
Wczasy planujemy w sierpniu. Licze na Waszą pomoc, pliiiiiiiiissss
No i zeby sie nie spłukać
Z gory dzieki
Anchela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 09:41   #2
beliczek
Zakorzenienie

Dot.: gdzie na wczasy???

ja i mój "Shrek" jedziemy w podóróż poślubna zaległą (3 lata!!!!!!) do Tunezji. z tego co widze i słyszę jest tam nawet fajnie!
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 10:09   #3
ewunia2
Zadomowienie

Hej byłam z pół roku temu na Djerbie w Tunezja dla mnie rewelacja, możesz leżeć i nigdzie nie jeździć bo to wyspa, naprawdę polecam- jest to jedyne miejsce do którego bym wróciła, naprawdę atmosfera niepowtarzalna.Grecja też jest fajna ale właśnie wg mnie na dobra na zwiedzanie, byłam i na lądzie i na wyspie a jeśli chcesz nie zbyt drogo to nie bardzo bym polecała bo własnie Grecja należy do dość drogich, w Chorwacji też fajnie- byłam na wyspie Brać bardzo tam lubią Polaków, przystępne ceny i także dobre miejsce do wypoczyku.Ludzie chwalą także Bułgarię- niewypowiem się bo nie byłam.Pogodę na pewno będziesz miała w każdym z tych państw bo to sierpieńJak coś to pytaj

Edytowane przez ewunia2
Czas edycji: 2005-05-10 o 10:11
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 10:16   #4
cléo
Rozeznanie

polecam hiszpanię a w szczególności wyspy kanaryjskie, mialam jechać juz za miesiąc na cudowne wakacje ale mi okradli dom i nici z wakacji... ale kanary polecam!!!
super opcja tydzien na gran canarii i tydzien na teneryfie - moze w przyszlym roku
cléo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 12:27   #5
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Smile Dot.: gdzie na wczasy???

Hej
Z całego serca, z czystym sumieniem moge polecić wypróbowaną przeze mnie CHORWACJĘ a dokładnie: wyspę Hvar.
TAM JEST WIĘCEJ NIŻ CUDOWNIE. TO ISTNY RAJ NA ZIEMI

Bylam tam z biurem podróży Adriatic - bardzo je sobie cenię. Wysoki standard usług, duże doświadczenie i naprawdę rozsądne ceny.
Wejdź i sama sie przekonaj:
www.adriatyk.pl
Jeżeli byłabyś zainteresowana mogę Ci przesłać (pożyczyć)tegoroczne katalogi z różnorodnymi fajnymi ofertami. Ja z moim Boyem też prawdopodobnie się wybierzemy

Gorąco pozdrawiam

Edytowane przez Agniesia18
Czas edycji: 2005-05-10 o 12:38
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 12:52   #6
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Thumbs up Dot.: gdzie na wczasy???

Pisałam już o tym kilka dni temu w wątku o podróżach poślubnych-polecam Sardynię. Byłam w zeszłym roku.Raj na ziemi.Wklejam kika zdjęć na zachętę.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 13:12   #7
gaga87
Zakorzenienie

Ja za granica bylam tylko na Wegrzech, w NIemczech, w Chorwacji i we Wloszech z czego bardzo goraco polecam te dwa ostatnie
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-10, 14:46   #8
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
ja i mój "Shrek" jedziemy w podóróż poślubna zaległą (3 lata!!!!!!) do Tunezji. z tego co widze i słyszę jest tam nawet fajnie!
Beliczku, tam musi być fajnie, bo jest gorąco . A ja już mam dość tej ohydnej pogody . Poproszę chociażby o słoneczną i ciepłą wiosnę, a nie takie NieWiadomoCo!

Edytowane przez demonik
Czas edycji: 2005-05-12 o 14:19
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 18:57   #9
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Dzięki kochane za wiadomości, czekam na kolejne. Koko te zdjęcia z Sardynii są bajeczne Coraz bardziej przekonuję się do Chorwacji bo wygląda, ze jest tam super :rol:
Anchela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 19:33   #10
papryczka
Wtajemniczenie

a ja polecam trzy inne miejsca- cypr, turcje i floryde. jakby co, to dysponuje zdjeciami z tych miejsc. wszystkie sa na pewno gorace i zdecydowanie odmienne kulturowo od polski. aha, wlochy tez, bo oprocz sloneczka, duzo ciekawych zabytkow. ale mysle, ze nie miejsce jest najwazniejsze, ale z kim pojedziesz na te wczasy... bo z ukochanym, to ja moge nawet do dziury zabitej deskami...
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 22:19   #11
pose34
Przyczajenie

Hej, a może warto wybrać się do Francji na Lazurowe Wybrzeże ? Ja byłem i jestem strasznie zadowolony. Byłem tam ze swoją kochaną żonką i jej również się podobało. My wybraliśmy się z biurem ww.apartandhotel.pl Cena nie jest duża a podróż świetnie zleciała. Pozdrawiam
pose34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 17:43   #12
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anchela Pokaż wiadomość
Wybieramy się z mężem na wakacje (nasza zaległa podróż poślubna sprzed roku). W zwiąku z tym mam do Was, jako do kobiet światowych , pytanie - gdzie warto pojechać? Chodzi mi o jakieś gorące miejsce z dużą ilością słońca i wody. Myślimy o Grecji, Tunezji, Portugali i wczoraj doszła jeszcze Chorwacja.
Nie chcemy zwiedzac (zero wycieczek z przewodnikiem itp), chodzi nam o malownicze krajobrazy z wodą w tle.
Z gory dzieki
Mnie się marzy Tunezja. Może kiedyś tam pojadę. Kumpela, która pracuje w biurze podróży powiedziała, że mają promocje na Tunezję. Więc może powinnaś pomysleć o tym miejscu.
apows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 17:22   #13
soniika
BAN stały

ja także polecam Chorwację....a dokładnie wyspę KRK....jest tam bardzo ładnie ..no a morze...po prostu cudo. W zeszłym roku rezerwowałam noclegi przez biuro podróży margotravel. W tym roku też gdzieś pojadę...chyba padnie na czarnogórę ale jeszcze nie wiem w jaki sposób będę szukać noclegów!
soniika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 14:50   #14
Anka234
Przyczajenie

A ja polecam nasz polskie Kaszuby, szczególnie okolice Wdzydz Kiszewskich, jeśli ktoś myśli o wczasach w Polsce nad wodą. Dużo tańsze i chyba spokojniejsze niż Mazury, a liczba jeziora także spora.
Anka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 16:47   #15
soniika
BAN stały

Kaszuby są ekstra, byłam tam na jakimś obozie jak byłam mała, pozniej jako starsza ze znajomymi
A teraz moja siostra jedzie na zieloną szkołę organizowane przez to samo biuro co jade do chorwacji i chyba jej zazdroszczę
Stary 2013-04-19, 13:18   #16
wild_horse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anchela Pokaż wiadomość
Z gory dzieki
Chorwacja jest raczej tania, no i są tam miejsca, gdzie możesz podziwiać góry i morze jednocześnie . Dlatego jeśli lubisz góry, ogólnie łażenie , to polecam. Podobno opłaca się wykupić wycieczkę (wiem, pisałaś, że nie chcesz, tak tylko mówię ) na wodospady, bodajże Krka? Cena wycieczki do najniższych nie należy, ale podobno warto.

Portugalia jest raczej droższa. Moim zdaniem nie warto się tak daleko wybierać, jeśli nie chcesz nic zwiedzać.

Tunezja jak najbardziej, też nie jest droga. Nie ma tam za dużo atrakcji oprócz słońca, wody i piachu, dlatego jeśli nie kręcą Cię wycieczki - to jak najbardziej

W Grecji również jest sporo do zwiedzania, w końcu to kolebka kultury antycznej

Myślałaś może o Egipcie?

Generalnie wygrzewać się na słońcu i kąpać w morzu (albo w basenie ) możesz właściwie w każdym mniej lub bardziej turystycznym kraju. Tylko pytanie, czy opłaca się kupować drogą wycieczkę po to, żeby kilka godzin spędzić w samolocie, a potem nie widzieć nic oprócz piachu i wody?
Stary 2013-04-20, 12:43   #17
soniika
BAN stały

Anchela ja byłam na Krku tylko że z biurem podróży...tzn przez margtravel noclegi organizowaliśmy..tak wyszło jakoś ale nie żałuję.
Wyspa jest super, morze przepiękne...polecam wycieczkę samochodową na ląd stały
ja w tym roku chyba decyduję się na czarnogórę
Stary 2013-04-20, 16:20   #18
wild_horse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniika Pokaż wiadomość
Anchela ja byłam na Krku tylko że z biurem podróży...tzn przez margtravel noclegi organizowaliśmy..tak wyszło jakoś ale nie żałuję.
Wyspa jest super, morze przepiękne...polecam wycieczkę samochodową na ląd stały
ja w tym roku chyba decyduję się na czarnogórę
Mogę wiedzieć, ile zapłaciłaś za ten pobyt w Krku i jak długo tam byłaś?
Stary 2013-04-21, 14:52   #19
Joesefin
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anka234 Pokaż wiadomość
A ja polecam nasz polskie Kaszuby, szczególnie okolice Wdzydz Kiszewskich, jeśli ktoś myśli o wczasach w Polsce nad wodą. Dużo tańsze i chyba spokojniejsze niż Mazury, a liczba jeziora także spora.
OOO ja nigdy nie byłam w tych okolicach! Może uda mi się wyciągnąć znajomych na jakiś wspólny weekend Jakiś czas temu sporo jeździliśmy po Polsce i zwiedzaliśmy nie odkryte przez nas miejsca, tyle że raczej wygląda to tak że wypożyczamy samochód i obieramy kierunek i ruszamy Zwiedzamy po kolei co nam podpasuje.
Joesefin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 14:59   #20
DawKaw
Przyczajenie

A ja polecam Krym! Jeśli sie pojedzie we wrześniu można liczyć na niskie ceny noclegów i oraz brak duuużej ilości Rosjan Dojazd jest dość łatwy, można dojechać pociągiem ze Lwowa i potem prosto na Krym.
DawKaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 06:47   #21
soniika
BAN stały

Byłam na początku września....płaciłam coś koło 700 zł ale dobrze nie pamiętam...pokoje były fajne, blisko morza i to było na 7 czy 8 dni...tylko my mieliśmy dojazd własny - chcieliśmy po drodze pozwiedzać
Stary 2013-04-22, 14:19   #22
Strongmenka
Raczkowanie

Najlepszym miejscem urlopowym jest grecja, zwlaszcza Zakynthos, naprawde pieknie tam jest!
Strongmenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 21:42   #23
wild_horse
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na początku września....płaciłam coś koło 700 zł ale dobrze nie pamiętam...pokoje były fajne, blisko morza i to było na 7 czy 8 dni...tylko my mieliśmy dojazd własny - chcieliśmy po drodze pozwiedzać
To faktyczne niedrogo

Tak jest najlepiej Mnie też, jadąc do Hiszpanii autokarem przez prawie 40 godzin, o dziwo podobała się podróż właśnie dlatego, że mogłam trochę Europy zobaczyć. Zawsze lepsze to niż czekanie bezczynne na lotnisku .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 20:22   #24
soniika
BAN stały

no wiesz zależy co kto lubi....do Chorwacji nie jest stosunkowo daleko... (jeżeli można to tak nazwać) myślę, że np. do grecji już wolałabym lecieć niż jechać no a generalnie biuro się spisało, wszystko się zgadzało, zadowoleni wróciliśmy, opaleni no i nie zbankrutowaliśmy heheh
w tym roku w dalsze rejony się wybeiramy ale podobno tak samo urocze
Stary 2013-04-23, 21:35   #25
Saksofoni
Przyczajenie

Ja w tym roku zaszalałam i zabukowałam bilet na czerwiec na lot do Tajlandii
Stary 2013-04-23, 22:24   #26
wild_horse
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz zależy co kto lubi....do Chorwacji nie jest stosunkowo daleko... (jeżeli można to tak nazwać) myślę, że np. do grecji już wolałabym lecieć niż jechać no a generalnie biuro się spisało, wszystko się zgadzało, zadowoleni wróciliśmy, opaleni no i nie zbankrutowaliśmy heheh
w tym roku w dalsze rejony się wybeiramy ale podobno tak samo urocze
Do Grecji chciałabym jechać ogólnie, obojętnie jak i czym

Z biura załatwialiście i tak taniutko? Tym bardziej świetnie trafiliście!

Dalsze rejony Chorwacji czy dalsze rejony, dalsze kraje?
Stary 2013-04-24, 19:35   #27
soniika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wild_horse Pokaż wiadomość
Do Grecji chciałabym jechać ogólnie, obojętnie jak i czym

Z biura załatwialiście i tak taniutko? Tym bardziej świetnie trafiliście!

Dalsze rejony Chorwacji czy dalsze rejony, dalsze kraje?
Nie, nie dalsze rejony Chorwacji...tylko dalsze Bałkany chyba zdecydujemy się na Czarnogórę nawet całkiem ciekawą ofertę namierzyliśmy ofertę za 800 zł w sezonie, transport autokarem.....i apartament 3*. heheh i znowu z tego samego biura co w zeszłym roku....
W każdym razie słyszałam/czytałam że Montenegro jest śliczne!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości