![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przyjęcie weselne
Witam drogie wizażanki
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przyjęcie weselne
Myślę, że przy zapraszaniu powinnaś zaznaczyc, że to skromne przyjęcie a nie wesele, bo tak się utarło, że jak ślub to picie i zabawa do rana, więc by uniknąc nieporozumien-po prostu uprzedź gości
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mysle ze większość moich gości i tak o tym wie, bo ja wszystkim o tym mówie, a jak komuś jeszcze nie zdążyłam to i tak rozeszło się pocztą pantoflową
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Byłam raz na takim przyjeciu i nie bede ukrywać było nudno, sztywno i nie bawiłam się wcala.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam
W listopadzie byłam na takim przyjęciu i było super. Rodziny się lepiej poznały, były toasty, tort, zdjęcia itp. Mnie się bardzo podobało ![]() To jest Wasz dzień i Wy macie się czuć dobrze. Przynajmniej wychodzę z takiego założenia ![]() Sami planujemy takie skromne przyjęcie, w sumie obiad dla najbliższej rodziny. A jak się komuś nie będzie podobało to jego indywidualna sprawa. My będziemy zadowoleni, bo będzie tak jak my chcemy ![]() Zresztą oboje z narzeczonym jakoś nigdy nie przejmowaliśmy się za bardzo opiniami innych ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam na takim przyjęciu i było całkiem fajnie. Niby miało być do 12 a skończyło się coś koło 4. Muzyczka sobie leciała na początku tylko, potem nam ją wyłączyli bo goście sami zaczęli śpiewać. Tańców nie było ale i tak było wesoło
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja bym jednak dala tanc chocby zeby dwie pary tanczyly pozatym wasz 1 taniec musi byc mam podobnie tylko na 60 osob i nawet zabawy jakies planujemy zeby ludzi zintegrowac
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka, że wszystko zależy od ludzi których zaprosisz
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jakieś prawo nakazujące pierwszy taniec?
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja byłam na takim przyjęciu, nota bene sama je organizowałam. W zaproszeniach było zaznaczone, że to obiad weselny (mówiliśmy gościom, że możemy siedzieć do wieczora), było miło, nieco szalenie i na pewno nie drętwo. A pierwszy taniec wcale nie jest kwintesencją wesela i ma prawo go w takiej konwencji nie być. Ważne jest uprzedzenie gości, dobra organizacja no i dobre nastawienie. Będzie dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja również byłam na takim weselu, z tym, że trwało ono od chyba 17 do 3
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
bardzo dużo zależy od gości
![]() ![]() powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja mialma takie przyjęcie
![]() Tancow nie planowalismy,ale nagralismy kilka płyt,tak do słuchania. Nic typowo weselnego ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Tak jak dziewczyny już napisały : wszystko zleży od osób zaproszonych. fajna impreza to nie tylko fajne miejsce, muzyka, to przede wszystkim ludzie.
.... aczkolwiek z drugiej strony .... mnie by sie nie chciało jechać powiedzmy 300 km do najbliższej rodziny na wesele po to, żeby posiedzieć 3-5 godzin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
to zmienia zupełnie obraz sytuacji
![]() Jeśli to tylko rodzina z najbliższych okolic, to myślę, ze nie będą mieli nic przeciwko takiemu przyjęciu i będą się świetnie bawić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jeśli przyjęli zaproszenie, to znaczy , ze szanują Waszą decyzję i jako goście weselni zrobią wszystko, by ten dzień był dla Was niezapomniany
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24916882]No cóż, większość by wolała wesele, ale... podjęliśmy inną decyzję
![]() Ale to wasze wesele, a nie ich ![]() Chociaż myślę, że brak alko nie jest najlepszym pomysłem ![]()
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wsyzstko z myśla o gościach :| masakra! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
bo tak naprawdę wesele jest robione dla gości , ale goście mają zachowywać się tak , by ten dzień był najwspanialszy dla młodych
![]() koło się zamyka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jest taka reguła, że o tak goście obmówią i tak
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się ze to troche za długo siedziec na dupie tyle godzin i czekac kiedy koniec obiad kawa i do domu jak już
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
No właśnie ja bym chciała uniknąć takiego siedzenia na dupie i czekania na koniec, dlatego uważam że pomimo miejsca do tańczenia i muzyki puszczanej z płyty goście i tak bedą chcieli potańczyć chociaz troche i wcale nie bede im tego utrudniać, wręcz przeciwnie. Myśle, że bedzie dobrze i goście bedą zadowoleni, a planowanie takie że mam wszystko robić pod ich oczekiwania nigdy się nie spełni. Nigdy sie kazdemu nie dogodzi, zawsze ktoś sie taki znajdzie co mu sie coś nie bedzie podobac
![]() Ja wychodze z założenia ze wesele jest dla nas i robimy je dla nas a nie dla gości. Jakbym chciała je robić dla gości to by była orkiestra, oczepiny, żenujące zabawy a pod koniec "goście" beda sie pokładać na stołach, pić do nieprzytomności i oby jak najdłużej wytrzymać i mnie męczyć i denerwować w rytmach białego misia ![]() Dzieki za podtrzymanie na duchu ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Umeczysz sie tylko ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale obawiałam się w głębi duszy, że bez tańców może być, niestety, zbyt drętwo ![]() Typowego weselicha na 200 osób, w remizie, z orkiestrą i oczepinami, z całą pewnością bym nie zdzierżyła, nie znoszę z całego serca takich wątpliwych atrakcji ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja też biorę ślub w czerwcu i organizujemy małe przyjęcie dla najbliższych, ok 33 osoby. Planujemy posiedzieć do 24. Przewidziane mamy 2 lub 3 ciepłe posiłki, zimną płytę i oczywiście tort i ciasta. Muzyka będzie z płyt. Ja bardzo się cieszę, że nie robimy weselicha na 200 osób, nie lubię takich imprez. Mam nadzieję że goście nie będą marudzić. Jak będą chcieli potańczyć, to ja nie widzę przeszkód.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24917328]Mamy poważne powody, by przyjęcie było bezalkoholowe
![]() Byłam na takim przyjęciu - ok. 20 osób - brat narzeczonego się żenił. Gdyby nie to, że był alkohol i on jakoś zintegrował i rozbawił gości, to jednak nie dałoby się wytrzymać. Jeśli bez alkoholu i muzyki - to jednak zrobiłabym znacznie krótsze niz do 23-24. Z kolei alkohol i brak tańca... też niedobre połączenie, bo ludzie się trochę szybciej upijają. 40 osób to sporo jak na takie siedzenie tylko przy stołach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.