|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Oryginalny zapach dla mężczyzny.
Dobry wieczór szanowne Panie i forumowiczki!
Na początku witam wszystkich na forum (świetne miejsce). Ponadto jeżeli niepotrzebnie zamieściłem temat proszę bez skrupułów mi to powiedzieć. Przechodząc do rzecy.. Szukam dla siebie perfum. Mam 20 lat, ale nie byłoby aż tak koniecznym dopasowywanie tego faktu do waszych porad (ale nie przesadzajmy z dojrzałością ojca rodziny). Potrzebuję je stricte "na wieczór" (randka, jakieś wyjście, wspólne tango czy kolacja) i nie muszą być przeznaczone na konkretną porę roku. Jeżeli mogę siebie jakoś opisać (niestety muszę zrobić to nieskromnie): energiczny, światowy, kochający sport, odważny, pewny siebie, wiedzący czego chce, szarmancki wobec kobiet, gentleman, oryginalny, wartościowy, może być również romantyk. Nie jestem w związku, więc nie są one "dla" jakieś wybranki czy tam "pod". Dotychczas miałem okazję używać (wymienię z grubsza): Lacoste zielone i czerwone, Puma Jamaica, Armani XS Black, Boss XY i Baldesarini, DKNY be delicious green (?), P. Rabanne Liquid Crystal (4 butelki), R. Lauren (big ponny collection) zielona butelka z 3'ką, Versace la Bateleur 1, Davidoff Hot Water (cudne).. Niedawno byłem w drogeriach, bo naszło mnie straszne parcie na fragranse i upodobałem sobie nieśmiertelnie Lalique Entre Noir - ale to tylko takie wtrącenie. Generalnie poprzez używanie zapachu, który przetestuję po waszych sugestiach, chciałbym osiągnąć dajmy na to taki efekt: szedłem w hall'u fajnego lokalu gdzie było gustowny przyjęcie, kobiety, które mijałem a mnie nie widziały, aż chciały się odwrócić i zobaczyć kto "kryje" się za zapachem, który zdały się wyczuć. Na pewno będzie to dla wielu z was bardzo zabawny przykład, no ale dlaczego by nie pofantazjować. Przeglądając pewien już zamknięty temat tego forum spisałem sobie następujące modele (nie do wstkich podałem firmę bo zapewne są znane): Le Malle, ..de Jacomo, Vetiver, Zino, Cacharel Amor, E.A. Daytona 500, Chrome, T. Ford Grey Vetiver, Desire, Versace Man, J.L. Sander Men, T. Mugler Amen, Boss "szary", Dior Fahrenheit/ Sauvage, Armani: Aqua di Gio/ Black Code/ Mania, Sentiment, YSL: Opium/ M7/ NU/, Platinum Egoist, ..de Hermes, R.L. Polo Black/ Romance, 212, K. Cale Black for Men, Avignon, F. Malle French Lover. Podsumowując szukam naprawdę "ciekawego" i oryginalnego zapachu. Nie ważne taniocha czy drogi, znana marka czy nisza, nowy czy stary.. Powinien poruszyć, zaciekawić, może oczarować, wzbudzić dreszczyk lub zaintrygować kobiety dajmy na to 20-30 letnie. Proszę o pomoc wszystkie was "odbiorczynie" męskich sygnałów, ale w szczególności będę się liczył z propozycjami właśnie tych wyżej przybliżonych pomocniczek. Być może zanudziłem nie jedną z was lub (błagam nie) żadna nie miała najmniejszej ochoty czytać tego "poematu". Nie zdziwię się gdy sobie źle o mnie pomyślicie, że jakiś psychiczny, niespełniony etc. jednak tak nie jest i nie chciałem osiągnąć takiego efektu - zwyczajnie podchodzę do tego bardzo osobiście i (starałem się) profesjonalnie. Będę wdzięczny za każdą poradę i strasznie czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginalny zapach dla mężczyzny.
Witaj James
![]() Podobne watki sa juz i mam nadzieje, ze je przejrzales. Na pewno i tam pare podpowiedzi sie znalazlo. Trudne to bardzo tak doradzac na odleglosc, nie znajac czlowieka ![]() ale jesli chcesz poznac pare "typow", ktore warto przetestowac, to chetnie pomoge ![]() Cytat:
Jesli podoba Ci sie Encre Noire, to dlaczego nie? Piekny zapch, na pewno nie nalezy do grupy "zbyt popularnych" Cytat:
![]() Za tak pachnacym facetem na pewno bym sie obrocila ![]() Od siebie dodam faworyta: Gucci Pour Homme, potem Lubin - Idole YSL - La Nuit de l`Homme Juicy Couture - Dirty English L.Lempicka - Au Masculin Na poczatek tyle, jesli z tych propozycji nic nie wybierzesz - podaj wiecej szczegolow dotyczacych samego zapachu, wtedy bedzie mozna glebiej poszukac ![]() Powodzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Allure Homme Sport Chanel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
YSL: Opium na młodym facecie będą intrygujące
Zegna Essenza di Zegna Ach i jeszcze mó absolutny faworyt KENZO AIR mmmmmmmmmmrrrraaaauuuu Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-02-09 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jedna rzecz to poczytaj sobie KWC, można się tam sporo dowiedzieć o konkretnych zapachach. A jeśli to będzie mało poczytaj tu http://www.basenotes.net/fragrancedirectory/ (wystarczy ciutka znajomości angielskiego). A co do wymienionych przez Ciebie zapachów to z miejsca odpadają: Acqua do Gio, Chrome i 212, bo nie są to zapachy wieczorowe, a świeżaki. Poza tym strasznie oklepane. Versace Man też nie uznałbym za zapach wieczorowy, ale to kwestia gustu. Jeśli oczekujesz od perfum żeby zwracały na siebie uwagę, to mogę polecić kilka opcji: - Platinum Egoiste (po prostu boski zapach) - A*Men Muglera (obok niego nie da się przejść obojętnie) - Ultraviolet Paco Rabanne (tajemniczy, zmysłowy, niepowtarzalny) - Terre d'Hermes (niesamowity) - DKNY Men 2009 (kusi drzewnym akordami) - Bvlgari Man (subtelna elegancja) - Bvlgari PH (zielona herbata rządzi). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to co wielbię na moim TŻ to:
-chanel egoiste platinum -bulgari aqua pour homme -najnowszy chanel bleu piękne, trwałe męskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Encre Noire to świetny typ, na pewno obejrzałabym się za facetem, który nim pachnie
![]() Zawsze oglądam sie też za facetami pachnącymi Le Male, to silniejsze ode mnie ![]() ![]() ![]() A i jeszcze uwielbiam STR8ty, zwłaszcza zielonego ![]() i jeszcze Burberry London ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2011-02-09 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
..odwiedziłem więc na początek perf. Douglas i Sephora (owszem
![]() Pozycje odrzucone (wzgląd na gust): - Sauvage, Aqua di Gio - 212 sexy man - Gurlain Vetiver - Silver Shadow Odrzucenie z innego powodu: - Fahrenheit (nie należy do rzadkości) - A*Man, Sander Man, Amor, Chrome, Mania i Le Male (raczej na dzień) - Versace Man, Boss no. 6 (zbyt charakterystyczne) - Platinum Egoist (extra, ale pół świata go używa) - L'Nuit de l'Homme (naprawdę ładny, ale zbyt łagodny) Tych nie mogłem dostać ![]() - de Jacomo - Zino - Daytona 500 - Desire (podobno nie ma w PL ;/) - Sentiment - Polo Black - K. Cole Black for Men - French Lover - Avignon ..i tutaj do was pytanie, gdzie w Poznaniu można je znaleźć lub są szanse na zamówienia gdziekolwiek próbek? Obecne lokaty: 1. a) Lalique Encre Noir - cudowne, niespotykane, wyraziste, oryginalne; gdybym miał wyobrazić sobie kobietę, która im uległa, to pewnie by wtedy myślała "Ooo tak.. Jesteś już mój! Jednak tak bardzo mnie intrygujesz, że strasznie pragnę cię najpierw poznać". 1. b) Tom Ford Grey Vetiver - bardzo ciekawe, przyjemne, nonszalanckie, tajemnicze, mięsiste; ta sama kobieta mogłaby powiedzieć "Liczy się tu i teraz, nieważne co będzie potem.. Zostanie na tobie tylko twój krawat". 2. d'Hermes - kuszące, odważne, full testosteron, zwracające uwagę. 3. YSL Opium - zdecydowanie uzależniające, nazwa w 100% adekwatna. ..to gwoli wyobraźni haha ![]() Dziękuję za odpowiedzi ![]() - Kenzo Air - Juicy Couture Dirty English - L. Lempicka Au Masculin - Lubin Idole - Gucci Pour Homme Czekam na komentarze i nowe propozycje, a w szczególności za miejscami dostępu do tych "nieoklepanych" okazów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
truskawa: wyczulabys encre noire obok przechodzacego faceta?
![]() ![]() jamessmith: idz do perfumerii i przegladaj albo zamow z 10 probek i testuj ciezko ustrzelic w gusta kobiet ale generalizujac wiekszosc slodkich (o dziwo moja luba najbardziej lubi na mnie L'air du desert marocain i terre d'hermes ![]() ![]() perfumy jezyka w buzi nie zastapia ale pomagaja w posiadaniu wiekszej pewnosci siebie wiec ciezko 'fantazjowac' no chyba ze truskawa by przechodzila :P albo inna moderatorka ;> zbliza sie wiosna wiec wykluczylbym A*Men no chyba ze chcesz zwrocic uwage w negatywnym sensie z mniej popularnych polecam: Dsquared2, He Wood Rocky Mountain Wood Aigner Black Men Jesus Del Pozo Quasar Lancome Hypnose Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme aaa jeszcze Versace Dreamer ale jego trzeba testowac niektory nie daja rady bo smierdzi niby ;> Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2011-02-09 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nieoklepany to Minotaur Paloma Picasso
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
@jamessmith daytony to nawet nie klopocz sie
![]() lalique raczej nie wzbudzi pozadania ![]() A*Men, Le Male na dzien? toz to najwieksze killery wsrod designerskich zapachow ktore trwaja w nieskonczonosc i daja po nozdrzach wszystkich wokol |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=klystianek;24994589]@jamessmith
A*Men, Le Male na dzien? toz to najwieksze killery wsrod designerskich zapachow ktore trwaja w nieskonczonosc i daja po nozdrzach wszystkich wokol[/QUOTE] zaiste dobrze prawi, nic dodać nic ująć ![]() ja się obejrzę za facetem, który pachnie Herrera for Men, zwłaszcza, że rzadko można w dzisiejszych czasach takich spotkać. W tym zapachu jest klasa i jest męska moc, a mój TŻ woli świeżości, ech... Poza tym bardzo seksowny jest Body Kouros Yves Saint Laurent, z tym, że on nie obezwładni całego pokoju kobiet, ale zadziała przy konwersacji jeden na jeden ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
*nie dotyczy moderatorek i perfumowych deviantow:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
[Wyrwana kartka z "dziennika" dzień 2]
.. w obencym dniu na test równoległy rzuciłem Le Male oraz d'Hermes. Cóż mogę powiedzieć.. - JPG Le Male: najpierw cofam pochopną opinię odnośnie tego że JPG jest na dzień - na pewno nie! Upojny! Uwielbiam ![]() ![]() - H. Terre d'Hermes: to nieco dojrzalszy brat JPG (nie mówię że te same nuty), który nie rzuca z takim efektem zwrotu - bierz mnie! na "biedne" kobiety. Czując go widzę siebie w bardziej eleganckiej wersji ![]() ![]() Pozostałe, krótsze testy: - Channel Bleu.. poprawny ale >30YO - E.Z. Essenza - bardzo interesujący - Gucci Poru Homme - nieoklepany, piękny, zrównoważony, trochę nudny - Hypnose - strasznie słodko-dziwny, pierwsze co pomyślałem było "fuj!!!" - Bvlgari Aqua Pour Homme - na lato one of the best. Konkluzja obejmująca 5 topowych zapachów: 1. Elegancja i dostojność - Le Male < Opium < d'Hermes < Grey Vetiver < Lalique E.N. 2. Użyteczność (specjalność okazji) - tutaj trudno jest powiedzieć, ale na pewno E.N. najrzadziej można byłoby używać. 3. Dostosowanie do wieku - Le Male i Opium 20 and up, a E.N. zdecydowanie najbardziej dostojne, więc pewnie (niestety ![]() Na tą chwilę na pewno musiałbym kupić Le Male (jednak ![]() Jeżeli chodzi o: Idole/ Dirty English/ L'air du desert marocain/ French Lover/ He wood../ Aigner B.M./ Quasar/ Minotaur/ au Masculin/Zino/ Avignon/ to z uwagi na dość irytujący polski rynek będę zmuszony zamówić próbki. Chociaż z tego co czytałem Avignon (typ bym polubił) jest pewnie konkurencją dla E.N. więc chyba również odpada. ..ech, to chyba tyle na dzisiaj, a niedługo muszę pozamawiać te wredne próbki. Jak już przy tym jestem, to powiem, że w Sephora zrobiła mi pani dwie (limit) z uśmiechem, powiedziałem że się waham (chodziło o Zegna i Gucci, bo z ciekawszych tylko to mieli). Za to w Douglas raz że nie mieli testera takie pozycji jak Opium a dwa.. zero ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich gorąco w cudownych wonnościach wokoło mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Do listy zapachów do przetestowania mogę Ci dodać Jamesie mojego nowego inkuba, Gaiaca M. Micallefa.
Dla mnie to zapach niewiarygodnie wręcz zmysłowy, wręcz erotyczny. Uniseksualny choć stoi napisane, że męski. Być może będziesz miał problemy by do niego dotrzeć, podobnie z resztą jak do Avignon, które widziałam już na Twojej liście ale myślę że warto cierpliwie poszukać, zamówić w "niszowych" perfumeriach albo poczekać na rozbiórki na Wizazu. Pozdrowienia
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Opium jest zaskakujące ma wiele twarzy, raz świeżo -owocowo-kolońsko raz sadałowo - waniliowo- orientalnie , na pewno ogoniasty . Ze względu na to że kojarzy się raczej jak sam zauważyłeś z dojrzałym facetem , na młodym będzie niezwykle intrygujący, dodatkowo masz gwarancję że żaden Twój rówieśnik raczej nie pokusi się na ten zapach .
Hermes jest fajny ale jak dla mnie niestety jednowymiarowy... Kenzo Air dostaniesz na all miniatury w dość dobrych cenach ale to zapach moim zdaniem dość kontrowersyjny, bo niektórzy uważają go za świeżaka ale ma w sobie coś takiego ehhhh moim zdaniem reklama w 100% oddaje ducha tego zapachu.Możesz poszukać na YT ![]() Tu recenzja http://**********************.blogsp...iwerowe-i.html Jestem ciekawa jak co powiesz na temat Zegny, bo z tego co piszesz lubisz raczej "słodkie" aromaty... Facet pachnący JPG Le Male nie jest dla mnie hmmmmm pociągający dla mnieten zapach to uniseks i to taki pospolity i bez klasy ... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-02-10 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
dlaczego faceci nie chcą pachnieć??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
lise-kotta
|
amor cacharela, ale czerwony nie granatowy - tentation sie nazywa
uwazam, ze chanel platinum egoiste jest boski, wiec dolaczam sie do glosow poparcia. nie jest az tak popularny jakby sie moglo wydawac, no i efekt jest natychmiastowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Tak.. Z tymi próbkami na pewno muszę się pobawić ;]
O czołówce piszecie dużo dziewczyny, a ciekawi mnie to, co powiecie o "mnie" w połączeniu z np. Zino? Dodatkowo żadna z was nie wskazała Vetiver'a od Ford'a - mam nadzieję że powodem jest tylko nie wykonany jak dotąd test? Co do A*Men'a to nie powalił mnie jakoś, ale jak już miałbym go gdzieś klasyfikować to na pewno do "zadań" w stylu Le Male. @neska: u mnie nie ma reguły na słodkie, bo jak już pewnie zauważyłaś ubóstwiam np. E.N. oraz Ford'a. Może nie wystawiaj się na pewną śmierć hehe pod tutejsze "noże" mówiąc, że Le Male jest średniakiem ![]() @liselotta: nie mogę się zgodzić jedynie z tym, że to nie jest popularny zapach. W każde Święta Bożego Narodzenia schodzą tego "palety", w końcu sukces zobowiązuje ![]() @so_elixir: jak zauważyłaś "szukam/my" wieczornego komponentu ![]() @Trzy_Ryby: postaram się koleżanko, mam nadzieję, że dam radę! ..pod koniec dnia, pochwalę się subiekcją: Opium vs Zegna ![]() Edytowane przez jamessmith Czas edycji: 2011-02-11 o 02:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() JPG mnie nie przekonuje a pisząc że jest posopolity nie miałam na myśli że jest "średniakiem " Miałam na myśli to że w tym zapachu nie ma nic, co sprawia że " miękną mi kolana" ale wiem że są kobiety które ten zapach zniewala i dobrze tak powinno być ![]() Zapomniałam o jeszcze jednym zapachu raczej takim na dzień i na co dzień , no i jest dość tani bo można dostać go na promocjach Bvlgari, Aqua pour Homme EDT Niby nic, taki sobie siweżak, ale...piękny tatarak w połączeniu ze skórą mojego męża... ehhhhhhhh ![]() Opium należy testować kilka razy bo jest wielowymiarowy i daje wiele odsłon. Szkoda że mój mąż nie chce używać... Ale za to w końcu przekonał się do Kenzo Air , to chyba za sprawą moich reakcji na ten zapach hehehe Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-02-11 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Jeżeli mógłbym się podzielić dzisiejszymi spostrzeżeniami, to byłoby to coś w ten deseń..
Na dzisiejszy ogień rzuciłem: - E.Z. Essenza di Zegna: fajny, zdecydowany, męski, dodający energii, jednak kusi mnie stwierdzenie, że bliżej mu do aktywności niż do elegancji - Gucci Pour Homme II: może nie poważniejsza wersja Zegny, ale na pewno bardziej elegancka; zapach dostojny, niezmienny, nie"daje po oczach", dla mnie trochę za delikatny; piękne do garniaka, perfekcja Gucciego; - YSL Opium: cóż, zdecydowanie ten przypadek ugryźć jest trudno; szalony, zmienny, intensywny, kuszący.. zgodzę się tutaj z @neską, że tak pachnie wielka intryga.. jednak jest pewna niedogodność, która nazywa się trwałość, to jedyny minus; - Givenchy Pi: ciepły, odważny, intensywny.. i gdybym miał 10 lat więcej to pewnie bym mi się spodobał, to jeden z zapachów, któremu należy się szacunek noszenia go (czyt. odpowiednia powaga, do młodego nie pasuje, niestety); a z innej bajki, to jest w nim coś co powoduje, że jego kompozycja sugeruje mi odruch wymiotny.. taki mdlący jakiś; Z dzisiejszych czterech wybrałbym Opium gdyby było trwalsze (po 3h ledwo daje o sobie znać) a tak pozostaje wyłonić Zegnę. Odbiegnę trochę od wieczorowych przyjemności (taki off-top mojego głównego nurtu) co sądzicie o 212 (zwykły, srebrny) jako świeżak "8 a.m.-4 p.m."? Kurcze, oczarował mnie jakoś, a chyba jego sława jest dawno za nami, więc tym samym może czynić go niepopularnym obecnie? Czy jednak waszym kobiecym zdaniem, rolę świeżynki powinien przejmować Chrome (oklepany), BVL Aqua (subtelny) czy Air (nie znam ![]() Dziewczyny, ponowię pytanko dot. Zino - jak go plasujecie na tle E.N., Ford'a, d'Hermes'a? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zino Nie znam niestety .
Jeśli chodzi o trwałość Opium to tylko 3 h ![]() ![]() Kenzo Air raczej nie poznasz bo już go wycofali dostępny tylko na all, jednak z tego co czytam może nie być w Twoim guście bo jest dość lekki ![]() Jeszcze jest Zegna intensso nie wiem czy wąchałeś , jest bardziej kadzidłowa . Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-02-11 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Dziwne, że Opium jest na Tobie nietrwałe. Dla mnie to jeden z najbardziej wytrzymałych zapachów, 12 godzin spokojnie. Przynajmniej EDT z 2010 roku.
Cytat:
Do mnie w roli świeżynki Chrome kompletnie nie przemawia (bez polotu/charakteru), co innego Aqva czy Aqva Marine. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;25032131]Dziwne, że Opium jest na Tobie nietrwałe. Dla mnie to jeden z najbardziej wytrzymałych zapachów, 12 godzin spokojnie. Przynajmniej EDT z 2010 roku.
212 to jednak moim zdaniem nie jest taki typowy świeżak, zgadzam się z Tobą, że ten zapach ma coś w sobie. Pytanie ostatnie moim zdaniem jest troszkę dziwne, bo nie powinno się kierować trendami czy sugestiami w wyborze zapachu. Każdy powinien nosić to w czym czuje się dobrze, a co ktoś polecił/jest na topie. Do mnie w roli świeżynki Chrome kompletnie nie przemawia (bez polotu/charakteru), co innego Aqva czy Aqva Marine.[/QUOTE] Ooo, tak! ![]() Dziś testowałam Le Male. Chciałam się zauroczyć, ale nie wyszło. Nie pociaga mnie ten zapach, może zbyt dojrzały dla mnie?? Zauroczył mnie natomiast męski obsession. Może trochę słodkawo piernikowy dla niektórych, ale jak dla mnie idealne zestawienie dla mężczyzny, szczególnie na wieczór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Le Male mnie osobiście w ogóle się nie podoba. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2011-02-11 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ciekawe jak pachniałaby Perły na facecie...
![]() LA male może ma w sobie coś przyciągającego, ale jak dla mnie zbyt ostre, za mało słodyczy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
No 212 klasyczna jest mega.. Wydawać by się mogło, że jest kobieca, ale kobiety to ona może jedynie przyciągnąć.
@Lucho trochę źle mnie zrozumiałeś odnośnie Zino. Mianowicie, nie ma go na półkach, a próbki nie miałem jeszcze okazji mieć, więc pytam, aby ktokolwiek mógł go "jakoś" sklasyfikować. Byłbym wdzięczny. @so_elixir Le Male ma trochę słodyczy.. Wg mnie gdyby dodali więcej, to przekroczyliby dawkę "mdłości". Wieczorem wezmę w obrót ponownie A*Men'a, może odkryję coś nowego oraz równolegle, "Konia" od Lalique. Warto pewnie zapoznać się chociaż z Gucci PH jedynką i w sumie nie pamiętam Obsses'a. A czym są "Perły" - Lalique? Edytowane przez jamessmith Czas edycji: 2011-02-12 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
James mój wywód był odnośnie pytania o świeżynki
![]() Gucci PH to mega klasyk, absolutnie wart uwagi (każdy to powie, sporo wizażanek go używa). O Zino masz tu kilka opinii https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ff.html&next=1 i tu http://www.basenotes.net/ID26121734.html A A*Men to jeden z ulubionych moich wieczorowców, albo się go kocha albo nienawidzi. Sporo ludzi go nie znosi, bo potrafi dać po nosie, tak samo jak damska wersja (obie genialne). Może spróbuj jeszcze DKNY Men 2009 ( takie http://allegro.pl/dkny-men-edt-100ml-tester-z-korkiem-wawa-i1436580249.html) Może nie są typowo wieczorowe, ale te akordy drzewne są wprost wspaniałe. Zachorowałem właśnie na ten zapach i chyba sobie kliknę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.