Problem w zwi±zku.. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-02-09, 19:50   #1
Aisa166
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Problem w zwi±zku..

Od 4 lat jestem w zwi±zku i czasami mam juz dosc,teraz sama juz nie wiem czy Go kocham czy to tylko przyzwyczajenie.jeszcze jakis czas temu oddalabym za niego zycie. Chodzi mi o to ze to tylko ja sie staram/staralam o "Nasz" zwiazek,dla niego praktycznie zerwalam kontakty ze znajomymi zostala mi jedna kolezanka,ktora poprostu tak bardzo sie starala zeby miedzy nami kontakt sie nie urwal,w tej chwili jestem jej za to bardzo bardzo wdzieczna,on caly czas utrzymywal kontakty ze znajomymi bo oni wszyscy wg Niego byli zawsze w porzadku,ale wiele rzeczy zaczelam zauwazac dopiero pozniej..Dla niego zrezygnowalam ze studiow,bo podobno nie byly dla mnie,po 2,5 roku bycia razem oklamal mnie i zdradzil co mu oczywiscie po jakims dluzszym czasie wybaczylam ale nie zapomnialam,komplementow nie slysze wogole,Kocham bardzo bardzo rzadko,a jesli zapytam czy mnie kocha,mowi ze przynudzam,nawet juz praktycznie nie uprawiamy sexu,a jesli sie zdarzy to 1 czasami2 razy w miesiacu..Hobby-tylko jego,obietnice-tysiace niespelnionych,nawet nie zauwazyl kiedy zmienilam fryzure. ,zawsze sie balam ze nikogo juz nie znajde,ale chyba to sie zmienilo,bop coaz czesniej zastanawiam sie nad odejsciem..
byl ktos moze w podobnej sytuacji,jak myslicie co powinnam zrobic,ja Wy postabilybyscie/libyscie w takim wypadku??
Aisa166 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-09, 22:34   #2
ariadna90
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 464
Dot.: Problem w zwi±zku..

jak opadn± trochê emocje przeczytaj to, co napisa³a¶.Widzisz sens tego zwi±zku? bo ja nie.
Nie mo¿na dla drugiej po³ówki rezygnowac ze znajomych, studiów!<padam>
Poza tym, on CIê zdradzi³!
Nie bój siê zmian, powoli wpêdzi Ciê to jeszcze w niskie poczucie swojej warto¶ci. I lepiej zrob co¶ z tym, czyt. najlepiej siê rozstac. Bo w koñcu zostaniesz sama jak palec i nawet ta przyjació³ka siê odwroci od Ciebie.
ariadna90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-09, 22:58   #3
enter code
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 756

Cytat:
Napisane przez Aisa166 Poka¿ wiadomo¶æ
Od 4 lat jestem w zwi±zku i czasami mam juz dosc,teraz sama juz nie wiem czy Go kocham czy to tylko przyzwyczajenie.jeszcze jakis czas temu oddalabym za niego zycie. Chodzi mi o to ze to tylko ja sie staram/staralam o "Nasz" zwiazek,dla niego praktycznie zerwalam kontakty ze znajomymi zostala mi jedna kolezanka,ktora poprostu tak bardzo sie starala zeby miedzy nami kontakt sie nie urwal,w tej chwili jestem jej za to bardzo bardzo wdzieczna,on caly czas utrzymywal kontakty ze znajomymi bo oni wszyscy wg Niego byli zawsze w porzadku,ale wiele rzeczy zaczelam zauwazac dopiero pozniej..Dla niego zrezygnowalam ze studiow,bo podobno nie byly dla mnie,po 2,5 roku bycia razem oklamal mnie i zdradzil co mu oczywiscie po jakims dluzszym czasie wybaczylam ale nie zapomnialam,komplementow nie slysze wogole,Kocham bardzo bardzo rzadko,a jesli zapytam czy mnie kocha,mowi ze przynudzam,nawet juz praktycznie nie uprawiamy sexu,a jesli sie zdarzy to 1 czasami2 razy w miesiacu..Hobby-tylko jego,obietnice-tysiace niespelnionych,nawet nie zauwazyl kiedy zmienilam fryzure. ,zawsze sie balam ze nikogo juz nie znajde,ale chyba to sie zmienilo,bop coaz czesniej zastanawiam sie nad odejsciem..
byl ktos moze w podobnej sytuacji,jak myslicie co powinnam zrobic,ja Wy postabilybyscie/libyscie w takim wypadku??
zerwaæ

ja wiem,¿e to nie ³atwe.ale tutaj z jego strony siê ewidentnie wszystko wypalilo.poza tym zdradzil=nie jest ciebie wart!
i taka rada na przyszlosc:facet traci szacunek do kobiety kiedy ona przestaje zyc wlasnym zyciem. ty zylas nim - zero kolezanek,studiow.
bedzie dobrze

enter code jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-09, 23:04   #4
ella_ella
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Daj sobie spokój zanim zmarnuje Ci ¿ycie. Wiem,¿e to jest trudne,ale nie zas³ugujesz na bycie z kim¶ kto tak Ciê traktuje.
ella_ella jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-09, 23:07   #5
ilkas
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 3 236

nie widzê sensu w tym zwi±zku. decyzja nale¿y do Ciebie - ale po co siê mêczyæ?
ilkas jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-09, 23:20   #6
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Ja bym zerwa³a.
Nie potrzebujê faceta, który zdradza, nie prawi komplementów, ka¿de zrezygnowaæ ze studiów, ka¿e zerwaæ mi znajomo¶ci z innymi... Sama widzisz, ¿e nic Ci nie przysz³o z takiego "po¶wiêcania siê dla misia". Efekt jest taki, ¿e nie masz studiów ani znajomych, a misio i tak szuka³ kogo¶ na boku i wcale nie jest szczê¶liwy z Tob±. Nie mêcz siê ju¿ w tym zwi±zku. Zakoñcz go. Znajdziesz kogo¶ lepszego. Tylko w nastêpnym zwi±zku nie pope³nij tych samych b³êdów- nie zmieniaj siê dla faceta. Bo widaæ, ¿e takie "po¶wiêcanie siê" nie ma sensu.
Stary 2011-02-09, 23:25   #7
whoaboa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 486

Tego rzekomego zwi±zku to ju¿ dawno nie ma. Pozostaje tylko dope³niæ formalno¶ci - odej¶æ, i zaj±æ siê sob± (bo z Twojego posta/zachowania bije niskie poczucie w³asnej warto¶ci).
whoaboa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-09, 23:53   #8
Fubizka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 896

Opisa³a¶ niez³± masakrê, nawet nie próbuj±c udawaæ przed sob±, ¿e jest inaczej. Wg mnie dobrze wiesz, co powinna¶ zrobiæ, jeste¶ umêczona i zawiedziona, dodatkowo pope³ni³a¶ wielki b³±d po¶wiêcaj±c swoj± osobê na rzecz czyjego¶ widzimisiê. Masz ju¿ do¶æ, wiesz, ¿e jedyne wyj¶cie, to zakoñczyæ to, tylko po prostu nie masz odwagi. Ciê¿ko siê zebraæ po takim czasie do zerwania. Tylko z czasem bêdzie coraz ciê¿ej i ciê¿ej a Ty coraz bardziej nieszczê¶liwa i sfrustrowana ¿yciem. Chyba nie chcesz zostaæ smutn±, szar±, wiecznie skrzywion± kobiet± ze zmarnowanym ¿yciem osobistym (u Ciebie to nawet i zawodowym jak widaæ), bo jako¶ tak nie mog³a¶ siê zdecydowaæ na rozstanie. My¶lê, ¿e od¿y³aby¶ po jakim¶ czasie od rozstania, ale tu potrzeba zdecydowania.

A w³a¶ciwie co Ciê przy nim trzyma OBECNIE? Nie mówiê o przesz³o¶ci, o tym jaki kiedy¶ by³, tylko dlaczego z nim jeste¶ teraz?
Fubizka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 00:38   #9
HotterThanFire
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 12 065

masakra a nie zwiazek..! rzuc go, jak najszybciej !!!
HotterThanFire jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 00:43   #10
immortal_92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 183

zerwij z nim, zanim spieprzy Ci w ¿yciu jeszcze bardziej. zrezygnowa³a¶ ze studiów i przyjació³. teraz czas zrezygnowaæ z niego!
immortal_92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 06:16   #11
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Staranie siê o zwi±zek to zrywanie kontaktów ze znajomymi, rezygnacja ze studiów (w g³owie mi siê nie mie¶ci co¶ takiego)?? A w pakiecie jeszcze k³amstwa, zdrady, olewanie. B³agam . Nie wiem w sumie, czy to bardziej ¶mieszne, czy smutne. Zerwa³abym ju¿ dawno temu, nawet ja sprzed paru lat, czyli g³upia i naiwna. Taka dawka ¶wiñstw - nie dla mnie. Na przysz³o¶æ powinna¶ zrozumieæ, ¿e zwi±zek to nie jest samoumêczanie siê, rezygnacja z siebie, ze swojego ¿ycia, marzeñ, wybaczanie ¶wiñstw. Niekoniecznie, ale co kto lubi... ¦wiêt± chcesz zostaæ, czy jak?
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 07:02   #12
d0lcevita
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 432

Cytat:
to faktycznie siê postara³a¶
bo nie tak wyglada staranie o zwi±zek, ¿e Ty rzucasz studia i zrywasz kontakty ze znajomymi,
Stary 2011-02-10, 08:47   #13
klempaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 377

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Staranie siê o zwi±zek to zrywanie kontaktów ze znajomymi, rezygnacja ze studiów (w g³owie mi siê nie mie¶ci co¶ takiego)?? A w pakiecie jeszcze k³amstwa, zdrady, olewanie. B³agam . Nie wiem w sumie, czy to bardziej ¶mieszne, czy smutne. Zerwa³abym ju¿ dawno temu, nawet ja sprzed paru lat, czyli g³upia i naiwna. Taka dawka ¶wiñstw - nie dla mnie. Na przysz³o¶æ powinna¶ zrozumieæ, ¿e zwi±zek to nie jest samoumêczanie siê, rezygnacja z siebie, ze swojego ¿ycia, marzeñ, wybaczanie ¶wiñstw. Niekoniecznie, ale co kto lubi... ¦wiêt± chcesz zostaæ, czy jak?
Doris ju¿ wszystko powiedzia³a

¦led¼ te¿ pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 10:12   #14
andzia1989r
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 308

Cytat:
Chodzi mi o to ze to tylko ja sie staram/staralam o "Nasz" zwiazek,dla niego praktycznie zerwalam kontakty ze znajomymi zostala mi jedna kolezanka,ktora poprostu tak bardzo sie starala zeby miedzy nami kontakt sie nie urwal,

Dla niego zrezygnowalam ze studiow,bo podobno nie byly dla mnie,po 2,5 roku bycia razem oklamal mnie i zdradzil co mu oczywiscie po jakims dluzszym czasie wybaczylam ale nie zapomnialam,komplementow nie slysze wogole,Kocham bardzo bardzo rzadko,a jesli zapytam czy mnie kocha,mowi ze przynudzam,nawet juz praktycznie nie uprawiamy sexu,a jesli sie zdarzy to 1 czasami2 razy w miesiacu..Hobby-tylko jego,obietnice-tysiace niespelnionych,nawet nie zauwazyl kiedy zmienilam fryzure. ,zawsze sie balam ze nikogo juz nie znajde,ale chyba to sie zmienilo,bop coaz czesniej zastanawiam sie nad odejsciem..

Zacznê od tego, ¿e masz nieco skrzywion± psychikê. To co opisa³a¶ jako swoje staranie siê o zwi±zek jest chore i patologiczne, i je¶li to on tego wymaga³ to ju¿ wtedy powinna¶ od niego uciec. Staraæ siê o zwi±zek to okazywaæ swoj± troskê i zainteresowanie tej drugiej osobie, obdarzaæ ja mi³o¶ci±, martwiæ siê o ni±, znajdowaæ dla niej czas, mieæ z ni± kontakt, byæ szczerym, nie pogrywaæ sobie i nie k³amaæ. A nie takie chore rzeczy...

A co do faceta: zwi±zek to totalny koszmar, facet Ciê ju¿ nie kocha, Ty jego te¿ nie, nawet seksu ju¿ nie ma. To tylko 4 lata (w perspektywie ca³ego ¿ycia to ma³o) i powinno siê na 4 skoñczyæ bo ani szczê¶liwa nie jeste¶, ani nie bêdziesz z tym cz³owiekiem.
By³o: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Bêdzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 10:15   #15
fables
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Frajer :/
Kopnij go w ty³ek, co to za facet? zaden! niczego nie warty,
zobacz jacy faceci potrafia byc romantyczni i fajni, a nie "przynudzasz", wrrrrrrrrrr rozszarpaæ
fables jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 10:19   #16
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Poka¿ wiadomo¶æ
Zacznê od tego, ¿e masz nieco skrzywion± psychikê. To co opisa³a¶ jako swoje staranie siê o zwi±zek jest chore i patologiczne, i je¶li to on tego wymaga³ to ju¿ wtedy powinna¶ od niego uciec. Staraæ siê o zwi±zek to okazywaæ swoj± troskê i zainteresowanie tej drugiej osobie, obdarzaæ ja mi³o¶ci±, martwiæ siê o ni±, znajdowaæ dla niej czas, mieæ z ni± kontakt, byæ szczerym, nie pogrywaæ sobie i nie k³amaæ. A nie takie chore rzeczy...

A co do faceta: zwi±zek to totalny koszmar, facet Ciê ju¿ nie kocha, Ty jego te¿ nie, nawet seksu ju¿ nie ma. To tylko 4 lata (w perspektywie ca³ego ¿ycia to ma³o) i powinno siê na 4 skoñczyæ bo ani szczê¶liwa nie jeste¶, ani nie bêdziesz z tym cz³owiekiem.
Nieco?

100% racji.
Stary 2011-02-10, 10:38   #17
Annamaria71
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Jesli z nim zerwiesz to musisz sie tego trzymac.Ciezko jest zerwac z kims a potem o nim nie myslec.
Annamaria71 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 10:39   #18
andzia1989r
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 308

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Nieco?
Rano jest Tak z rana chcia³am byæ milsza ni¿ zwykle jestem
By³o: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Bêdzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 10:40   #19
kermitowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 376

Co zrobic? Zerwac z Nim te znajomosc. Z tej maki chleba nie bedzie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 10:47   #20
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez kermitowa Poka¿ wiadomo¶æ
Co zrobic? Zerwac z Nim te znajomosc. Z tej maki chleba nie bedzie.
Ale¿ z tej m±ki ju¿ jest chleb - stary, sple¶nia³y, niedobry dla ¿o³±dka.
Stary 2011-02-10, 10:53   #21
Niezmienna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 648

Po 3-4 zdaniach Twojego postu nie chcia³o mi sie czytac dalej, bo ju¿ wiedzia³am ¿e w ¿yciu nie by³abym z kim¶ takim. Przeczytaj sobie bez emocji ca³y swój post i pomy¶l , czy naprawdê chcesz tkwic w czym¶ takim?? Ja tego zwi±zkiem bym nie nazwa³a.
Niezmienna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 15:31   #22
Aisa166
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Piszac "staralam sie o zwiazek" mialam na mysli dbanie,spotkania i cala reszte,ktorej juz mi sie nie chce wypisywac,po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi wiem juz co mam zrobic.Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,chyba wlasnie potzrebowalam potwierdzenia ze to nad czym sie zastanawiam jest sluszne.
Aisa166 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 16:42   #23
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Piszac "staralam sie o zwiazek" mialam na mysli dbanie,spotkania i cala reszte,ktorej juz mi sie nie chce wypisywac,po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi wiem juz co mam zrobic.Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,chyba wlasnie potzrebowalam potwierdzenia ze to nad czym sie zastanawiam jest sluszne.
Oby¶ wytrwa³a w tym postanowieniu i na przysz³o¶æ nie dawa³a sobie robiæ pewnych rzeczy "w imiê mi³o¶ci". W normalnym, dobrym zwi±zku staraj± siê - na równi - obydwie strony, ale równie¿ ludzie od siebie wiele wymagaj± (od siebie i od partnera). Du¿o si³y Ci ¿yczê.
Stary 2011-02-10, 16:45   #24
muaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 68

aisa wiem ze juz wiesz co masz robic i tylko to potwierdze. Ja sama jestem w zwiazku teraz juz malzenskim i powiem Ci jedno ZALUJE! zaluje tych lat spedzonych z moim obecnym mezem czyli 8 nadal z nim jestem i wiem ze sama siebie oszukuje ze ciagle z nim jestem bo mamy coreczke nasz zwiazek wyglada podobnie jak twoj oprocz zdrady. nie ma tej milosci ktora powinna byc, maz nie dba o mnie, nie przytula, nie caluje, komplementow zero, seks raz od swieta ( woli zrobic sobie dobrze przed komputerem ) a wieczorem zmeczony po pracy i tak oto tkwie w tej beznadziejnosci! tez bylo tak ze przez niego stracilam kontakt z moimi przyjaciolmi co teraz odbudowuje ....
wiem ze powinnam odejsc i zyc bo teraz tylko sie mecze. kiedys sie usmiechalam i kazdy mi mowil ze ja to taka smiejka a teraz co slysze? ze ciagle taka smutna chodze nie masz zoboawiazan jeszcze wiec ratuj sobie zycie i nie trac czasu na tego faceta! zaslugujesz na o wiele wiecej!
i tak jak napisala kolezanka widac ze nie masz wysokiego poczucia wlasnej wartosci ( ja tez nie ) i czas to zmienic. piszac do ciebie pisze jakby tez do samej siebie.
daj znac jak ci sie ulozylo i jaka decyzje podjelas po przemysleniach
powodzenia!
muaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 17:10   #25
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez muaa Poka¿ wiadomo¶æ
aisa wiem ze juz wiesz co masz robic i tylko to potwierdze. Ja sama jestem w zwiazku teraz juz malzenskim i powiem Ci jedno ZALUJE! zaluje tych lat spedzonych z moim obecnym mezem czyli 8 nadal z nim jestem i wiem ze sama siebie oszukuje ze ciagle z nim jestem bo mamy coreczke nasz zwiazek wyglada podobnie jak twoj oprocz zdrady. nie ma tej milosci ktora powinna byc, maz nie dba o mnie, nie przytula, nie caluje, komplementow zero, seks raz od swieta ( woli zrobic sobie dobrze przed komputerem ) a wieczorem zmeczony po pracy i tak oto tkwie w tej beznadziejnosci! tez bylo tak ze przez niego stracilam kontakt z moimi przyjaciolmi co teraz odbudowuje ....
wiem ze powinnam odejsc i zyc bo teraz tylko sie mecze. kiedys sie usmiechalam i kazdy mi mowil ze ja to taka smiejka a teraz co slysze? ze ciagle taka smutna chodze nie masz zoboawiazan jeszcze wiec ratuj sobie zycie i nie trac czasu na tego faceta! zaslugujesz na o wiele wiecej!
i tak jak napisala kolezanka widac ze nie masz wysokiego poczucia wlasnej wartosci ( ja tez nie ) i czas to zmienic. piszac do ciebie pisze jakby tez do samej siebie.
daj znac jak ci sie ulozylo i jaka decyzje podjelas po przemysleniach
powodzenia!
A wiesz, ¿e Twoje dziecko bêdzie mia³o spaczony obraz zwi±zku, ma³¿eñstwa, mi³o¶ci? Bêdzie uwa¿a³o, ¿e to normalne, ¿e tatu¶ nie ca³uje, nie przytula mamy. Naprawdê chcesz wychowaæ kolejne pokolenie maj±ce problemy z emocjami, z wyra¿aniem uczuæ w zwi±zku (bo pewnie mi³o¶æ ma, ale od Ciebie osobno). Mo¿esz zmieniæ swoje ¿ycie - zacznij od uwierzenia w to, od powtarzania tego sobie po cichu. Z czasem w to uwierzysz i zaczniesz dzia³aæ. Próbowa³a¶ rozmawiaæ z mê¿em o Waszym ma³¿eñstwie, sytuacji?
Stary 2011-02-10, 17:25   #26
muaa
Raczkowanie

doris probowalam juz nie raz rozmawiac ale konczylo sie na obiecankach albo staral sie poprawial na ok tydzien dwa i powrot do normy ogolnie on jest wielkim egoista... widzi tylko siebie i swoje uczucia takie durne zachowania kiedys byl inny, staral sie. wiem ze moja corka nie ma super przykladu milosci, ale to wszystko nie jest takie proste i latwe jak sie mowi komus. zbieram swoje sily juz od jakiegos czasu. i powoli sie przygotowuje do tego co wkoncu nastanie czyli rozstania ale chce zapewnic mojej malej warunki do zycia.
ech to wszystko wydaje sie takie proste do zrobienia ale jak sie o tym mowi.... najpierw musze popracowac nad swoja osoba powrocic do tej pewnej siebie i swoich wartosci dziewczyny a dopiero wtedy stoczyc "walke" z nim i z ta sytuacja.
Stary 2011-02-10, 17:33   #27
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
doris probowalam juz nie raz rozmawiac ale konczylo sie na obiecankach albo staral sie poprawial na ok tydzien dwa i powrot do normy ogolnie on jest wielkim egoista... widzi tylko siebie i swoje uczucia takie durne zachowania kiedys byl inny, staral sie. wiem ze moja corka nie ma super przykladu milosci, ale to wszystko nie jest takie proste i latwe jak sie mowi komus. zbieram swoje sily juz od jakiegos czasu. i powoli sie przygotowuje do tego co wkoncu nastanie czyli rozstania ale chce zapewnic mojej malej warunki do zycia.
ech to wszystko wydaje sie takie proste do zrobienia ale jak sie o tym mowi.... najpierw musze popracowac nad swoja osoba powrocic do tej pewnej siebie i swoich wartosci dziewczyny a dopiero wtedy stoczyc "walke" z nim i z ta sytuacja.
Oboje musieliby¶cie zmieniæ postêpowanie. To ma powinno byæ na zasadzie "pogadali¶my? OK, to zaczynamy - proszê aby¶... a czego Ty oczekujesz", a nie czekanie "na zbawienie". Komunikujesz mu jasno i wyra¼nie czego w danej chwili oczekujesz (oczywi¶cie nie gdy on akurat ogl±da ulubiony serial, czy drzemie)? Pokazujesz mu równie¿ czynem pewne rzeczy - np. daj±c mu ca³usa, u¶miechaj±c siê? (wiem, trudne, je¿eli jeste¶ do niego zniechêcona, ale kto¶ musi zacz±æ) Nie zawsze siê to sprawdza, ale mo¿e poczytaj jaki¶ poradnik o tym jak siê zachowywaæ, aby wywo³aæ reakcjê partnera. Oczywi¶cie o ile jeszcze chcesz próbowaæ co¶ zmieniæ na lepsze. I masz racjê: musisz zacz±æ od siebie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 18:03   #28
muaa
Raczkowanie

tak kochana komunikuje mu jasno czego oczekuje itd i czesto zamiast czynu z jego strony mowi mi ty mozesz to zrobic albo czemu sama nie zrobisz! a jest roznica np przytulic a byc przytulonym prawda? w moje urodziny poprosilam go o masaz to on do mnie ze wykorzystuje go i chce aby robil to czy tamto i skonczylo sie na niczym! rano przeprosil ale za pozno takich sytuacji jest wiele niestety.
mowisz ze ktos musi byc pierwszym ale ilez mozna? jesli ktos sie stara i widzi ze ta druga strona nie robi nic dopoki ta pierwsza nie robi to sie odechciewa nie....
"zaczepiam" go dosc czesto ale coraz rzadziej i nie chce mi sie juz chyba starac o ten zwiazek.... jestem bierna i narazie nie mam zamiaru tego zmieniac bo nie widze sensu....
probuje pracy nad soba no i watek zmienia sie na moje problemy
dzieki doris za rady
Stary 2011-02-10, 18:14   #29
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
tak kochana komunikuje mu jasno czego oczekuje itd i czesto zamiast czynu z jego strony mowi mi ty mozesz to zrobic albo czemu sama nie zrobisz! a jest roznica np przytulic a byc przytulonym prawda? w moje urodziny poprosilam go o masaz to on do mnie ze wykorzystuje go i chce aby robil to czy tamto i skonczylo sie na niczym! rano przeprosil ale za pozno takich sytuacji jest wiele niestety.
(...)
Dlatego, ¿e jestem z Tob± w zwi±zku, mój drogi (palancie). Gdybym chcia³a byæ we wszystkim "Zosi± samosi±", to bym by³a sama (i do tego w³a¶nie doprowadzisz swoim zachowaniem). Chcesz aby¶my ¿yli obok siebie, ka¿de sobie, czy chcesz mieæ u swojego boku kochaj±ca Ciê kobietê?

Gotujesz mu? Przestañ. Sprz±tasz? Rób tylko po sobie i dziecku. Jak zapyta o co chodzi to powiedz "gdy o co¶ Ciê proszê odrzucasz mnie i ka¿esz radziæ sobie samej. W³a¶nie zaczynam przyzwyczajaæ siê do tego. Nie bêdê Ci siê narzuca³a ze swoimi obiadami - sam mo¿esz to zrobiæ!". Ale bez z³o¶ci, bez nienawi¶ci, ze stoickim spokojem, cmokniêciem w czó³ko i potraktowanie go jak osoby, któr± lubisz, bo jest taka pocieszna. We¼ go w obroty, ¿eby nie wiedzia³ gdzie sufit, a gdzie pod³oga. I wiêcej obowi±zków przy dziecku, bo co¶ czujê, ¿e pewnie g³ównie na Ciebie to spada? Wychodzisz "do ludzi", do znajomych?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-02-10 o 18:17
Stary 2011-02-10, 19:03   #30
muaa
Raczkowanie

doris hm ciekawy tekst wyprobuje na pewno w sumie dobrze radzisz i wydaje sie to takie proste na poczatku sie denerwowalam irytowalam i krzyczalam teraz po prostu mowie wiec na pewno cos takiego powiem ze stoickim spokojem
jak urodzilam mala to sie zamknelam w 4 scianach ale od pol roku zaczelam powracac do znajomych i tak wychodze z nimi spotykam sie i tak masz racje on zajmuje sie mala bawiac sie z nia 15-20 min dziennie! cala reszta spada na mnie bo wczesniej prosilam go aby pomagal to mi pow ze wraca z pracy a ja mu nadal kaze pracowac i dalam sobie spokoj jak mam prosic i slyszec zaraz ( mimo ze pielucha pelna ) to wole sobie sama ja zmienic i nie krzywdzic tym malej bo to nie jej wina.
madrze mowisz czy ty przechodzilas cos takiego?
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.