Co faceci widzą w niektórych dziewczynach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 03:25   #1
karl
Raczkowanie

Co faceci widzą w niektórych dziewczynach

Właśnie wróciłam z imprezy, więc sytuacja jest mocno bieżąca! otóż...na tej imprezie było sporo moich znajomych i była też pewna dziewczyna. Większośc znajomych jej nie znała, jeden kolega znał ją z jakiejś wcześniejszej imprezy, ja też ją dopiero teraz poznałam. I na mnie od razu zrobiła negatywne wrażenie. Typ trochę słodkiej idiotki, a trochę... sama nie wiem... Ogólnie jak dla mnie dziewczyna nie grzeszyła inteligencją i trochę pieprzyła co jej ślina na język przyniesie i trzeba przyznać, że zbyt wiele sensownych rzeczy jej nie przynosiła
Ale zaszokowało mnie zachowanie moich kolegów. Bo wszyscy wokół niej biegali! Śmiali się z jej żartów, ktore naprawde smieszne nie były, odpowiadali na jej, moim zdaniem prostackie zaczepki. To nie chodzi o to,ze ja byłam zazdrosna! Byłam po prostu zszokowana. Dziewczyna ok, całkiem ładna, ale bez przesady, raczej głupawa niż mająca coś do powiedzenia... Jak to się dzeieje, że faceci szaleją za takimi dziewczynami? Co w nich jest takiego?! Ja się nie mogłam nadziwić,. bo ona zrobiła na mnie raczje negatywne wrażenie niemal od razu, a chłopaki "szaleli". Na czym polega taki fenomen?!
karl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 03:38   #2
marryme21
Zakorzenienie

Dot.: Co faceci widzą w niektórych dziewczynach

Ciągnie swój do swego.

Ci faceci pewnie tak samo inteligencją nie grzeszą.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 05:25   #3
monius9
Zakorzenienie

a mi się wydaje że ten fenomen to skrzywienie rzeczywistego obrazu przez zazdrość
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 05:54   #4
nie
Przyczajenie

...

Edytowane przez nie
Czas edycji: 2013-07-26 o 15:13
nie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 06:18   #5
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Facetom łatwiej przychodzi patrzenie
nobodysperfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 06:31   #6
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
a mi się wydaje że ten fenomen to skrzywienie rzeczywistego obrazu przez zazdrość
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 07:21   #7
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
też tak sądzę.

Może nie jest taka jak ją tu opisujesz.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 07:53   #8
impegata
Rozeznanie

Moze to nie zazdrość, ale po prostu jej nie polubiłaś. Ja tez mam pare znajomych, za którymi nie przepadam, a moi przyjaciele w pełni ich akceptuja Czasem tak jest, ze ktoś nam nie przypadnie do gustu i tyle, w rzeczywistości może jej zarty były smieszne dla innych albo miała jakas przyciagajaca ceche. Zaden fenomen.
impegata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 08:15   #9
28nana
Raczkowanie

a mnie się wydaje że dużo zrobił tu ( nazwę to po mojemu ) EFEKT NOWOŚCI

z moich obserwacji wynika że faceci dostają głupawki gdy w znanym im już otoczeniu pojawia się coś NOWEGO. Obojętnie czy jest to nowy samochód, nowa gra na konsolę czy nowa kobieta.
To jest NOWE przez co w ich mniemaniu w danej chwili bardziej atrakcyjne. A że samce od wieków ze sobą wywalizują - zaczyna się od razu walka o to nowe - czyje to to ma być i kto w tym jest najlepszy.
W przypadku samochodu - kto się najszybciej przejedzie, w przypadku gry - kto przejdzie jakiś poziom z największą ilością punktów, a w przypadku kobiety - kto ją w danej chwili zdobędzie ( w sensie - na kogo ona zwróci swoją uwagę)

Zwróćcie też uwagę - jeśli będziecie w nowym dla Was towarzystwie ( najlepiej jeśli będziecie jedyną nową osobą ) gdzie będzie sporo facetów których nie znacie... oni będą zwracać na Was większą uwagę ... a ich kobiety??
nie muszę chyba tłumaczyć - jak będą się zachowywać ;-)
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 08:20   #10
plywok
Zakorzenienie

jak to określiłaś typ słodkiej idiotki - no to może panowie liczyli na szybki numerek ?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 08:31   #11
KroofkaNeonoofka
Zadomowienie

A może dla nich było urocze to, że jest taka "mało wiedząca"? Przecież silnej kobiecie, z własnym zdaniem, która wszystko wie i potrafi ciężko jest zaimponować... Może po prostu miała w sobie magnes? A może po prostu rzeczywiście jesteś zazdrosna?
KroofkaNeonoofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 08:40   #12
Lea_
Wtajemniczenie

Spójrz na moj podpis, tam masz odpowiedz

Po za tym, czasem takie glupiutkie, infantylne dziewczyny sprawiaja wrazenie latwych, moze chcieli po prostu zaciagnac ja w ustronne miejsce??

„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”.

Al Pacino, "Zapach kobiety"

http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie.

Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 10:09   #13
kermitowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ Pokaż wiadomość
Spójrz na moj podpis, tam masz odpowiedz

Po za tym, czasem takie glupiutkie, infantylne dziewczyny sprawiaja wrazenie latwych, moze chcieli po prostu zaciagnac ja w ustronne miejsce??
Sedno sprawy
Stary 2011-02-10, 10:17   #14
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kermitowa Pokaż wiadomość
Sedno sprawy
Otóż to!
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 10:20   #15
Ivy123
Zadomowienie

Ładna była to i szaleli.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 10:29   #16
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

A może woleli spędzić czas na imprezie z kimś wesołym, może infantylnym i roztrzepanym, ale nie objeżdżającym wzrokiem innych osób i nie stojącym w kącie z miną zgorszonej/naburmuszonej/skwaszonej cierpiętnicy?
Stary 2011-02-10, 10:33   #17
Ivy123
Zadomowienie

Lukrecja, zgadzam się.Nie wiem o czym wy na imprezach rozmawiacie, ale ja i moje towarzystwo o głupotach, przychodzę się tam rozluźnić, a nie filozofować.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 10:36   #18
shena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
A może woleli spędzić czas na imprezie z kimś wesołym, może infantylnym i roztrzepanym, ale nie objeżdżającym wzrokiem innych osób i nie stojącym w kącie z miną zgorszonej/naburmuszonej/skwaszonej cierpiętnicy?
Otóż to

Cytat:
dokładnie
shena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 10:41   #19
Basiq
Raczkowanie

Jak to mówią prawda zawsze leży pośrodku
Stary 2011-02-10, 10:42   #20
karl
Raczkowanie

nie no, absolutnie zazdrosna nie jestem! żaden z tych chłopaków mi się nie podoba, to tylko moi kumple.
OK, zgadzam się z tekstem,że na imprezy nie przychodzi się prawić mądrości czy też filozofować. Ale są granice! Nie przekazuje się otoczeniu WSZYSTKIEGO co Ci akurat przyjdzie do głowy, szczególnie jeśli nie ma związku z niczym i jest zupełnie bez sensu. Poza tym, ja nie byłam stojącą w kąciku objeżdżającą cierpiętnicą, tylko po prostu zaobserwowałam taką sytuację. Objeżdżająca to była raczej ona, szczególnie jak na głos komentowała inne osoby, których w zasadzie też nie znała, a z jakiegoś powodu jej się nie spodobali. Ogólnie jak dla mnie zachowywała się dziwnie/głupio/strasznie... Nie wiem, mnie dziwi to jednak niezmiernie, że chłopaki tak do niej lgnęli.
karl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 11:00   #21
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez karl Pokaż wiadomość
nie no, absolutnie zazdrosna nie jestem! żaden z tych chłopaków mi się nie podoba, to tylko moi kumple.
OK, zgadzam się z tekstem,że na imprezy nie przychodzi się prawić mądrości czy też filozofować. Ale są granice! Nie przekazuje się otoczeniu WSZYSTKIEGO co Ci akurat przyjdzie do głowy, szczególnie jeśli nie ma związku z niczym i jest zupełnie bez sensu. Poza tym, ja nie byłam stojącą w kąciku objeżdżającą cierpiętnicą, tylko po prostu zaobserwowałam taką sytuację. Objeżdżająca to była raczej ona, szczególnie jak na głos komentowała inne osoby, których w zasadzie też nie znała, a z jakiegoś powodu jej się nie spodobali. Ogólnie jak dla mnie zachowywała się dziwnie/głupio/strasznie... Nie wiem, mnie dziwi to jednak niezmiernie, że chłopaki tak do niej lgnęli.
Może po prostu była uśmiechnięta, wyluzowana, fajnie się z nią rozmawiało? I może nie objeżdżała każdego od góry do dołu, tylko Ty - negatywnie do niej nastawiona - każdy komentarz rozumiałaś jako czepiania się i obgadywanie? Coś w niej musiało być, skoro tylu facetom się podobała. Myślę, że - mimo, że to tylko Twoi koledzy - trochę byłaś zazdrosna, że Tobą nikt się tak nie interesuje.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 11:03   #22
shena
Rozeznanie

Cytat:
... Nie wiem, mnie dziwi to jednak niezmiernie, że chłopaki tak do niej lgnęli.
Wyczuwam tu jednak lekką nutkę zazdrości... dlaczego chłopaki byli tak zainteresowani nią skoro jest taka głupia, pusta, a nie tobą bo przecież ty jestes taka inteligentna, mądra, zawsze wiesz co powiedzieć i nigdy nie gadasz głupot ( nie konkretnie o tych chłopakach mówie twoich kumplach, tylko ogólnie o wszystkich)
shena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 11:06   #23
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie Pokaż wiadomość
A ja powiem szczerze, że często odnoszę takie wrażenie że chłopak lubi rozmowę z dziewczyną trochę "mniej bystrą", czy też młodszą ( co akurat tu nie oznacza że głupszą), aby poczuć się właśnie tym lepszym, mądrzejszym, dojrzalszym...
Zeby móc komuś zaimponować sobą.
A ja się po części z tym zgodzę. Też często zastanawiało mnie zachowanie kolegów, nie przeszkadzało, tylko po prostu zastanawiało: jak to jest, że są tacy mili dla takiej średnio inteligentnej, niekoniecznie najpiękniejszej, takiej właśnie słodkiej idiotki. Potrafią jej nadskakiwać, żartować z nią, być mili itd. I mój jedyny wniosek: oni po prostu tak mają, nie wiem, imponuje im, że mogą się poczuć mądrzejsi, chyba tak. Prawda jest taka (przynajmniej jeśli chodzi o moich kolegów), że oni owszem sprawiają wrażenie, że są nią zachwyceni, ale tylko przy niej, kiedy jej nie ma nagadają się jaka ona głupia itd, a przy następnym spotkaniu znowu tacy mili, nie zrozumiesz
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 11:12   #24
panierrka
Zadomowienie

Także uważam, że nie polubiłaś jej i dlatego inaczej ją odebrałaś niż inni. Ogólnie ludzie lubią się bawić w towarzystwie osób, które dobrze się czują ze sobą.

Sugerując chętkę na szybki numerek z łatwą dziewczyną chyba ktoś obraża kolegów Autorki?

Trudno uwierzyć, że ani trochę nie byłaś zazdrosna

Ja zauważyłam, że nawet nie-za-ładne dziewczyny mogą mieć powodzenie, jeśli są empatyczne, dobrze wyczuwają nastroje innych i potrafią się do nich dostosować.

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 11:17   #25
Lea_
Wtajemniczenie

No czepiłyście się tej zazrosci, kurcze

Ja tez obserwuje dosyć często takie sytuacje, w których mężczyźni lgną do tych nierozgarniętych dziewczyn i tez mnie to dziwi i bron Boże nie jestem zazdrosna, no bo o co? O braki w mózgu?

Stary 2011-02-10, 11:23   #26
Honey7
Zakorzenienie

bo faceci w takich dyskotekach liczą na jeden numerek i koniec, żaden facet gdy dorośnie i zmądrzeje nie zwiąże się z przysłowiową głupią blondynką
Stary 2011-02-10, 11:26   #27
Lea_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Honey7 Pokaż wiadomość
bo faceci w takich dyskotekach liczą na jeden numerek i koniec, żaden facet gdy dorośnie i zmądrzeje nie zwiąże się z przysłowiową głupią blondynką

No chyba ze nie zmądrzeje

Stary 2011-02-10, 11:53   #28
puszka_pandory
Rozeznanie

Wydaje mi się, że coś w tym jest. Miałam taką koleżankę, nie była aż taką blondynką z kawałów, ale to taki typ gaduły, która nie zawsze mówi z sensem, powtarza jedno i to samo parę razy, żeby jak najwięcej powiedzieć, wyskakuje co jakiś czas z jakimś dziwnym tekstem itp. I również zauważyłam, że facetom to się jakby podoba... zdziwiło mnie to, bo wiele razy słyszałam narzekania na kobiety, że plotkary i że za dużo gadają. A jednak ...
I zaznaczam, że nie miałam do tej koleżanki negatywnego nastawienia, wręcz przeciwnie.

"Tych, co upadną, (...) inni rozrywają na strzępy" /V.Woolf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

„Ludzie mówią, że życie to jest to, ale ja wolę sobie poczytać” /M.T.C./
<3 LC
puszka_pandory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 12:10   #29
Eudajmonia
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie wróciłam z imprezy, więc sytuacja jest mocno bieżąca! otóż...na tej imprezie było sporo moich znajomych i była też pewna dziewczyna. Większośc znajomych jej nie znała, jeden kolega znał ją z jakiejś wcześniejszej imprezy, ja też ją dopiero teraz poznałam. I na mnie od razu zrobiła negatywne wrażenie. Typ trochę słodkiej idiotki, a trochę... sama nie wiem... Ogólnie jak dla mnie dziewczyna nie grzeszyła inteligencją i trochę pieprzyła co jej ślina na język przyniesie i trzeba przyznać, że zbyt wiele sensownych rzeczy jej nie przynosiła
Ale zaszokowało mnie zachowanie moich kolegów. Bo wszyscy wokół niej biegali! Śmiali się z jej żartów, ktore naprawde smieszne nie były, odpowiadali na jej, moim zdaniem prostackie zaczepki. To nie chodzi o to,ze ja byłam zazdrosna! Byłam po prostu zszokowana. Dziewczyna ok, całkiem ładna, ale bez przesady, raczej głupawa niż mająca coś do powiedzenia... Jak to się dzeieje, że faceci szaleją za takimi dziewczynami? Co w nich jest takiego?! Ja się nie mogłam nadziwić,. bo ona zrobiła na mnie raczje negatywne wrażenie niemal od razu, a chłopaki "szaleli". Na czym polega taki fenomen?!
Jakby Ci to najkrócej powiedzieć??

Szybki towar na szybki numerek ;-)

Nie trzeba się starać, dopierać słów, tworzyć sytuacji --- wszystko łatwo, prosto (prostacko)

Różne są kobiety
Stary 2011-02-10, 13:22   #30
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Może po prostu była uśmiechnięta, wyluzowana, fajnie się z nią rozmawiało? I może nie objeżdżała każdego od góry do dołu, tylko Ty - negatywnie do niej nastawiona - każdy komentarz rozumiałaś jako czepiania się i obgadywanie? Coś w niej musiało być, skoro tylu facetom się podobała. Myślę, że - mimo, że to tylko Twoi koledzy - trochę byłaś zazdrosna, że Tobą nikt się tak nie interesuje.
Z całym szacunkiem dla autorki wątki (możliwe, że ma rację, że tamta dziewczyna to intelektualne dno i 3 metry mułu, a może nie?), odnoszę podobne wrażenie. Facet wcale nie musi się podobać, aby być o niego zazdrosnym. Przecież matki bywają zazdrosne o synów, siostry o braci. To takie "ktoś wszedł na MOJE terytorium".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości