|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
IKEA - co polecamy
meble, tekstylia, zabawki ........
Chcę w jednym wątku wszystko zebrać. Zapraszam. |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: IKEA - co polecamy
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
polecam edukacyjne zabawki drewniane. dobre jakościowo. posłużą na długi czas
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko co mam z ikei dla dziecka mogę szczerze polecić:
-stolik LACK -podnóżek -tablica (z jednej strony do rysowania flamastrami (też z ikei), z drugiej kredą) -maskotki (super miękkie, trwałe) -zestawy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90185754, mamy też deserowy (super zabawa)
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie lyzeczki i wszelkiej masci kuchenne dobrodziejstwo. tanie a kolorowe |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
jest już wątek o IKEA
![]() chyba , że chcesz tylko dzieciowy zrobić? z dzieciowych mam: 2 komody leksvik, w tym jedna z blatem do przewijania przewijak i 2 ochraniacze na niego zestaw 10 miniręczników zestaw misek, które można stosować w mikrofali krzesełko do karmienia z tacką podkład pod prześcieradło pudełka Kusiner - na pościel, duża kostka i zestaw 3 pudełek 1-2-3 wszystko polecam |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
z posciela to tak ze kupic w ikei to trzeba sie w ikei zaopatrzac, bo nie da rady wymiarowo kupic gdzie indziej takiej samej
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygodne, lekkie, tanie |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam dzisiaj to pierwsze i wydaje mi się że to siedzisko jest strasznie małe.
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
...no i zapomniałam o skrzyni na zabawki, jest niesamowita bo ciągle dokładam i ciągle się zamyka
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30079407 my mamy dużą.
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
dla dzieci wszystkie zestawy MULA - przebijanka, wieża, kolejka, dźwig
wszystkie komplety "jedzenie" z materiału DUKTIG i pod tą samą nazwą komplet herbaciany pacynki na paluszki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80122682 Jestem super zadowolona z pościeli od nich mamy też tą lampkę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128813 bardzoprosta konstrukcja i oginalna krzesełko mam to pancerne dla dorosłych to juz inna bajka
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
krzeselka - zwrocicie uwage ze one nie maja podnozkow !
dziecko dopoki malutkie to pal cie licho ale jak zaczna nozki dyndac w powietrzu bedziecie leciec z doroslym krzeslem i poduszka i podkladac pod stopki
|
|
|
|
|
#14 | |
|
szeryfcio
|
Hitem jest u nas przez bardzo długi czas przebijanka i kolejka Mula
Szczególnie kolejka Pluszaki też mają fajne.Cytat:
A dzieci są różne; ja mam takie co 5 minut na pupie nie usiedzi i tylko zapięcie go w foteliku gwarantuje porządne zjedzenie posiłku, a nie jest już malutki.
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Był czerwiec, straszny upał. Mówię do męża: - musimy do ikea jechać po lekką kołdrę dla D. Kupiliśmy kołdrę, bez poszewek. W okolicznych sklepach nie było pasujących powłoczek. Za kilka dni znów jedziemy do ikea, biorę najtańszy komplet, zielony. W domu otwieram, a tam poszwa, poszewka i prześcieradło do łóżeczka. Co mam zrobić z tym prześcieradłem ? Jak to co ? Termin na 17 III )Lubię komody http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/75305709 Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2011-02-14 o 08:52 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy Mule kolejke i mlody ma ja gleboko gdzies, nie interesuje sie tym wogole, pare razy pobawil sie po 3 minutyi tyle....mamy tez przybijanke i tez ja ma gdzies ale bawil sie nia wiecej niz kolejka tzn my sie nia bawilismy z malzonem bo mlody kazal nam przybijac a on patrzal, jak sie bawil to trzeba bylo go pilnowac bo tym mlotkiem walil wszedzie (sciana, telewizor, meble, stolik szklany itp) wiec szalu ani jedno ani drugie nie zrobilo na nim
A polecam te sztucce dla dzieci http://www.bangla.babyonline.pl/foto...rl7ifot1eu4lr6 Sa metalowe tak jak dla doroslych tylko ze mniejsze Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-14 o 11:27 |
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;25075298]Opowiem historyjkę o ikea.
Był czerwiec, straszny upał. Mówię do męża: - musimy do ikea jechać po lekką kołdrę dla D. Kupiliśmy kołdrę, bez poszewek. W okolicznych sklepach nie było pasujących powłoczek. Za kilka dni znów jedziemy do ikea, biorę najtańszy komplet, zielony. W domu otwieram, a tam poszwa, poszewka i prześcieradło do łóżeczka. Co mam zrobić z tym prześcieradłem ? Jak to co ? Termin na 17 III )Lubię komody http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/75305709 [/QUOTE] Eeee czyżby trzeba było gratulacje składać? No to składam Co z ikei jeszcze fajnego, by całkiem nie offtopować Wszelkie małe maskotki, bo... mają DŁUGIE METKI a jak wiadomo, metka to najukochańsza zabawka niemowlaka
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25080202]Eeee czyżby trzeba było gratulacje składać?
No to składam [/QUOTE] kula w płot, zdarzenie z VI 09 tak nas Odrobinek na zakupy wysłał, D. miał prawie 4 lata, a ja musiałam jechać i kupić małą kołdrę test robiłam 17 VII |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
a może któraś powie mi coś nt niani elektronicznej z Ikea... ma dobrą cenę i tak się nad nią zastanawiam??
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale młodszy syn, 2,5 letni jeszcze się w nim stołuje. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam takie Krzesełko Polly Magic (Chicco) jest lepsze niż te z ikei.... mój chrześniak sprawdził u mojej znajomej to z ikei spoling i nie sprawdza sie nogi wisza i jest małokonfortowe... chicco polly Magic jest dobre i do jedzenia i do zabawy ma wyższe oparcie... można w nim położyć dziecko, nakarmić w formie stoliczka oraz można zniżyć tak aby zrobić zwykłe krzesło takie do stołu.... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
łóżko kura - po prostu rewelka dla dzieciaka
moje m 3 lata, śpi na górze i jest superzabawa ze schodzeniem i wchodzeniem - poza tym pod łóżkiem, gdy śpi się na górze, jest miejsce na graty i graciki
|
|
|
|
|
#24 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
ale nie odważyłam się jeszcze małego na górze położyć (wędrujący nocami jest) i na razie ustawiliśmy opcję dolną.
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zabawka z dzieciństwa
Moja była cała drewniana, moje dziecko dostało już kolorową z Ikei Uwielbiamy ją |
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
głównie dzięki babciom i chrzestnym
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Też był kiedyś zaśpiworowany. ![]() A baldachim też macie? My się zastanawiamy... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116206
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic dziwnego ze jest lepsze skoro kosztuje 500 zl a to z Ikei 50 Ja nie chce wywalac duzo za krzeselko a juz napewno nie 500 zl i nie chce tych roznych bajerow, tylko najzwyklejsze zeby tylko do jedzenia posadzic, dla starszego synka mialam drewniane z opcja rozlozenia na krzeslo i stolik ale jest to za ciezkie i za duzo miejsca zajmuje, popekala cala cerata z siedzenia, dlatego teraz dla corki zastanawiam sie nad tym z Ikei....najzwyklejsze i najprostsze, tylko fakt troche te zwisajace nogi....no ale dziecko bedzie tam siedzialo tylko podczas jedzenia wiec mysle ze źle nie bedzie i to tylko na niecale 2 lata |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no niestety dzieci kosztuja ja wybierajac krzesełko szukałam takiego wielofunkcyjnego i z atestami itd... żeby był wygodny i nie był ciężki.... |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Z krzesełka Antilop mieliśmy okazję korzystać w wakacje na wczasach, akurat stało na stołówce. Za nic nie mogliśmy do niego włożyć naszego drobnego dwulatka i jak inne krzesełka były zajęte, posiłek mieliśmy z głowy, trzeba było latać za małym. Nie muszę wspominać, że każdy schodzący na stołówkę rodzic łapał w pierwszej kolejności za jakiekolwiek inne krzesełko, a Antilop stał samotnie w kącie. Miałam okazję korzystać z Antilopa i nie polecam Z krzesełka korzystamy tylko do jedzenia, ale jednak kilka razy dziennie przez kilka lat (2-3) i w tym przypadku nie może to być byle co moim zdaniem. No ale oczywiście każdy ma inne potrzeby i inne priorytety.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

)

moje m 3 lata, śpi na górze i jest superzabawa ze schodzeniem i wchodzeniem - poza tym pod łóżkiem, gdy śpi się na górze, jest miejsce na graty i graciki

głównie dzięki babciom i chrzestnym