![]() |
#1 |
BAN stały
|
Nad morze z Tż..jak nie Ustka, to gdzie;)?
Wiem, wiem do wakacji jeszcze sporo, ale chce zarezerwować coś już w marcu, bo zawsze robiłam na ostatnią chwile i były klopoty ze znalezieniem.
Z Tż jesteśmy razem prawie 3 lata, pierwsze wakacje byliśmy w Łebie i miejscowośc nie podobała nam się wcale ![]() ![]() ![]() Rozmawiałam ostatnio z Tż i ja chce w tym roku znów do ustki i w to samo miejsce a on (mimo że tez mu sie mega podobało) chce dla odmiany jakąś inną miejscowość.. ![]() Doradzicie mi coś? Bo w tym roku chcemy na 2 tyg, więc nie chce się przejechać tak jak na tej Łebie wtedy..(nie podobało nam sie to ze miejscowość wydawala sie mała, zero fajnego,klimatycznego miejsca do potańczenia i w ogole jakoś tak do d..było w tej Łebie;p) Oprócz mojej ukochanej Ustki ![]() Dziewczyny, doradzicie mi coś równie fajnego jak ta Ustka ![]() aaha, dobrze sobie zdaje sprawe, że ceny pobytu nad morzem tak poszły w górę, że mozna za taka kwote mieć ze spokojem cos fajnego za granicą i tak tez planowaliśmy zrobić, ale strasznie siadło mi zdrowie i niestety musze siedzieć w Polsce jak narazie. (przy tej okazji napisze też, że BARDZO ważne jest też dla mnie żeby w tej miejscowości był szpital albo chociaż stacja pogotowia) co proponujecie fajnego ![]() Edytowane przez HotterThanFire Czas edycji: 2011-02-16 o 02:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nad morze z Tż..jak nie Ustka, to gdzie;)?
Witam,
ja na przestrzeni kilku lat odwiedziłam Ustronie Morskie i Chłapowo k. Władysławowa i mogę obie miejscowości polecić z całą stanowsczością ![]() Myślę, że Chłapowo powinno Ci się nawet bardziej spodobać ponieważ jest świetną bazą wypadową na Hel czy do 3miasta.
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Komplikatorka
|
Międzyzdroje. Pobawisz się ( balety pod molo, na plaży) odpoczniesz (ostatnie zejścia na plaże i jest luzik), blisko do Świnoujścia.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Polecam gorąco Międzyzdroje i Władysławowo( byłam z 4-5 razy i uwielbiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeśli lubicie się pobawić to polecam Sopot
![]() ![]() W Ustce z opieką zdrowotną jest stosunkowo cieniutko. Najbliższy szpital masz w oddalonym o 20 km Słupsku. Poza tym w Ustce znajdziesz tylko jedną większą przychodnię i nie muszę chyba pisać co się w niej dzieje w trakcie sezonu ... Często zdarza się też, że karetka jedzie do kurortu ze Slupska i trzeba na nią czekać ok. 20-30minut.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zapraszam do Kołobrzegu.
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
sopot masz o tyle fajny, że gdańsk i gdynia prkatycznie obok siebie. a mają dość dobrze zorganizowanie połączenia komunikacyjne. chodzi mi o te ich kolejki-pociągi.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mielno jest fajne,lubię tam wracać
![]() Od ubiegłego roku wiekszosc knajpek zamyka sie ok 23-24, jedynie dyskoteki sa czynne dłuzej ,ale nieinteresowałam sie tym ,bo to nie moj kilmat ![]() Łeby nie lubię ,brudna i taka nijaka,za to wydmy i okolice latarni Stilo bajkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Gdańsk, Sopot, Wladysławowo, Jastarnia, Kąty Rybackie (Kąty jeśli chcesz spokoju ale tam nie ma szpitala)
Najbardziej polecam Sopot/Gdańsk Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-02-16 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
keep calm and contour on
|
Ja od chyba 14 lat jeżdżę co roku do Jastarni i z roku na rok co raz bardziej kocham to miasto
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
hmmmm..., a ja najbardziej lubię rewal i okolice...
![]() wiem że to inny kawałek wybrzeża ale podoba mi się bardziej niż okolice trójmiasta ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja polecam od siebie Jastrzębią Górę
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Władysławowo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Zależy kto co lubi
![]() Ja byłam mega zadowolona po wakacjach w Chłopach, mała mieścinka, ale mnie tego było trzeba bo miałam dośc zgiełku dużego miasta ![]() Ogólnie super, na pewno tam wrócę ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Sopot. Byłam z TŻ w zeszłym roku i oboje jesteśmy zachwyceni
![]()
![]() |
#16 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Kąty Rybackie są świetne, ale to mała, rybacka miejscowość. Jeśli ktoś woli większy gwar i ruch, niech uda się np. do Krynicy Morskiej - także na Mierzei Wiślanej.
![]() |
![]() |
#17 |
kobieta za ladą
|
polecam Rewal!! najpiękniejsze plaża jaką widziałam, mnóstwo fajnych miejsc,punkt widokowy zapiera dech a do Niechorza 20 minut pieszo
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
To ja polecam Mierzeję Wiślaną
![]() Jeżeli chodzi o bardziej imprezowe miejsce to polecam Krynice Morską, Jantar i Stegnę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Łeba mała?? zero atrakcji do zabawy??? chyba nie myslimy o tym samym miescie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko jakoś nie zauważyłam żeby tam było miejsce do imprezowania poza jednym karaoke disco polo na którym ponoć nie było do końca bezpiecznie ![]() Ciekawy temat, przyda się, rzeczywiście trzeba już myśleć o wakacjach ![]() A jakie polecacie miejsca jeżeli chodzi o brak tłoku na plaży? Z tych miejsc co byłam to Kołobrzeg się zalicza (ale tylko plaża po drugiej stronie) i Jantar w zasadzie tez. Jastarnia zdecydowanie nie ![]() Teraz chciałabym pojechać gdzieś indziej, wymagania niezmienne - dzikim tłumom na ulicach i plaży dziękujemy + ma być cywilizowanie (małe, urocze uliczki, parki, latarenki, ładne lokale, nie akceptuję czegoś takiego jak np Chałupy gdzie rzeczywiście jest jedna ulica z jakimiś starymi chałupkami + campingi i nic poza tym)
Edytowane przez coco_kiciusia Czas edycji: 2011-02-16 o 14:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
w razie czego mogę pomóc pod względem komunikacyjnym :P
zdecydowanie polecam trójmiasto, najlepiej gdynie najprawdopodobniej wypadnie najtaniej. z gdyni blisko do sopotu (autobus lub kolejka miejska) albo gdanska. z gdyni i gdanska odpływają również tramwaje wodne na hel, a z gdyni odjeżdża szynobus na hel, który zatrzymuje się we władysławowie chałupach i kuźnicy. bilety nie są drogie, macie szansę dużo zwiedzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mielno jest fajne, bo przyjeżdża tam dużo młodych ludzi, są fajne imprezy i ogólnie dużo się dzieje.
W Sopocie zawsze coś się dzieje, co nawet pokazują w telewizji, poza tym są dobre połączenia komunikacyjne i przy okazji możecie sobie pojechać do Gdańska czy Gdyni ![]() Odradzam Kołobrzeg- pełno starych Niemców, brudno, drogo, wąska plaża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A i jeżeli interesują cie faktycznie spokojne miejsca do plażowania, polecam cofnąć się do wątku:
post 53 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506771&page=2 post 85, 88 i kilka podobnych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506771&page=3 post 94 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506771&page=4 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Obecnie od ładnych kilku lat jeżdżę do Kątów Rybackich - po sąsiedzku. Albo przynajmniej wysyłam tam kogoś z rodziny.
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Ja polecam Władysławowo ( jest tam gdzie iść , nie wielkie miasteczko ale atrakcji nie brakuje)
Łeba mi się nie podobała faktycznie taka nijaka. Darłówek za dobrze nie pamietam bo byłam tam z 7 lat temu ale chyba nie najgorzej tam było. Świnoujście - tak, średnio mi się podobało, dużo tam niemców emerytowanych ale nie miałam czasu aż tak dobrze go zwiedzić. Mielono ja nie byłam ale byli znajomi i sobie chwalą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Krynica Morska
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
My byliśmy z mężem i córeczką w Ustce w Pokojach Gościnnych Anna. Fajne położenie, niezwykle mili właściciele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.