![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dzień Mamy :)
Już za dwa tygodnie Święto Mam- zapewne większość z nas zastanawia się już, jak sprawić Mamie w tym szczególnym dniu radość. Ciekawi mnie, na jakie pomysły z tym związane ,decydujecie się? Czy Pozostaniecie wierne tradycji kwiatowo-prezentowej, czy też może Planujecie wyjątkową oprawę dnia i oryginalne upominki? Może własnoręczne?
Podzielcie się pomysłami na prezenty, upominki, lub innymi sposobami na sprawienie, by dzień ten był wyjątkowy? ![]() Może Ktoś, kto jeszcze się nie zdecydował, zainspirowany nimi, sprawi w tym roku piękną niespodziankę Mamie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzień Mamy :)
Ja zamierzam zrobić Mamie komplecik: pudełeczko na serwetki (takie drewniane z Empiku) + 4 podkładki korkowe (jakiekolwiek, ja mam z Tesco) - wszystko pomalowane na jakiś jasny beżowy odcień, być może na to pójdzie krack (jeszcze nie wiem), a na pewno na to wszystko ponaklejam motywy bluszczowe z serwetki. Ostatnio zaraziłam sie decoupage'm i zamierzam to właśnie wykorzystać. Mam nadzieję, że nie schrzanię, bo w sumie dopiero zaczynam, ale po eksperymentach na czym się da (butelki, doniczka, podkładki, ramka, wszelkie pudełeczka i opakowania po różnych jadalnych rzeczach...), postanowiłam zrobić coś poważniejszego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mam poważny problem z pomysłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja mojej mamie kupuje zegarek srebrny i cos wygraweruje Mysle ze bardzo jej sie spodoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja kupiłąm Mamie książkę wielką z przepisami na wypieki, do każdego przepisu piękne zdjęcie.
Ponieważ zamawiałąm w księgarni przez internet, myślałąm, że będzie długo szło, a że było wręcz ekspresowo, więc już ją Mamie dałam. Jest szczęśliwa, bo zawsze taką chciała. I upiekę jakiś torcik - sprawdzone, Mama to lubi, kiedy sama coś zrobię i pięknie udekoruję - ostatnio zrobiłam jej tort na urodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja wczoraj kupilam rozne koraliki. W domu mam male muszelki i perelki. Na pewno zrobie bizuterie- jakis fajny wisiorek.
![]() W zeszlym roku zrobilam "ksiazeczke" z obrazami znanych malarzy i pod kazdym obrazem pasujacy wiersz znanego poety o mamie. Na koncu "ksiazeczki" wpisalam swoj wierszyk i oczywiscie sama cos namalowalam. ![]() Raz dalam do powiekszenia nasze wspolne zdjecie i oprawilam w drewniana ramke, ktora sama ozdobilam muszelkami etc. Oprocz tego zawsze tego dnia staralam sie zeby mama nie musiala w domu pracowac. Teraz nie mieszkam juz z rodzicami, wiec zostaja prezenciki i zyczenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Podzielę się z Wami także swoim pomysłem-(tylko ciii...
![]() ![]() ![]() Oczywiście , czego nawet nie trzeba wymieniać- Mama Będzie niekwestionowaną,niepodzi elną Władczynią przez cały dzień i wszyscy będziemy Jej słuchać pokornie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Świetne pomysły, na prawdę, może i ja dzięki Wam, coś wymyślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Moze i nie jestem oryginalna
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
moja mam uwielbia świeczki. chodziłam po sklepach i... znalazłam. świece do złudzenia (kształtem i zapachem) przypominajace jabłka. jeszcze tylko jakiś oryginalny koszyk (tez się w nich lubuje) i troche "żywych owoców" i prezent bedzie na 102
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj zamówilam mamie koszulkę ze znaczkiem Supermena i napisem SUPER MAMA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba kupię Mamie książkę o Papieżu Janie Pawle II. Złożę życzenia, nie upiekę ciasta, bo nie umiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak ona dziala? Masz moze jakies namiary na ta kwiaciarnie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.twojekwiaty.pl/ - tu nawet jest na glownej stronie bukiet Dla Ciebie Mamo, ktory mama ode mnie dostala rok temu, mowi, ze przesliczny byl ![]() Jest jeszcze kilka innych kwiaciarni: http://www.kwiaty.pl http://www.kwiaciarniaonline.pl/ http://www.e-kwiaty.pl/ Koszt przesylki zwykle wliczony jest w cene. Placi sie karta kredytowa (platnosc przelewem chyba tez jest mozliwa). Dobrze jest zamowic odpowiednio wczesniej, kwiatuszki docieraja do odbiorcy w wybranym dniu ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wyśle zyczenia poczta, choc mieszkam z Rodzicami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Prezent na Dzień Mamy trzeba zapakować ;)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezent na Dzień Mamy trzeba zapakować ;)
Eklerko! Robiąc torebki na prezenty używałam silikonu-takiego zwykłego bezbarwnego do uszczelniania, który po wyschnięciu malowałam np. złotolem i uzyskiwałam taki efekt wypukłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja mam ułatwiona sprawę, bo mamie akkurat kończy się krem. ponieważ wiem jaki najbardziej lubi to go kupię i do tego jeszcze pod oczy(ojjj...kasy pójdzie....ale wiem, ze się przyda) i do tego mam zamiar zrobić coś własnoręcznie. jakąś fajoską kartę z takimi wypukłymi bajerami, albo....ehh jeszcze pomyślę
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ja będę mało oryginalna: ciasta nie upiekę ani nawet nie kupię (obie mamy cukrzycę), kupię mamie nową książkę Leszka Kołakowskiego, bo wiem, że będzie nią zachwycona, no i kupię bukiet jej ulubionych frezji. I kartkę z życzeniami, które w moim wydaniu ona uwielbia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Diaphragma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
a ja robie taki obraz. tylko ze to nie bedzie poduszka ale obrazek w ramce. moja mama bardzo lubi reczne robotki a ze samam nie umie robic, wiec cieszy sie z tego co ja robie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
hmm... ja niewiem co chcialabym dac mamie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A ja dla mamy namalowałam dwa obrazki. Wkrótce moi rodzice przeprowadzają się do nowego domu, łazenka tam jest duża w kolorze bieli, popielu i kremu...jest miejsce na ścianie na dwa obrazy - mam nadzieję że będą pasować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
www.fanshop.pl
Przysłali ekspresowo! W dwa dni od złożenia zamówienia, dorby materiał, wszystko ok, niestety zamówiłam za małą i musiałam odesłać, pan wymieni mi na mniejszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
spodobał mi się ten pomysł z koszulką
![]() a ja kupię mamie taką dużą deskę, na której będzie mogła układać puzzle (3000 kawałków) wraz z nowymi puzzlami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy widzialyscie mozna kupic takie duze kartki! Ogromne wielkosci A2 chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
![]()
mam mały problem niewie co moge własno ręcznie dla mamy zrobić dajcie mi kilka pomysłów lub piszcie gg:5065719
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mam mały problem
możesz coś namalować i kupić antyrame - napewno mamie się spodoba takie dzieło od córki
![]() o albo możesz zrobić ramke i dać tam zdjęcie Twoje z mamą ![]() jeśli coś jeszcze wpadnie mi na myśl to dam znać przeglądnij wątek poniżej - tam dziewczyny dzielą się swoimi pomysłami - może coś zgapisz od nich ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.