|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
z szatynki na blondynke
Witam
Mam wlosy w odcieniu sredniego brazu. Chcialabym je przefarbowac na ciemny blond (rozjasnic o 2 lub 3 tony) ale niestety farby na mnie nie dzialaja [img]icons/icon9.gif[/img] Probowalam juz farb z L'oreala i Palette - wszystkie w odcieniu sredniego lub ciemnego blondu a wychodzi mi zazwyczaj kolor o wiele ciemniejszy a czasem nawet ciemniejszy od moich naturalnych! Co robic? Chcialabym obejsc sie bez fryzjera, pasemka juz mialam ale wole bardziej naturalny efekt. Blagam pomozcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: z szatynki na blondynke
Wczoraj rozmawialam z koleżanką która farbuje sobie sama wlosy od kilku lat i mówiła cos o rozjaśniaczach 3-6 tonów i 4-8 czy cos takiego... Może takiego specyfiku trzeba szukać? (tylko sprawdż najpierw na pasemku bo to chyba mocne "wybielacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja używam Wellatonu Welli i z średniego brązu bez problemów przechodzę w blond, dodatkowy plus jest taki, że bardzo łatwo farbuje się odrosty i mają ten sam kolor, co reszta włosów. Ja używam koloru złoty blond, ale próbowałam też o ton ciemniejszego, nazwy nie pomnę, wybierzesz z palety. Rady mam takie:
- kupić dobrą odżywkę/krem do włosów i nakładać po farbowaniu, bo Wellaton jest ubogi w dodatki, - przy farbowaniu odrostów nie nakładać w ostatnim etapie farby na wszystkie włosy, mimo, że tak jest w instrukcji. Jak powiedziała moja fryzjerka - blond jest na tyle inwazyjny, że można sobie zniszczyć włosy nakładając farbę powtórnie. TYLKO NA ODROSTY. Od kiedy tak robię, nie mam kłopotów z wysuszonymi włosami i brzydkimi końcówkami. Mam nadzieję, ze pomogłam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj,
Jestem posiadaczką włosów średni brąz (chyba) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
z tego co się orientuję to farby nie rozjaśniają ufarbowanych wczesniej włosów, one rozjaśniają NATURALNE kolory [chyba, że istnieje jakś nowość, o której nie wiem]. musisz zastosować dekoloryzator [sama lub u fryzjera].
powodzenia [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za szybka odpowiedz.
Sarenko - masz chyba racje. Mam pasemka i obecna farba nie pokryla ich zupelnie czyli ze rzeczywiscie nie mam co liczyc na nowy kolor jesli teraz mam na wloskach farbe (miala byc jasna ale wyszedl moj naturalny kolor :P) Co do dekoloryzacji ktora polecała aniula to poszukalam w wyszukiwarce zeby nie tracic waszego czasu i to co znalazlam wcale mi sie nie spodobalo. Moje wloski i tak sa juz delikatne po tych wszystkich farbowaniach i codziennym katowaniu ich suszarka wiec dekoloryzajca dobilaby je zupelnie. Z tego wynika ze albo bede sobie musiala dac spokoj z jasniejszymi wlosami albo ... albo juz sama nie wiem co. Mimo wszystko baardzo dziekuje za rady. Dzieki wam uniknelam kolejnego rozczarowania bo pewnie kupilabym jakas farbe a potem znowu marudzila. Pozdrawiam goraco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.