|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Jaki podkład ... ?
...
Edytowane przez RapCandy Czas edycji: 2006-12-22 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład ... ?
Takie pytanie najlepiej zadać na forum dla wizażystki, doczekasz się większej ilości odpowiedzi
![]() Ceny przystępne jak na kieszeń nastolatki mają podkłady Oceanic - przy lekko tłustej skórze mogłabyś wypróbować matujący. Obejrzyj też Dream Mousse Matte Maybelline - ja mam słabość do podkładów w tej formie musu (sama używam analogicznego podkładu Estee Lauder). Oglądałam już tego Maybellina parę razy i mimo że nie lubię tej firmy - ten podkład im się udał ![]() Ale przede wszystkim dobry korektor... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kiedyś miałam małe pryszczyki ( oj jak to dawno było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Smoczyca ma absolutna racje!
Ja tez nie jestem juz nastolatka, ale kiedy bylam, mialam jakies obiekcje przed stosowaniem podkladu na cala twarz. Sprobuj jak sie czujesz tylko w korektorze polozonym na "strategiczne" miejsca (lubie korektor Dermiki, taki dwustronny olowek, ma ocien jasniejszy i ciemniejszy, stad latwiej dobrac odcien ) i tylko przysypanym sypkim pudrem (sprawdz, czy nie ma myristynianow w skladzie, mnie zatykaja bardzo efektywnie). Zainwestuj tez w absorbentki albo po prostu rozkladaj na warstwy zwykle chusteczki do twarzy. Pamietaj tez o ochronie przeciwslonecznej (zwlaszca teraz, kiedy zbliza sie lato! Zdarza sie nam cos wycisnac, potem idziemy z tym niechronione na slonce i przebarwienie gotowe. A przebarwienie, oto uwaga starszej Wizazanki ![]() Jesli juz wybierzesz podklad (pros o probki, przejrzyj KWC) pamietaj o DOKLADNYM demakijazu. Zawsze i bez wyjatku! Pamietaj, ze nie koniecznie musisz sie demakijazowac specyfikami dla skory z wypryskami - czesto bywaja bardzo drazniace i przynasza efekt odwrotny od zamierzonego (szukaj takich, ktore nie maja w skladzie drazniacego sodium laureth sulfate), np. toniki z alkoholem. Lepiej zadbac o skore rozsadnie, zeby nie miec co przykrywac ![]() Pozdrawiam i zycze udanych poszukiwan podkladu - idealu (mnie ani EL ani Maybelline nie pasowaly ![]() Edytowane przez Sylwiasta Czas edycji: 2005-05-14 o 13:28 Powód: przezcytalam powyzszy post smoczycy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
...
Edytowane przez RapCandy Czas edycji: 2006-12-22 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.