|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Axxium / shellac pilna sprawa
Dziewczyny, mam pilną sprawę i liczę na ratunek.
1) Jakieś dwa tygodnie temu na targach kosmetycznych namówiono mnie na położenie hybrydowego manicure OPI teraz przychodzi sprawa usuwania... kupiłam oczywiście ten ich fioletowy zmywacz, zgodnie z zaleceniem, jednak koleżanka próbowała dziś spiłować trochę lakieru i odmoczyć... i ani drgnie... jak to cholerstwo usunąć???? 2) Druga znajoma zakupiła sobie komplet Shellac i twierdzi ze bez trudu nakłada go sama w domu i tak tez bez problemu usuwa acetonem, nawet bez spiłowywania. Czy rzeczywiście między Shellakiem a OPI jest taka różnica? Myślicie że jest sens robić to samodzielnie w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Axxium / shellac pilna sprawa
up może ktoś jednak pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Podczas prezentacji zapytałam czym to usunąć, Pani poleciła mi kupić płyn fioletowy, on jest na bazie acetonu, idę na targi 12 ale chcę to usunąć wcześniej bo minęły 2 tygodnie i odrost jest już dość widoczny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Chcę kupić lakier +base + utwardzacz i spróbować sobie tego manicuru w domu ale mam problem nigdzie nie mogę znaleźć bazy UV? Może wy wiecie gdzie mogę ją dostać oprócz Allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
własnie zastanawiam się nad shellackiem w domu, nigdy czegoś takiego nie robiłam.Nie znam się kompletnie na lampach. Cały zestaw i lampę(jakąś :| ) znalazłam na str vanitysklep.pl,ale jeszcze nie zakupiłam.Jak doświadczenia z domowym robieniem paznokci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Różnica jest kolosalna Shellac jest nie inwazyjny i nie niszczy paznokci, łatwo go usunąć bez spiłowywania mimo, ze jest niezwykle trwały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.