|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mama mojego chłopaka
Dziewczyny mam problem.Myślę,że tylko Wy możecie mi coś poradzić.
Jestem ze swoim chłopakiem od 2 lat.Między nami jest wszystko ok.(Oczywiście zdarza nam się pokłócić).Oboje jesteśmy dorośli. Problem leży po stronie jego mamy.Kiedy jestem u niego to normalnie ze sobą rozmawiamy,ale kiedy jest taka sytuacja,że w tym samym czasie jest też dziewczyna jego brata to ona mnie po prostu ignoruje.Zachowuje się tak jakby mnie nie było.Za to intensywnie "zajmuje" się dziewczyną brata. Czuję się wtedy niezręcznie.No i przyznam że jest mi przykro.Rozmawiałam o tym z chłopakiem,ale jak grochem o ścianę.On nie widzi problemu.Może to ja jestem przewrażliwiona?? Dodam, że dziewczyna brata pochodzi z bogatej rodziny.A rodzina mojego chłopaka i ja jesteśmy w podobnej sytuacji majątkowej.Nie jesteśmy biedni,ale też nie bogaci. Przepraszam jeśli zamotałam.Proszę o radę,moze ktoś był w podobnej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mama mojego chłopaka
Moze to niezbyt kreatywna odpowiedz, ale wydaje mi sie, ze kazda matka ma jakies "ale" wzgledem dziewczyny swojego syna... no i nie nalezy sie tym martwic jesli miedzy wami jest OK. Byc moze dziewczyna brata twojego chlopaka pochodzi z zamozniejszej rodziny, ale to jeszcze nic nie swiadczy ani o jakosci ich zwiazku, ani o niej samej. Nie powinnas na pewno byc zazdrosna, bo to by tylko by wszystko skomplikowalo, a co do roli twojego chlopaka w calej tej sytuacji to nie wydaje mi sie, ze ma on na to jakis duzy wplyw. Rodzice czesto maja swoje wlasne opinie i ciezko je czasem zmienic, ale oczywiscie twoj chlopak moglby porozmawiac ze swoja mama, zeby dowiedziec sie w czym rzecz, bo to by na pewno nie zaszkodzilo, a moze pomoc.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ludzie to lubią sobie chyba utrudniać życie..
stwarzać jakieś problemy.. polecam obejrzeć (1min 20 sek) http://www.youtube.com/watch?v=1zx3puwpDTs chyba będziesz żyła ze swoim chłopakiem a nie z jego mamą.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Nie jesteśmy w stanie przewidzieć co siedzi w jej głowie bo i skąd.
Może oni są krócej ze sobą więc mama stara się ją lepiej poznać, CIebie zdążyła już przez ten czas ![]() albo po prostu lubi ją bardziej od Ciebie i wsio ![]() jak wyżej... żyjesz ze swoim chłopakiem nie jego mamą
![]() |
![]() |
#5 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo też może być tak , że ty jesteś uprzedzona do tej dziewczyny i kiedy ona jest u Twoich "teściów" to nagle milkniesz, nie gadasz. No i jak tak siedzisz cicho to teściowa też do Ciebie nie zagaduje. Jak Ci przykro że ta kobieta z Tobą nie rozmawia to ty do niej zagaduj a jak już zobaczysz że Cię naprawdę olewa to mnie to w ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
albo tesciowa chce byc mila bo ona jest tez przeciez gosciem, dziewczyna syna więc stara się być dla niej uprzejma.. a Ty po prostu jesteś zazdrosna o to, że jest jeszcze inna, której teściowa poświęca uwagę a nie tylko Tobie...
jak dla mnie to Ty przesadzasz ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
u mnie i mojego TŻ na początku było to samo,ta dziewczyna miała wtedy więcej wspólnych tematów z moja teściową,i moja teściowa znała wtedy jej rodziców,ale wszystko się później zmieniło gdy mojego TŻ brat rozstał się z ta dziewczyną,nagle znalazłam z nią wspólne tematy,i teraz jest wszystko w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Może macie rację,że przesadzam.
Tylko,że już nie mam ochoty do nich chodzić i mój chłopak ma o to pretensje. Ale nic,jakoś muszę to znieść.Dzięki za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ja bym spróbowała jeszcze pogadać o tym z chłopakiem. ale nie tak ogólnie tylko podając konkretne przykłady. bo może faktycznie Ci się wydaje, może przesadzasz, a może nie. ale tego nie wiemy bo nie znamy sytuacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ty tam chodzisz na pogaduszki i kawkę z jego mamą?!
nie żeby coś.. ale ja to bym nie miała ochoty chodzić do chłopaka gdybym cały czas dla nas musiała poświęcać na pogaduszki z jego mamą zamiast spędzać czas z nim nie no... mieć problem bo jak idziesz do swojego chłopaka to możecie sobie oboje poświęcić 100% uwagi bo nikt wam 4 liter nie zawraca.. powód do narzekania faktycznie ogromny no i może faktycznie.. może po prostu ciebie mniej lubi albo zwyczajnie nie macie o czym rozmawiać, nie można się uwielbiać z każdym człowiekiem i z każdym wchodzić w głębsze relacje a tak osobiście to uważam, że nie ma nic lepszego niż neutralne relacje z np. teściową (pisze ogólnie już) bo akurat te bardzo intensywne relacje mają tendencje do zmienia się nagle w niezbyt przyjemne
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2011-03-05 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mnie mama mojego chłopaka całkowicie ingnoruje od 2, 5 roku
![]() Kobieta uważa tylko swoją córkę, która siedzi ciągle w książkach bo inaczej nie da rady ( np.zdać sesji lub cokolwiek zrozumieć ) a według niej jestem na gównianych studiach bo sie nie ucze a mam 4-5, więc jak to możliwe, eh można byłoby ksiązke napisać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
eyo-nie chodzę na pogaduszki z jego mamą,ale nie jest też tak,że wchodzę i się od razu zamykamy w jego pokoju.
ilkas-Dziękuje.Widzę że mnie rozumiesz.Rozmawiałam z chłopakiem ostatnio,podawałam konkretne przykłady.NIC. Mnie nie zależy szczególnie na kontaktach z jego mamą,ale źle się czuję w takiej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast co do pogrubionego, mam wrażenie, że sama sobie odpowiadasz na pytanie dlaczego dziewczynę brata lubi bardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyznam,że taka myśl przyszła mi do głowy.Jeśli taki jest powód to dla mnie to jest beznadziejne.Na pewno się tym nie zmartwię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
a próbujesz do niej zagadywać? mało szczegółów dosyć podałaś. wiec ciezko co kolwiek wywnioskować. może z tamtą ma jakiś wspólny temat i tyle.
![]()
RAZEM PIĘKNIEJEMY ![]() ZAPRASZAM!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22578006 zapraszam do ogladania i komentowania ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/marzec-profil-263172.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja proponuję to olać. Aż tak ci zależy na jej sympatii? Odpuść, ważne, że Cię akceptuje i nie utrudnia Wam wspólnego bycia.
Może Cię pocieszy jak Ci napiszę, że matka mojego TŻta jak przyszliśmy jej powiedzieć, że się zaręczyliśmy pierwsze co powiedziała to porównała czas, miejsce i pierścionek do swojej córki i jej faceta, a dopiero później mruknęła, że "się bardzo cieszy".
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, że jest Ci przykro z tego powodu. Uważam, tak jak i inne dziewczyny, że najlepiej to olać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A ja bym tego zupenie nie rozstrząsała i unikała konfrontacji z matką chłopaka i dziewczyna brata. A jak się nie da to olewać sytuację.
Na pewno nie płaaszczyłabym się przed nią, żeby tylko mnie polubliła ![]() Edytowane przez monik.a Czas edycji: 2011-03-12 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;25524472]Ludzie to lubią sobie chyba utrudniać życie..
stwarzać jakieś problemy.. polecam obejrzeć (1min 20 sek) http://www.youtube.com/watch?v=1zx3puwpDTs chyba będziesz żyła ze swoim chłopakiem a nie z jego mamą..[/QUOTE] za✂✂✂ista terapia! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za wszystkie rady.Postawiłam olać tę sytuację,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.