|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przebarwienia skóry nóg ; /
Witam
![]() Mam problem dotyczący estetyki mojego ciała ale najbardziej moich nóg. Z natury mam jasna karnację i zawsze mi to nie odpowiadało , a opalanie się plackiem na słońcu nawet przez całe wakacje i tak prawie nic nie dawało więc zdecydowalam się na usługi solarium (było to w poprzednie wakacje) . Na samym początku było super, miałam piękna opalenizne której każdy mi zazdrościł, jednak do czasu. W połowie wakacji zauwazyam na swoich nogach przebarwienia, coś jakby mieszanke kolorytów białego z brązowym. Wygląda/ło to brzydko ! Przestałam od razu chodzić na solarium ale również na plaże gdyż się wstydziłam ich wyglądu ; (( Używałam peelingów, tabletek na poprawe kondycji skóry, 2 razy dziennie smarowałam sie balsamem głeboko nawilżającym jednak skutki są znikowe a raczej żadne .. Mam przebarwienia na całych nogach a miejscami malutkie plamki z całkowitym zanikiem pigmentu, coś jak pieprzyki tylko ze białe ! Chciałabym się tego pozbyć jak najszybciej zwłaszcza ze do wakacji zostało kilka miesięcy a ja nie chce ich przechodzić w długich spodniach : ( Wiem że solarium to była moja głupota, żałuje tego bardzo ale mleko się wylało .. i co teraz????? Dodaje równiez ze przebarwienia nasilaja sie pod wpływem zimna lub dreszczy, pod wpływem ciepła robia sie mniej widoczne jednak nadal dokuczliwe ; // Znacie może , znacie Państwo może jakieś maści lub domowe sposoby na usunięcie tej zakały mojego zycia? BŁAGAM O POMOC !!!! Poniżej dodaje stronke z wyglądem moich nóg: http://img263.imageshack.us/i/zdjcie3050.jpg/ - jedno zdjęcie http://img827.imageshack.us/i/zdjcie3051.jpg/ - drugie zdjęcie PROSZĘ O POMOC. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przebarwienia skóry nóg ; /
Białe plamki na ciele moga być objawem grzybicy. łatwo można ją złapać własnie na solarium. Dermatolog powinien to ocenić.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
mam identyczny problem nawet samoopalacze nie są w stanie ukryć tego defektu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dlatego napisałam tu na forum , ale widze mały odzew. Wakacje już za 3 miesiące a moje nogi wyglądają gorzej niż źle .. a na dodatek mam pełno popękanych naczynek. Zaluje ze tak przesadzalam w tamte lato z opalaniem ; //
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mnie to wygląda na problem naczyniowy, a nie pigmentacyjny. Ale nie wiem, czy zdjęcie dobrze oddaje charakter zmian.
Swoją drogą, nie przesadzasz czasem z tym zakrywaniem nóg?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.